locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kutak za uživanje na tvom balkonu

Objavljeno: 2019-08-19 10:08:56
Kategorija: Blog

Nije li već vrijeme za kavu na otvorenom?

 

Baš iz tog razloga vam danas pišem post o uređenju malog, slatkog kutka za uživanje na balkonu. Emmezeta svake godine nadmaši sva očekivanja s asortimanom vrtnog namještaja, nimalo ne sumnjam da ćete kod njih pronaći nešto što odgovara vama i vašem prostoru.

I ja sam prošetala po Emmezeta prodavaonici i izabrala svoje favorite. Odlučila sam urediti kutak za dvije osobe, u romantičnom stilu, pomalo „pariške“ atmosfere. Ovaj vrtni namještaj možete iskoristiti za male prostore, zaista je praktičan jer se sve u par poteza sklapa i može se jednostavno pospremiti. Elementi se kupuju odvojeno, tako da možete kombinirati broj stolica ovisno o veličini prostora koji imate.

 

 

Ukoliko kao i ja, odlučite prostor upotpuniti tepihom, birajte one koji su i za vanjsku uporabu, odnosno označeni oznakom „vodootporno” kako ih kiša ne bi uništila. Jastuci i prekrivači su uvijek završni detalji koji će zaokružiti cijeli prostor i učiniti ga toplijim. Igrajte se uzorcima, nemojte se bojati isprobati neobične kombinacije. Ipak, ne pretjerujte s bojama ako želite zadržati nježnu, romantičnu atmosferu. Odaberite paletu boja koje ćete koristiti te ne odstupajte od iste kako bi cijeli prostor djelovao ujednačeno.

 

U vrtnom, odnosno balkonskom kutku, neizostavne su biljke. Ukoliko imate dobre uvjete, posadite živo cvijeće u zanimljive viseće tegle i rasporedite po ogradi balkona. A ako niste potpuno sigurni u svoje vrtlarske sposobnosti, s umjetnim zelenilom nećete pogriješiti i sigurno vam neće uvenuti. Cvjetni grm koji vidite na slikama izgleda kao pravi, a uz lijepu pletenu košaru odlično je popunio i ukrasio ovaj kutak za uživanje.

Rasvjeta je također bitna za postizanje ugođaja tijekom ljetnih večeri koje ćete provoditi u ovakvom prostoru. Umjesto jakih žarulja posegnite za lanternama u kojima ćete upaliti svijeće. Uz takav ugođaj, sva balkonska druženja će biti opuštajuća, a upravo to je ono što nam svima na kraju radnog dana treba. Uredite si kutak po svom guštu, neka to bude vaša oaza za opuštanje i mjesto gdje ćete rado provoditi vrijeme - ujutro uz šalicu kave, navečer uz čašu najdražeg pića.

Matea Halilović obožava uređenje interijera i od 2012 vodi uspješan instagram profil, a od nedavno piše na blogu "Little thing by Matea". Osim u uređenju interijera uživa i u malim stvarima, pripremi slasnih zalogaja i stvaranju ugodne atmosfere u svom, ali i u domovima svojih pratitelja. Njene fotografije najbolje dočaravaju tu strast za lijepim domom, a tekstovi na blogu često inspiraju brojne obožavatelje savjetom ili idejom kako da svaki dom bude funkcionalno, korisno i inspirativno uređen. Veliki je fan DIY filozofije pa se nadamo da će i nama otkriti kako osvježiti neke stare predmete ili napraviti nove iz sasvim neočekivanih materijala.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!