locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako ukrasiti kuhinje uređene u različitim stilovima?

Objavljeno: 2021-12-09 13:16:33
Kategorija: Blog

 

Toliko mogućnosti za uređenje kuhinje u vašem domu


Kuhinja je mjesto gdje obično provodimo puno vremena. U njoj pripremamo obroke, doručkujemo, pospremamo ili peremo posuđe i spremamo kupljene proizvode iz trgovine u hladnjak. Zato bi vaš dizajn kuhinje trebao biti funkcionalan. Pravilno raspoređen prostor definitivno olakšava kuhinjske aktivnosti. Da bi se postigao takav učinak, pozornost se obično posvećuje postavljenom namještaju, osobito kuhinjskim ormarićima, koji su vrlo često obješeni previsoko ili predaleko od najčešće upotrebljavanih površina.

 

Funkcionalnost s karakterom za dizajn kuhinje


Moderan kuhinjski namještaj prvi je korak prema udobnosti i praktičnosti, ali vaš kuhinjski prostor ne samo da bi trebao biti funkcionalan, već i imati jedinstven karakter. Moderna završna obrada prostorije i zanimljivi prijedlozi za uređenje mogu učiniti da i bez temeljite obnove vaša kuhinja može postati zanimljiva, a u njoj ćete se osjećati opušteno i veselo. Ništa ne poboljšava raspoloženje više od ugodnog uređenja interijera.

 

Uređenje kuhinje zidnim oblogama i drvenim pločama


Sjajan način za potpunu promjenu dekoracije kuhinje je laminirano staklo. Mogu se koristiti kao zidni ukras čak i neposredno iznad štednjaka, jer je staklo otporno na visoku temperaturu. Jednostavno je za održavanje - sve masnoće ili mrlje mogu se ukloniti s površine pomoću standardnih, domaćih deterdženata. Budući da je laminirano staklo dostupno u mnogim varijantama i uzorcima, može postati izvrstan ukras vašeg zida u kuhinji.

 

Drugo rješenje su dekorativne ploče za kuhinju, koje se mogu zalijepiti izravno iznad radne površine i otporni su na vlagu i prljavštinu.

 

Dekoracija zidova u kuhinji


Dašak umjetnosti


Ne morate odmah mijenjati kuhinjski namještaj kako biste promijenili dekor svoje kuhinje. U atraktivnom dizajnu interijera, mogu lijepo izgledati slike na zidu. Ovaj ukras je vrlo često i rado biran jer slike su izvrstan ukras zidova u svakom prostoru, i mogu se odabrati tematski. Za kuhinju možete kupiti slike u obliku fotografija, ručno oslikanih autorskih djela i tematske grafike tiskane na platnu. U interijerima kao što je kuhinja, slike se najbolje usklađuju s motivom začina, voća, biljaka i povrća. Naravno, svatko bi trebao prilagoditi zidne ukrase vlastitom ukusu.

 

Univerzalni ukrasi za kuhinjski namještaj


Dekorativni predmeti u stilu koji odgovara vašem karakteru


Dekorativni predmeti za kuhinjsko uređenje koriste se vrlo često. Svakako, svatko od vas je u posjedu ukrasnih zdjelica, zidnih ukrasa kao na primjer plutene ili magnetne ploče, ili čak ukrasnih spremnika za sipke proizvode. Univerzalni ukrasi za kuhinju su također metalni, zanimljivo izrađeni držači za noževe ili posuđe, elegantne, samostojeće sušilice posuđa i staklene posude ispunjene začinima.

Posljednji spomenuti prijedlog je sve češći ukras kuhinjskih ormara. Štoviše, možete to učiniti sami. Dovoljno je sipati grah, slanutak, grašak ili šareno bilje u visoku staklenu posudu. Možete koristiti svježe proizvode ili one koji su već dugo u vašoj kuhinji, a rok upotrebe bliži se kraju. Kuhinju možete ukrasiti na mnogo načina, ali najbolje ideje za dekoracije su najjednostavnija i najjeftinija rješenja.

 

Kuhinjski ukrasi s biljem


Mali mirisni vrt


Još jedna ideja za izvrstan ukras kuhinje su bilje i ukrasni spremnici za biljke. Kuhinjsku radnu ploču možete ukrasiti mentom, bosiljkom, ružmarinom - svime što svakodnevno koristite za kuhanje jela.

Biljke također mogu biti ukras prozora. Zeleni interijeri uvijek su povezani s mirom i skladom. U teglicama možete posaditi i tradicionalno kućno cvijeće, pa čak i ako imate prave kuke, objesite lonac na zidove u kuhinji. Zeleni aranžman će dodati šarm i neobične arome sobi.

 

Metalna šipka za zid u kuhinji


Ovi metalni elementi mogu se montirati bilo gdje na zidu. Metalna cijev može biti vrlo duga, a zahvaljujući kukama postavljenim na nju možete objesiti šalice, pribor za kuhanje, začine ili čak male posude s biljem. Posezanje za najnužnijim kuhinjskim priborom postat će brzo i jednostavno, a usput će se u vašoj kuhinji pojaviti još jedan atraktivan element dekoracije.

Još jedna verzija su magnetne šipke koje podržavaju noževe ili metalne ručke kuhinjskih dasaka.

 

Moderan kuhinjski namještaj - dodatne ideje za uređenje


Kuhinjske fronte


Jedan od najjednostavnijih načina za izradu moderne i elegantne kuhinje je ukrašavanje interijera elegantnim priborom u obliku namještaja i pribora iz trgovina namještajem. Da biste jedinstveno ukrasili kuhinju, možete kupiti neobične kuhinjske fronte za ormare.

Fronte mogu biti izrađene od drva, sjajne ili mat, u svijetlim ili tamnim nijansama, sve ovisi o izvornom dizajnu interijera i vašem ukusu. Često je u kuhinji dovoljno zamijeniti jedan komad namještaja ili red malih ormarića kako bi se interijer u potpunosti promijenio.

 

Elegantne stolice


Druga ideja je ulaganje u elegantne stolice, pogotovo ako imate otok. Moderne, visoke barske stolice hit su posljednjih godina. Arhitekti su ih prvotno koristili u elegantnim ili poslovnim interijerima. Danas su stolice smještene na gotovo svakom barskom otoku i odličan su ukras kuhinje.

 

Rasvjeta


Još jedna inspiracija za modernu kuhinju može biti elegantna rasvjeta. Osim potrebnih ledica ili glavnog svjetla na stropu, možete razmišljati o ukusnoj svjetiljki iznad otoka ili stola. Na tržištu su dostupne dekorativne svjetiljke koje, iako ne daju dovoljno svjetla kao glavni luster, prvenstveno su namijenjene da služe kao ukras.

Međutim, nemojte odustati od osnovne glavne svjetiljke, jer je dobro osvjetljenje u kuhinji izuzetno važno. Ukrasne svjetiljke trebaju biti dodatak, a ne zamjena za glavno svjetlo.

 

Kako ukrasiti kuhinju za blagdane


Vaša kuhinja može poprimiti pravu čaroliju tijekom blagdana kao što su Božić ili Uskrs. Božićni ukrasi uvijek su hit, jer podsjećaju svakog člana kućanstva na nadolazeće događaje. Zato vam savjetujemo da odaberete tematske ukrase vezane uz praznik ili sezonu koja dolazi.

 

Online ili doživljaj uživo!


Ukrasi se mogu kupiti u trgovini ili naručiti putem interneta. Na webu možete pronaći stotine inspiracija za zanimljivo uređenje kuhinje s ukrasima i cijenu takvog pribora. Božićni ukrasi koje vam možemo preporučiti su, na primjer, ručno izrađeni aranžmani koje ćete staviti na kuhinjske pultove.

 

Lampice


Drugi prijedlog su moderne lampice postavljene na rolete ili police. Drugi ukras može biti ručno izrađeni vijenac, s motivom božićnih drvaca ili anđela. Povezani ukras je i Betlehemska zvijezda, koju možete objesiti blizu stropa.

 

Ponekad je manje više


Kao što možete vidjeti, ideje i rješenja za savršeno uređenje kuhinje mogu biti vrlo jednostavni, samo koristite domaće predmete / pribor, kako biste stvorili nešto stvarno kreativno.

Samo zapamtite da je svaka kuhinja različita i svaka soba će odgovarati drugačijem stilu i različitim ukrasima. Ne možete pretjerivati s njima, kako ne biste uveli previše kaosa na malo područje. Ponekad je bolje odlučiti se za minimalističke dekoracije kako bi se postigao jedinstveni učinak dizajna interijera.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!