locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Jesenska inspiracija

Objavljeno: 2020-10-27 07:13:31
Kategorija: Blog

Ove sezone očekuju nas novi trendovi u području interijera. Izabrali smo nekoliko omiljenih koje trebate isprobati i primijeniti u svom domu.

Bogatstvo tkanine

 

 

Hladni dani se bliže i donose nove teksture u naš dom. Vrijeme je da se ugrijemo i domu damo novo ruho. Gusti i meki prekrivači, mekani tepisi i jastuci odišu toplinom i daju slojevite teksture koje su nam zimi potrebne. Zemljane nijanse posteljina, sa samo par diskretnih detalja, pozivaju na udoban, miran san, i jutarnju kavu u krevetu.

 

Osim posteljina, u trendu su mekani prekrivači, deke i popluni sa zanimljivim teksturama. Neka to uvijek bude pri ruci, da se ugrijete dok gledate film i pijete čaj.

 

Ukoliko želite osvježiti posteljinu ili prekrivače, veliki izbor potražite ovdje.

 

Nova vrsta tkanine se ove zime probila kao dobar trend i sve više smo opsjednuti s njom, a koristi se baš na namještaju!

 

Materijal tkanine koji djeluje kao da je napravljen od dekice ili plišanog medvjedića zove se „bouclé“. To je dodatno obrađen, pomalo kovrdžavi tekstil, koji se sve više koristi za fotelje.

 

U ovakvoj kombinaciji fotelje dobijaju dvostruku udobnost – ergonomijom same fotelje, ali i udobnost samog materijala.

 

Namještaj postaje krajnje simpatičan i preostaje nam samo da se udobno smjestimo i uživamo.

Također, izdvojili bismo novu vrstu tepiha, čiji je sinonim mekano i udobno. Vizualno podsjećaju na čupave tepihe, ali je razlika u većoj gustoći, mekoći i kraćim nitima. Predivan je osjećaj dok hodate bosi jer noga kao da svakim korakom tone u mekoći i toplini. To je i razlog zbog kojeg se većina odluči na velike dimenzije kako bi se pokrio što veći dio prostorije.

 

 

Duh Afrike

 

 

Globalni utjecaji i povezanost, koji su nam različiti uređaji omogućili, doprinjelo je i globalnom proširenju različitih kultura i trendova. Čak i u nekim područjima, koja su različita i potpuno strana domaćem okruženju, postaju prihvatljiva i poželjna. Svi postajemo svjetski putnici, koji ne poznaju granice, a ove godine posebno smo inspirirani Afrikom.

 

 

Boje koje dominiraju su zelena, točnije, nijansa poznata kao „trava zelena“, zatim bež, boja drva i zlatna. Prekrivači i jastuci nisu ravni i glatki, već imaju različitu teksturu, a nerijetko možemo vidjeti i životinjski uzorak.

 

Ali naravno, dominantnu ulogu ima dekoracija.

 

Slike velikih dimenzija, koje krase veći dio zida, inspirirane afričkim ljepoticama i životinjama.

 

 

 

Cvijeće u teglama, intenzivno zeleno, razgranato i čupavo.

 

Figurice raznih boja, oblika i uzoraka – životinje, maske, čuvari snova...

 

Kombinirajte ih s namještajem što će vašem domu odmah dati toplu atmsferu, inspirirati vas i vizualno podići cijeli prostor.

 

Bogatstvo materijala i boja

 

Atraktivan namještaj je uvijek u modi. Jake linije, postojanost i dobar oblik je ono što svaki namještaj čini interesantnim.

 

 

 

 

 

 

Ove sezone prevladavaju različiti materijali i kombinacija istih. Drveni stol sa crnim metalnim nogama, plišana fotelja sa drvenim nogama i mnoge druge.

 

 

 

 

 

 

Također, naglasak je na velikim, udobnim sofama i foteljama, u kojima ćete poželjeti provesti cijeli dan.

 

Ako tome dodate bogate tonove i boje tkanina onda dobivate pravu stvar ove sezone, odnosno dašak luksuza u svom domu.

Stilske igre

 

 

Sve više popularani u svijetu interijera su „granny chic“ interijeri. U njima dominira svojevrsna stilska igra različitih komada namještaja iz nekih drugih doba, ponešto novo i ponešto staro, kombiniranih u jednu skladnu cjelinu.

 

Izaberite svoj glamurozni dekor, dodajte mu dozu starosti i time u svom interijeru stvorite specifičnu ambijentalnu cjelinu.

Pozitivna stvar kod ovog stila je sloboda. Ne morate previše brinuti o uklapanju boja i materijala, jer je sve dozvoljeno. Zapravo je i poželjno.

 

Koža, pliš, drvo, nedovršene obrade na zidu ili namještaju, staklo, mramor, veliki kristalni lusteri, glomazne fotelje i komode – kao što smo već rekli, igrajte se, pustite mašti na volju, a kasnije uživajte u pogledu.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!