locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako postaviti kutnu garnituru u dnevnoj sobi

Objavljeno: 2022-01-04 15:01:12
Kategorija: Blog

 

Kutna garnitura nesumnjivo je jedan od najvažnijih komada namještaja za dnevnu sobu. Na nju je usredotočen društveni život ukućana i ona je srce doma. Zato je odabir pravog mjesta za kutnu toliko važan. To će odrediti raspored preostalog namještaja u prostoru za odmor. Uređenje dnevne sobe nije baš lagan zadatak. Samo s dobrim rasporedom ovog prostora moći ćete pravilno rasporediti namještaj i uživati u jedinstvenom i funkcionalnom interijeru.

 

Kako postaviti kutnu garnituru u dnevnoj sobi?

 

Danas je u većini domova dnevni boravak opremljen kutnom garniturom. Nije ni čudo, jer je to vrlo praktičan komad namještaja. Oblik slova L čini modernu garnituru za dnevni boravak prilično podesivom i ne morate dugo razmišljati o tome kako je postaviti u dnevnom boravku. Kutna garnitura savršeno će se uklopiti u prazno mjesto uz zid. Odlučite li se za pravi model dobit ćete mjesto za opuštanje ili gledanje televizije. Prije nego što odlučite gdje bi kutna garnitura za dnevnu sobu trebala stajati, treba dobro pogledati interijer i utvrditi gdje postoji dovoljno prostora, a gdje će vam smetati.

 

Kako funkcionalno postaviti kutnu garnituru u malom interijeru?

 

Čak i u malom prostoru imate mnogo opcija za postavljanje kutne garniture, a svaki potreban komad namještaja naći će svoje mjesto u njemu. Mali dnevni boravak s dobro odabranom i postavljenom kutnom garniturom bit će omiljeno mjesto članova kućanstva. Kutna garnitura, u maloj dnevnoj sobi može stajati u kutu ili uz zid, bez zauzimanja puno prostora. U maloj dnevnoj sobi bolje je kladiti se na malu garnituru dnevni boravak i staviti fotelju ili tabure pored nje. Ako prostor dopušta, možete postaviti fotelje s obje strane garniture. Boja garniture može biti ista kao i ostatak tapeciranog namještaja, ili imati potpuno drugačiju boju i biti jedinstveni naglasak na boju u sobi. Mali dnevni boravak izgledat će dobro u svijetloj paleti boja kako bi izgledao optički veći. U sredini stavite stolić za kavu odgovarajuće visine i dobit ćete izuzetno udoban kutak. Zapamtite da namještaj treba uskladiti što je više moguće, ako ne u boji, onda stilski. Za mali dnevni boravak dobro je odlučiti se za kutne garniture s funkcijom spavanja te odgovarajući namještaj i dobit ćete jedinstveni prostor.

 

Postavljanje kutne garniture u sredini dnevnog boravka u velikom interijeru

 

Ako je vaša dnevna soba velika, možete si priuštiti slobodu u uređenju. Velike kutne garniture za dnevni boravak ovdje će odlično funkcionirati. Takvu velik garnituru može se uspješno postaviti u sredinu dnevnog boravka. Na otvorenom prostoru će izgledati vrlo impresivno, a imat ćete jednostavan pristup sa svake strane. Postavljanjem kutne garniture za dnevni boravak u sredini sobe možete stan podijeliti na zone. To je dobro rješenje i popularan trend u modernim domovima, gdje je kuhinjski dio odvojen od dnevnog boravka samo kuhinjskim otokom. Na jednostavan način podijelit ćete sobu na dva dijela, gdje će se jedan koristiti uglavnom za opuštanje, a drugi će poslužiti kao blagovaonica. Prilikom odabira kutne garniture za postavljanje u sredinu prostorije, provjerite ima li tapecirana leđa, jer samo su takve kutne garniture prikladne za postavljanje na takav način.

 

Kako drugačije postaviti kutnu garnituru u dnevnoj sobi?

 

Moderne kutne garniture za dnevni boravak možete uspješno staviti uza zid i na taj način dobiti veliku količinu prostora u cijeloj sobi. Postavite kutnu garnituru na takav način da duža strana stoji uz zid, a kraći dio će izlaziti na dnevni boravak. Na isti način, postavite kutnu garnituru ispod prozora ili ispod čajne kuhinje. Na taj način dobit ćete dobro osvjetljenje prostora za sjedenje i koristiti mjesto koje je teško urediti uz pomoć drugog komada namještaja. Kada vaš dnevni boravak nije pravokutni, ili ako ima kosine, lomljene zidove i niše – kutna garnitura će pristajati u takav prostor i omogućiti vam da uredite cijeli interijer.

 

Kutna garnitura u kombinaciji s drugim tapeciranim namještajem

 

Dobro je postaviti kutnu garnituru zajedno s drugim tapeciranim namještajem. Sve ovisi o mogućnostima prostora cijele dnevne sobe. U malim prostorijama takvo okruženje možda neće biti dobro, ali u većim interijerima gdje se može uklopiti više od jednog tapeciranog komada namještaja, vrijedi razmisliti o takvoj mogućnosti. U modernim interijerima možete postaviti dvije kutne garniture za dnevnu sobu jednu nasuprot drugoj. Na taj ćete način za svoju dnevnu sobu dobiti ogroman set za sjedenje. Također možete odabrati kutnu garnituru i odgovarajuće fotelje, stvarajući otvoreni prostor. Kada želite dobiti jedinstveni izgled, dobro je staviti još jedan komad namještaja iz iste serije zajedno s kutnom garniturom. To može biti i sofa, kao i oslonac za noge i tabure. To su elegantni dodaci dnevnom boravku, koji su u istovremeno vrlo udobni i pružaju dodatni prostor za sjedenje i lako se mogu pomicati po sobi, što je vrlo dobro rješenje.

 

Postavljanje kutne garniture u odnosu na drugi namještaj

 

Opremanje sobe odgovarajućom kutnom garniturom, ne možete zaboraviti ne prateći namještaj u zoni odmora. Prilikom odabira stolića za kavu pazite da ne bude prevelik ili premalen u usporedbi s garniturom, tako da soba ne izgleda neuredno. Postavite ga tako da bude lako dostupan. Ako prostor na stoliću nije dovoljan, pored sofe možete staviti mali pomoćni stolić ili konzolu. Kutak za odmor može uspješno formirati jedinstveno cjelinu s blagovaonicom, gdje se nalazi stol sa stolicama. Stolice također mogu biti presvučene istom tkaninom kao i sofa, što će dati jedinstvenu atmosferu uređenju vašeg interijera.

Vaš prostor s dobro odabranom kutnom garniturom zasigurno će vas stalno oduševljavati, a vaša dnevna soba postat će mjesto gdje ćete rado boraviti i na koje ćete se uvijek rado vraćati!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!