locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Fotelje za dnevni boravak u provansalskom stilu

Objavljeno: 2021-10-28 11:29:54
Kategorija: Blog

 

Fotelja za dnevni boravak u stilu provence jedan je od posljednjih trendova sezone. One će biti savršene za interijer koji podsjeća na stara vremena. Provansalski stil je istovremeno jednostavan i uzvišen te bit će savršen za uređenje klasičnog interijera. Ovu vrstu namještaja obično karakteriziraju bogati, učinkoviti ukrasi, izuzetno je elegantan i udoban.

Fotelje izrađene iz mekih materijala, s atraktivnim sjedalima savršene su za elegantan ambijent. Ogledala s ukrasnim okvirima, meke sofe i stolice s pletenim naslonima pridonijeti će izgledu dnevne sobe u stilu provence. Drveni elementi ne moraju biti savršeno glatki, dobro je ako izgledaju prirodno, tako da će gruba površina naslona biti samo prednost.  

 

Značajke stila

 

Provansalski stil izravno se odnosi na iznimno rafinirani francuski stil. Iako se francuski stil, za razliku od onog iz Provanse, više odnosi na ozračje gradova, oba stila sadrže neke zajedničke elemente. Stil iz središnje Francuske kao i Provanse znače prije svega ležeran stil klasične elegancije. U oba dominiraju jednostavnost i elegantni ukrasi.

Ako sanjate o uređenju dnevne sobe u stilu Provanse, boje koje se slažu s njim su prije svega nenametljive i nikada ne izlaze iz mode. Za dizajn interijera koristite plavu, nježno ružičastu i bijelu boju. Na njihovoj pozadini najbolje će izgledati bogati ukrasi, fotelje, stolice kao i drugi namještaj za dnevnu sobu.

 

Boje u provansalskom stilu

 

Ovaj stil, crpeći inspiraciju iz sunčane Provanse, prije svega su sunčane i žive boje koje će ispuniti vaš dom energijom. Izuzetno su elegantne, s ugođajem koji se odnosi na barok i južnu Francusku. Možete uspješno koristiti nijanse žute, kao i nešto prigušenije, pepeljaste boje, sivu ili bež. U modi su sve nijanse ružičaste, osobito one zagasite, koje će vašem dnevnom boravku dati jedinstvenu atmosferu.

 

Rustikalna dnevna soba – kako ju urediti?

 

Uređenje soba u stilu provanse koristi prirodne elemente. Rustikalni drveni namještaj ili cvijeće postavljeno na prozorske klupčice nerazdvojni su elementi koji podsjećaju na klimu Provanse. Zapamtite da je namještaj u stilu provanse također elegantan, stari kauč, stare bogato ukrašene komode (koje možete uspješno pretvoriti u praktične TV ormariće) i ormare u spavaćoj sobi, koji se ove sezone ponovno vraćaju. Ova opcija je elegantna, ali i jeftina - omogućuje korištenje već neko vrijeme nekorištenoga namještaja. 

U stilu provanse možete uspješno koristiti stari namještaj ili ukrasne antikne svijećnjake, koji su izvrsni ako želite stvoriti jedinstvenu atmosferu u vašem dnevnom boravku.

Prilikom uređenja stana u stilu provence, najbolje je zapamtiti da je osnova bogato ukrašeni namještaj za dnevnu sobu ili okviri slika. Interijer će zasigurno dobiti na atraktivnosti ako uokvirite obiteljske fotografije ili jednostavne slike u okvire rustikalnog, pomalo antičkog karaktera. Ove elemente možete prikazati na odgovarajućem namještaju za sobu - vitrine i police će biti korisne. Dodaci su također važni. Korištenje lavande kod kuće ne samo da će učiniti interijer ugodnijim, već će nas mirisom odvesti u Provansu. Stolovi ili komode za dnevnu sobu izvrsno su mjesto za postaviti lončanice lavande. S druge strane, jastuci s resama omogućit će vam da se udobno smjestite, a dnevna soba u stilu provence dobit će jedinstven karakter.  Rasporedite ukrasne jastuke na namještaj za odmor. Namještaj za odmor uključuje fotelje, sofe i drugi tapecirani namještaj.  

 

Razmislite o ugodnoj rasvjeti

 

U dnevnoj sobi, svakako treba obratiti pažnju na odgovarajuću unutarnju rasvjetu kuće, jer je to također bitan element provansalskog stila. Prigušena, ugodna rasvjeta, kao što su svjetiljke ili svijeće, pridonijet će opuštanju u vašem stanu. Svijetle boje, žuta ili zelena, te elegantni ukrasi također će vam pomoći da uredite interijer: cvjetni motivi, tkanine od laganih materijala ili idilični krajolici učinit će da se osjećate bliže prirodi.

 

Kako unijeti provansalski stil?

 

Prilikom uređenja dnevnog boravka u stilu provanse, koristite različite vrste tapeta, moderne i elegantne su one s cvjetnim uzorkom i motivom prirode; uzorci mogu biti mali listići, simetrični uzorci ili jednolične tapete u prigušenim nijansama, zagasite zelene ili svjetlije smeđe.

Klasična bijela boja dobro će se uklopiti. Na takvom zidu, bogato ukrašeni dodaci izgledat će još ljepše. S druge strane, korištenje klasičnog drva za podove - tamno ili svijetlo - dat će rustikalnost.

 

Harmonija - važni su dodatni elementi!

 

Odgovarajući dodaci korišteni za dizajn interijera određuju jedinstvenost uređenog dnevnog boravka. U njemu ne bi trebalo nedostajati ukrasnih svijećnjaka ili pozlaćenih okvira za fotografije, već i bogato ukrašenih tepiha od prirodnih materijala. Kod tamnih podova, sjajno će pristajati svijetle nijanse; bijela, bež i siva.

Također, ne zaboravite na cvijeće za dnevnu sobu, prirodno ili sušeno, a s vremena na vrijeme, mirisne svijeće koje podsjećaju na Provansu.

Ugođaj sobe također će biti dopunjen malim ormarićem, stolom, klupama ili drugim namještajem od prirodnog drva, na koje možete postaviti cvijeće i ukrase. U dnevnom boravku ne možete propustiti kauč prekriven svijetlim prekrivačem ili udobnu fotelju.  U kuhinji, međutim, ne zaboravite na korištenje sušenog ili svježeg začinskog bilja koje se može postaviti u teglicama na prozorskoj dasci. Ove vrste ideja jamčit će vam nezaboravno opuštanje i odmor.

 

Provansalska kolekcija u vašem dnevnom boravku!

 

Razmislite o elegantnim zavjesama ili zastorima, koje ne samo da će vaš dom učiniti ugodnijim, već će biti i praktična zaštita od prejakog svjetla. Cvjetni uzorci na zavjesama za dnevnu sobu savršeno će se uklopiti i stvoriti ugođaj stila provence!

Kako bi se nadopunio interijer sobe, prikladne će biti vaze ili stari bogato ukrašeni satovi. Svakako se odreknite modernih električnih satova.

 

Najljepši provansalski interijeri - što ih razlikuje?

 

Provansalski stil u mnogim aspektima je izuzetno svestran i dobro će se uklopiti u svaki interijer. Također ne zahtijeva velike troškove. Mnogi ukrasi ili dekorativni predmeti mogu se kupiti rabljeni ili koristiti stvari koje već imate kod kuće. Lagano osvježenje dovoljno je da se stari namještaj savršeno uklopi u atmosferu provansalskog stila. Ako imaju bogate ukrase ili elegantne uzorke, to će zasigurno biti dodatna prednost u vašoj sobi.

Prekrivači u svijetloj, krem ili bež boji također će izgledati iznimno dobro kada uredite dnevni boravak. Ako je to vaša strast, najbolje je da sami napravite ovu vrstu prekrivača. Pleteni ukrasi također su neizostavni element stana uređenog u provansalskom stilu.

 

Provansa – što nas u njoj oduševljava?

 

Provansalski stil je povratak tradiciji u najboljem smislu te riječi. Nedostaje mu umjetnosti i modernosti, ali lako je primijeniti povratak jednostavnim, ponekad čak i minimalističkim elementima. Kada želimo urediti udoban dnevni boravak, provansalski stil sa svojom prirodnošću bit će savršeno rješenje. To je povratak klasici, koja je provjerena u svakoj situaciji.

Sama Provansa je topla, sunčana regija koja podsjeća na idiličnu, gotovo blagdansku atmosferu. Dominiraju cvjetovi - kao što je lavanda - ili bilje s intenzivnim mirisom. Nije ni čudo da je provansalski stil tako brzo stekao popularnost. Sadrži sve potrebne elemente koji će vaš dnevni boravak u provansalskom stilu učiniti ne samo modernim, već i ugodnim.

 

Svijetli dnevni boravak u provansalskom stilu u punom sjaju

 

Prilikom uređenja dnevne sobe vrijedi imati na umu da je provansalski stil, unatoč prividnom sjaju, prilično minimalistički. Sve što trebate je još nekoliko karakterističnih elemenata i svijetlih, nenametljivih boja zidova, kao i drvenih podova. Vaš dom će poprimiti jedinstvenu atmosferu, a vi nećete potrošiti bogatstvo na dizajn interijera.

Koristite zaboravljeni namještaj u dnevnoj sobi i prastare ukrase koji će se savršeno uklopiti u interijer. Dnevni boravak ili kuhinja su izuzetno pogodne prostorije za provansalski stil. Boravak u njima bit će opuštanje i užitak za vas. U svakoj sobi bezvremenske boje i klasična rješenja uklopit će se vrlo dobro. Provansalski stil, zahvaljujući korištenju diskretnih dodataka, izgledat će iznimno lijepo i impresivno, a istovremeno - zbog prirodnih dekorativnih elemenata - omogućit će vam da uživate u udobnosti vašeg doma.

 

Dnevna soba u stilu provence? Birajte prirodne materijale!

 

Važno je zapamtiti da se provansalski stil u velikoj mjeri temelji na izbjegavanju umjetnosti; fokus je ovdje prvenstveno na kvaliteti odabranih materijala, njihovoj trajnosti, kao i ekologiji. Prilikom odabira dodataka za stan, obratite pažnju na njihovu trajnost, možda ćete pronaći reciklirane dekorativne materijale. Ukrasi od drveta drvo također će dobro pristajati.

Ako želite da vaša soba ili kuhinja steknu još veću originalnost, najbolje je da namještaj za sobu obojite svijetlim bojama, bijela će biti savršena. Ove vrste originalnih rješenja, koje se odnose na stil stare Francuske, izgledat će izuzetno impresivno u vašem dnevnom boravku, a drveni ukrasi dodatno će povećati ugođaj u unutrašnjosti.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!