locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kuhinja po mjeri - modularni namještaj ili u setu?

Objavljeno: 2021-11-23 18:25:27
Kategorija: Blog

 

Svatko od nas uređuje stan prema dva osnovna kriterija: vizualnom aspektu i funkcionalnosti uređenog prostora. Savršeno usklađena oprema, osobito kuhinjska, trebala bi biti dobro osmišljena i ispravno usklađena s određenim prostorom.

Ovisno o željama, prilikom uređenja kuhinje možete se odlučiti za gotove setove kuhinjskog namještaja, koji obično imaju univerzalne širine radne površine i visine ormara, ili kupiti osobno odabrani modularni kuhinjski namještaj, stvarajući vlastiti sastav i raspored. Bez obzira koji set kuhinjskog namještaja odaberete, vrijedi znati koje su osnovne prednosti obje opcije koje smo naveli i trebalo bi se odlučiti za određeno rješenje. Ako želite odabrati pravo rješenje za svoje osobne preferencije, svakako pročitajte naš članak. Uz nekoliko jednostavnih savjeta, zasigurno ćete odabrati savršen raspored kuhinje za vas!

 

Gotovi setovi kuhinjskog namještaja

 

Gotovi setovi kuhinjskog namještaja rješenja su u kojima se svaki element savršeno usklađuje s ostatkom namještaja kuhinje. Moderni kuhinjski namještaj u setu koji je dizajnirao proizvođač, obično ima punu opremu, odnosno stajaće ormare, donje ormare ispod sudopera, viseće ormare, kao i ormare za ugradnju kuhinjskih aparata. Veliki plus već gotovih setova je taj što ne treba razmišljati o rasporedu pojedinog elementa. Ne volimo svi pitanja vezana uz uređenje i odabir pojedinih elemenata korak po korak, uz temeljitu analizu njihovog razmještaja. Zato su gotovi setovi namještaja vrlo popularni, pa ako pripadate ljudima za koje opremanje doma opterećenje, ovo je opcija za vas.

 

Setovi namještaja - uzorci i boje

 

U slučaju namještaja predloženog kao cijeli set, dostupan je niz različitih rješenja za boje i završnu obradu. Budući da su setovi vrlo popularni proizvođači nude proizvode završene visokim sjajem, mat ili prirodnim drvom. Isto vrijedi i za pitanje boje - set namještaja može se odabrati u različitim nijansama i komponentama i biti sigurni da su izrađeni od istih materijala u potpuno istom završnom stilu. Za kuhinje po mjeri, najpopularniji je bijeli kuhinjski namještaj i sivi kuhinjski namještaj, jer su ove dvije kombinacije boja izuzetno svestrane i uklapaju se u gotovo svaki završni stil. Za ovu vrstu proizvoda možete odabrati beskonačno mnogo dodataka i kućanskih aparata u različitim nijansama, jer će se bijela i siva s velikom lakoćom uklopiti sa drugom opremom. Prilikom odabira namještaja u setovima, svakako procijenite njihovu funkcionalnost i način završne obrade fronti. Što je bitno? - da su kuhinjski ormarići i kuhinjske ploče izdržljivi i pravilno zaštićeni od čimbenika kao što su: vlaga, toplina i ogrebotine.

 

Modularni kuhinjski namještaj

 

Set modularnog namještaja za kuhinju može se naći u gotovo svakoj trgovini namještaja. Modularni kuhinjski namještaj karakterizira činjenica da se predlaže ili u gotovim setovima pažljivo odabranih ormarića ili kao pojedinačni elementi koje možete kompletirati sami. Modularne kuhinje daju velike mogućnosti završne obrade, jer s njima možete sami stvoriti svoj dizajn kuhinje iz snova i odabrati ormare različitih veličina i visina. Modularni namještaj ima različite varijante jednog elementa i vi možete odlučiti koju ćete boju kupiti i koje će fronte ormara biti najprikladnije za vaš stan. Vrlo česte su akrilne fronte i MDF fronte i PVC folija. Modularni namještaj daje mogućnost da sami odaberete radnu ploču koja najbolje odgovara vašem interijeru, kao i raspored ladica, polica ili košara koje se izvlače iz ormara. Neki setovi modularnog namještaja imaju posebne vertikalne pregrade za razne kuhinjske uređaje, pravilno raspoređene odjeljke za poklopce ili daske za rezanje. Stoga, ako samo renovirate kuhinju ili uređujete svoj interijer od nule, trebalo bi razmotriti kupnju ovog namještaja za vaš dom.

 

Međutim, treba uzeti u obzir da su neke kuhinje i prilično nestandardne u smislu rasporeda ili dimenzija. Čimbenici kao što su kutovi, kosine, polukružni zidovi ili blage krivulje, mogu utjecati na poteškoće u dovršavanju savršene kombinacije. Naravno, u trgovini namještaja naći ćete i kutni kuhinjski namještaj ili uske, visoke ormare koji će vam omogućiti da popunite nedostatak "praznine" u kuhinji. Međutim, ne biste se trebali usredotočiti na savršeno uklapanje elemenata od zida do zida u milimetar.

Iako su ponude namještaja u trgovinama nevjerojatno široke, samo ormari po narudžbi stolara omogućuju takav raspored elemenata. Veliki plus modularnog namještaja svakako je jednostavna montaža opreme, ali i bezbroj mogućnosti uređenja. Najfunkcionalnije kuhinje su one koje su prilagođene određenom interijeru. Treba imati na umu da je svaka kuhinja različita i da će se u svaki prostor uklopiti drugačiji set ili drugačija kombinacija namještaja.

 

Setovi namještaja i modularni namještaj - mogu li se mijenjati?

 

Bez obzira na to uređujete li kuhinju od elemenata dostupnih u trgovini ili sami kompletirate namještaj - svi elementi podliježu malim modifikacijama i uređenju. Funkcionalna kuhinja u stanu je ona u kojoj je unutrašnjost svakog ormarića razumno postavljena, pa čak i sam način otvaranja. Stoga, ako nađete set namještaja koji će vam se svidjeti u smislu boje, ali unutrašnjost ormara neće biti previše praktična - svakako potražite mogućnost izmjene opreme. Možete čak zamijeniti ručke kuhinjskog namještaja, ako vam se one u setu ne sviđaju. Za neke ljude namještaj s velikim prostranim ladicama može biti bolji, a za druge ormarići koji se otvaraju na klasičan način. Zato, prije kupnje namještaja, treba imati viziju prostorije, tako da vas tijekom radova ništa neće iznenaditi, a konačni učinak bit će kao iz snova!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!