locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Klasika koja će uvijek biti moderna – najmoderniji tepisi za dnevni boravak

Objavljeno: 2022-01-05 15:12:02
Kategorija: Blog

 

Čak i minimalistički i vrlo ekonomični, moderni interijeri zahtijevaju uvođenje odgovarajućeg pribora. Oprema i dekoracija iznimno su važni aspekti opremanja kuće ili stana i u velikoj mjeri o njima ovisi konačni učinak uređenja. Tepisi su jedan od najpopularnijih dekorativnih elemenata dnevnog boravka, također su iznimno praktični - pružaju toplinu i osiguravaju izolaciju od poda. Tepisi se postavljaju u različitim sobama, a svoje mjesto posebno su našli u dnevnim sobama. Zahvaljujući njima, dnevni boravak dobiva udoban karakter. Pogledajte koji su tepisi najmoderniji u ovim sezonama i za što se najbolje odlučiti.

 

Kako moderni tepisi za dnevni boravak mogu promijeniti dizajn interijera?

 

Moderni tepisi su proizvodi koji mogu značajno promijeniti karakter interijera. Važna je boja tepiha i uzorak na njima, kao i oblik i materijali od kojih su proizvodi izrađeni. Tepisi, u pravilu, daju udobnost interijeru, i atraktivan su dekorativni element. Pravi izbor uzoraka i boja učinit će dnevni boravak neobičnim i rado posjećenim prostorom.

Najmodernije tepihe možete postaviti u dnevnom boravku, ali i u drugim prostorijama: blagovaonici, dječjoj sobi, hodniku, spavaćoj sobi, kupaonici ili kuhinji. Tepih bi se trebao uklopiti u prostor, uređenje, ali isto tako odgovorno služiti članovima kućanstva. Iz naše ponude možete izabrati praktičan proizvod – kod nas ćete pronaći atraktivne tepihe koji će vam se zasigurno svidjeti!

 

Gdje će se uklopiti pojedini moderni uzorci tepiha? Najnoviji trendovi za salone!

 

Treba osmisliti kupnju modernog tepiha. Moderni tepisi bit će elementi koji će značajno utjecati na karakter uređenja. Širok izbor tepiha, koji je dostupan u našoj trgovini, omogućit će vam kupnju odgovarajućeg proizvoda. Prekrasni elementi tepiha tu su kako bi naglasili estetiku cijele sobe i dobro će funkcionirati u dizajnu klasičnih i modernih interijera.

 

Geometrijski uzorci za minimalističke interijere

 

Moderne tepihe karakteriziraju različite boje i uzorci. Moderni tepisi mogu biti izrađeni od umjetnih ili prirodnih materijala. Moderan tepih s geometrijskim, minimalističkim uzorkom savršen je za moderan dnevni boravak. Takav proizvod može imati prigušene boje ili se isticati vrlo izražajnim bojama. Ekstravagantne boje posebno dobro funkcioniraju u energičnim salonima. Prigušenije boje i geometrijski uzorak idealna su opcija za interijere u loft stilu.

 

Bijeli tepih ili elegantno rješenje

 

Estetika, stil i raskoš odrednice su stila glamur. U takvim interijerima koriste se ljepota i funkcionalnost tepiha. Bijeli tepisi za dnevnu sobu s dugim i pahuljastim dlakama najčešće se koriste u glamour salonima (takozvani dlakavi tepisi / krzna). Bijela boja naglašava sjaj i jedinstveni stil aranžmana u unutrašnjosti. Dobar izbor bit će crno bijeli tepih. Uzorak bi trebao biti vrlo diskretan, vrijedi razmisliti o motivima inspiriranim prirodom (točkice, pruge poput zebri, valova, cvijeća, oblaka), a ne na geometrijske uzorke. Svakako, možete kupiti i tepihe u obliku kože divljih životinja – u našoj ponudi pronaći ćete jedinstvene proizvode.

 

Sivi tepih za skandinavski dnevni boravak

 

U skandinavskom stilu vlada jednostavnost, udobnost i velika funkcionalnost. Tamo vladaju prigušene boje, pa je vrijedno odabrati veliki pahuljasti tepih. Takve moderne elemente treba staviti ispod stolića za kavu i garniture za odmor, tako da kada gledate TV ili sjedite na sofi ili kutnoj garnituri, možete odmoriti noge na ugodnoj, pahuljastoj površini. Tepisi za dnevnu sobu u ovom stilu mogu imati sive, bijele ili bež nijanse.

 

Moderni tepisi u živim bojama

 

Energični salon i dnevni boravak u art deco stilu su aranžmani u kojima boja igra posebnu ulogu. Iz tog razloga, modeli živopisnih boja i skoro ekstravagantnim uzorkom izgledat će sjajno. Možete se odlučiti za tepih većih dimenzija kao i za male prostirke. Zapamtite, međutim, da ako se usredotočite na šarene vunene, ili od umjetnih materijala ostali elementi uređenja trebali bi biti prigušeniji - stoga se odreknite blještave sofe ili šarenog namještaja.

Dječji tepisi su također šareni - oni ne samo da imaju živopisne boje, već i zanimljive, bajkovite motive. Oni štite sobu, osobito podne panele od djece i povećavaju udobnost beba dok se igraju na podu. Slično ulogu imaju i tepisoni.

 

Orijentalni uzorak

 

Orijentalni tepisi su elementi koji se odlikuju živim bojama i specifičnim uzorcima. Ovdje vladaju bež, smeđa, crvena i narančasta, kao i etno motivi. Među našim proizvodima, oni se sve više i više kupuju kao element dizajna interijera. Ne samo da ukrašavaju pod, već vam omogućuju i održavanje udobnosti hodanja po njemu. Savršeno će se uklopiti u interijere u marokanskom stilu ili u dnevni boravak i spavaću sobu u boho stilu.

 

Koliko bi tepih trebao biti velik?

 

U kategoriji tepiha možete pronaći mnogo proizvoda koji se razlikuju po boji, uzorcima, obliku i veličini. Što je bitni kada kupujete tepih? Kada kupujete određeni tepih, obratite pažnju na to koliko je velik proizvod koji vam je potreban. Obično, ako je soba prostrana, treba postaviti dovoljno velik i veličanstven tepih. Manji interijer s velikim tepihom može se činiti vrlo kaotičnim i pretrpanim, pa je bolje da se postavi nešto manji.

Bilo da se radi o kuhinji ili kupaonici, manji tepih posebno će dobro pristajati. Svakako pogledajte koji su kupaonski tepisi i prostirke dostupni u našoj trgovini, kao kuhinjski tepisi i staze. 

 

Kako se dobro brinuti o tepisima?

 

Tepisi su elementi dekoracije izrađeni od najkvalitetnijih materijala, zahvaljujući kojima je njihova trajnost zaista visoka. S vremenom, međutim, prašina, prljavština i pijesak mogu ostaviti trag na tepisima, zbog čega postaju manje atraktivni. Zapamtite, da redovitim čišćenjem njihov izgled uvijek ostaje atraktivan i struktura netaknuta.

Bilo koju prljavštinu treba očistiti odmah nakon nastanka, zahvaljujući kojoj će biti lakše održavati tepih čistim. Prilikom čišćenja osušenih mrlja bit će korisna odgovarajuća sredstva. S vremena na vrijeme treba dati tepih, osobito onaj veliki, na pranje u odgovarajuću praonicu. To će značajno poboljšati njegovo vizualno stanje i osigurati udobnost njegove uporabe. Dobro očišćeni i oprani tepisi izgledaju puno bolje!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!