locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Do najukusnije uskrsne pince uz Emmezetu

Objavljeno: 2022-04-13 13:06:49
Kategorija: Blog

 

Stiže nam blagdansko razdoblje i samim time puno posla oko priprema za dan Uskrsa. Uz tradicionalno pripremanje nekoliko vrsta kolača, šunke, francuske salate i jaja, ne smijemo zaboraviti na slatku i mirisnu pincu. Njezin okus, miris, boja i oblik neodoljivo podsjećaju na toplinu obiteljskog doma u vrijeme Uskrsa.

U novom blogu odlučili smo s vama podijeliti recept za izvrsnu pincu. Nadamo se da ćete uživati u pravljenju iste te u njezinom predivnom mirisu i okusu.

Pogledajte recept za dvije manje pince u nastavku.

 

Pinca

 

Sastojci:

 ·   200 ml mlijeka

 ·   1 vrećica suhog kvasca

 ·   550 g glatkog brašna

 ·   50 ml ulja

 ·   3 žumanjka

 ·   120 g šećera

 ·   2 vanilin šećera

 ·   50 g otopljenog maslaca

 ·   2-3 prstohvata soli

 ·   korica 1 limuna (po želji)

 ·   korica 1 naranče (po želji)

 ·   1 žlica ruma ili rakije

 ·   1 veća sitno naribana jabuka

Dodatno:

 ·   1 jaje

 ·   listići badema (po želji)

 

Priprema:

1. U posudu za miješenje odmah dodajte sve sastojk te zamijesite tijesto, ručno ili s mikserom. Potrebno ga je mijesiti barem 5 minuta kako bi se tijesto lijepo razvilo i kako bi ono postalo glatko. Jabuku naribajte u posudu na sitni ribež bez prethodnog cijeđenja soka.

2. Tijesto za pincu treba ostati mekše.

3. Na zamiješeno tijesto dodajte malo brašna da biste ga lakše oblikovali pa ga premjestite u blago nauljenu posudu i ostavite na toplom da se diže nekoliko sati (otprilike 3 sata).

4. Kada se je tijesto diglo, premijesite ga i podijelite na 2 jednaka dijela - oblikujte dvije kugle.

5. Pekač obložite papirom za pečenje pa svoje pince stavite u isti.

6. Jaje izmutite vilicom i premažite pince, po vrhu svake pince uz pomoć noža napravite križ ili X. Po želji posipajte listiće badema.

7. Pince stavite na toplo još oko sat vremena da narastu. 

8. U međuvremenu pećnicu zagrijte na 180 C. 

9. Pince stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.

10. Čim pince porumene u pećnici, prekrijte ih masnim papirom kako ne bi izgorjele.

 

 

Ukoliko vam se sviđa naš recept, podijelite slike pince na svoj Instagram profil uz hashtag #emmezeta. Veselimo se vidjeti vaše stolove!

 

Dobar tek!

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!