locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako odabrati usisavač?

Objavljeno: 2021-04-29 10:47:11
Kategorija: Blog

Jeste li znali da prosječna osoba provede čak 87% svog života u zatvorenom prostoru? Nismo ni mi očekivali ovako visoki postotak, ali kada bolje pogledamo – većina je na poslu u zatvorenom, djeca su u školi i u vrtiću u zatvorenom, kada dođemo kući smo u zatvorenom i kada spavamo smo u zatvorenom. Sada kada to sve sagledamo iz  neke druge perspektive, možemo reći da je to zaista puno vremena i da zrak i prostor koji nas okružuju trebaju biti čisti.

 

Redovite „generalke“,  odnosno čišćenja kuće/stana mogu znatno poboljšati kvalitetu zraka koji udišemo. Usisavanje je danas neizostavan dio čišćenja svakog doma i prostora općenito. Metle koje razbacuju prašinu i čestice prljavštine u zraku odavno su dobile svoju zamjenu – usisavače. Podijeliti ih možemo na četiri vrste: štapni usisavači, ručni usisavači, klasični usisavači i robotski usisavači. Koja je razlika između svakog od četiri navedena tipa i koji je idealan za vas?

Robotski usisavači

Oni su, takoreći, najnoviji i najmlađi od sve tri vrste usisavača koji su se pojavili u prodaji. Ovi modeli usisavača su kompjuterizirani, što znači da njima možete upravljati putem pametnog telefona čak i kada niste kod kuće. Robotski  usisavač se kreće pomoću kotača koji su neovisno upravljani odvojenim električnim motorom. Kreću se po prostoru i skupljaju prljavštinu pomoću četki koje ju usmjeravaju prema vakuumu te ju usisava u spremnik.

 

Robotski usisavači ima mogućnost prepoznavanja prepreka, stepenica, namještaja koji im priječi put. Brojnim senzori omogućuju im to prepoznavanje kako bi te iste prepreke mogli zaobilaziti, ali i usisati oko i ispod njih. Prva stvar koju biste trebali znati jest da za učinkovito čišćenje robotskih pomagača ipak treba stvoriti pogodne uvjete u stanu ili kući.

 

Neki modeli robotskih usisavača imaju i mogućnost mokrog brisanja podova nakon usisavanja, pa na taj način odradi dva posla u jednom potezu.

Klasični usisavači

Većina nas još uvijek u svom domu ima klasičan usisavač sa spremnikom i nastavkom povezanim crijevom. Neki od tih usisavač umjesto spremnika imaju i vrećice koje se moraju kupovati i redovito mijenjati. Oni sa spremnikom su jednostavniji i jeftiniji za održavanje. Ovakvi usisavači su multifunkcionalni jer najčešće dolaze s jako puno nastavaka za čišćenje namještaja, parketa, a pogodni su za usisavanja stepeništa, tepiha i zavjesa.

 

Klasični usisavač je odličan za one koji vole usisavati i posao obaviti bez pomoći robota. Mala mana takvog usisavača je nezgrapnost i zapinjanje prilikom usisavanja.

Ručni usisavači

Usisavači ovog tipa su najkorisniji u kuhinji i blagovaonici jer su to prostorije u kojima radimo najviše nereda tijekom kuhanja i jela. U slučaju da prospete brašno, rižu ili su mrvice od hrane na tepihu – najjednostavnije i najbrže rješenje su upravo ručni usisavači.

 

Vrlo su lagani i što je odlično – bežični. Pune se na bateriju te se iskopčaju iz struje i spremni su za upotrebu.

 

Iako su odlični za brzinsko rješavanje problema, ovi usisavači nemaju veliku usisnu snagu pa se tako niti ne može usporediti s klasičnim usisavačem. Trebate pripaziti na trajanje baterije. Jer za razliku od klasičnih usisavača koji su ukopčani u struju – vrijeme usisavanja s ručnim usisavačem je ipak ograničeno.

Štapni usisavači

Ima jaku usisnu snagu, ne zauzima puno mjesta i odličan je za svako kućanstvo. Štapni usisavači super su solucija ukoliko u kućanstvu imate kućnog ljubimca kojem jako otpada dlaka.

 

Preporučuju se osobama koje imaju problema s kralježnicom zbog toga što nije potrebno saginjati se prilikom čišćenja što dodatno olakšava održavanje doma blistavim.

 

Razni modeli štapnih usisavača mogu se naći sa spremnikom, vrećicom ili filterom, a dolaze s baterijom koja se puni. To ove usisavače čini bežičnima i omogućuje jednostavno kretanje po prostoru.

 1. Electrolux WQ71-P52SS štapni baterijski usisavač
  2.299,99 kn Klub cijena 1.839,99 kn
  Klub cijena -20%
  Od 23.9.2022. do 2.10.2022. ili do isteka zaliha.
 2. Electrolux ECC21-4SB usisavač
  849,99 kn Klub cijena 679,99 kn
  Klub cijena -20%
  Od 23.9.2022. do 2.10.2022. ili do isteka zaliha.
 3. Roidmi F8 LITE S1E BLUE štapni baterijski usisavač
  1.199,99 kn 1.399,99 kn
  Rasprodaja -14%
  Rasprodaja -14% traje do isteka zaliha.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!