locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Na što obratiti pažnju kada kupujete kutnu garnituru?

Objavljeno: 2022-01-25 10:26:07
Kategorija: Blog

 

Kutna garnitura je uz kauč, najčešće kupovan komad namještaja. Služit će vam dugi niz godina, pa je vrijedno dobro razmotriti njegovu kupnju. Pogledajte s nama što tražiti prilikom odabira.

 

Savršena kutna garnitura - što tražiti pri kupnji?

 

Kutne garniture su izuzetno udoban namještaj, izgledaju kao kombinacija dvije sofe u obliku slova L. Kutne garniture najčešće se koriste kao namještaj za odmor u dnevnom boravku, ali na pravom modelu namještaja moći ćete i spavati. Ovaj praktični namještaj za dnevni boravak popularan je i rado kupovan, kako zbog svoje funkcionalnosti, tako i zbog jednostavnog uređenja. Ljepota kutnih garnitura oduševljava, a široka paleta proizvoda dostupnih na tržištu omogućuje vam da bez problema odaberete nešto u stilu uređenja interijera.

Pogledajte koji su elementi i parametri važni i na što vrijedi obratiti pažnju kako bi se kupnja smatrala uspješnom.

 

Velika ili mala?

 

Dovoljno velike garniture za dnevni boravak bit će idealan element uređenja interijera. Veličina namještaja za sjedenje treba odgovarati veličini prostorije. Ako je dnevni boravak mali, ne stavljajte veliku kutnu garnituru jer će pretrpati interijer i učiniti sobu optički manjom. Za male salone treba iskoristiti ponudu manjih garnitura. Srećom, bogata tržišna ponuda omogućit će vam da odaberete nešto bez problema. Namještaj je u različitim veličinama i sigurno ćete pronaći pravi za vaš dnevni boravak. Pokušajte ne ispuniti prostor dnevnog boravka samo kutnom garniturom, bolje je staviti manji, ali ljepši proizvod.

Garniture bi trebale služiti svim članovima kućanstva. Ako je obitelj velika, bolje je da se odlučite za udobnu, veliku kutnu garnituru na kojoj će obitelj moći provoditi vrijeme zajedno i odmarati.

 

S funkcijom spavanja?

 

Zanimljiva opcija za kutne garniture je funkcija spavanja. Komad namještaja s funkcijom spavanja praktično je i pametno rješenje. Zahvaljujući tome, proizvod se može lako rasklopiti i mjesto za spavanje je spremno. Kutna garnitura na razvlačenje može biti odlična opcija u sobi za mlade, gdje će noću služiti kao krevet, a tijekom dana kao mjesto za opuštanje.

 

Vrsta tkanine

 

Kada kupujete garnituru, provjerite od koje je tkanine izrađena. Tkanina trebala bi biti udobna na dodir i istovremeno jednostavna za održavanje. Najbolje se odlučiti za moderne vodootporne tkanine. One su mekane i ugodne, a istovremeno otporne na mrlje. Zahvaljujući takvoj tkanini za presvlake, kutna garnitura će biti jednostavna za održavanje i otporna na prljavštinu.

Prilikom kupnje provjerite je li udobna, dizajn je važan, ali udobnost sjedenja je prioritet.

 

Izgled kutne garniture

 

Prilikom kupovine obratite pažnju i na činjenicu da model koji odaberete ima odgovarajući materijal, pravu boju i eventualno uzorak. Uostalom, dizajn je vrlo važan! Široka tržišna ponuda pomoći će vam da bez problema odaberete proizvod prema svojim potrebama.

Prilikom odabira vrijedi provjeriti je li garnitura opremljena naslonima za glavu. Dodatno uzglavlje ili jastuk zasigurno će povećati udobnost odmora. Veliki modeli također se mogu podesiti, kutovi, oslonci za noge ili nasloni za ruke mogu se postaviti prema vašim potrebama. Jastuci koje dodaje proizvođač često se također savršeno uklapaju u proizvod, a presvlake se ne ističu značajno kao pozadina.

 

Unutrašnjost namještaja

 

Kod modernog namještaja potrebna je funkcionalnost. Pametna rješenja su cijenjena. Stoga je vrijedno obratiti pozornost na one modele koji imaju dodatni spremnik za posteljinu u svojoj unutrašnjosti. Kutne garniture s spremnikom za posteljinu posebno će dobro doći kada se koriste kao krevet. Unutra mogu stati jastuci, popluni, deke i rezervna posteljina. Veličina spremnika ovisi o veličini samog proizvoda - što je veća garnitura, to je veći prostor u spremniku.

 

Trajnost

 

Kada kupujete kutnu garnituru, također obratite pažnju na to kako je izrađena. Izdržljiv i čvrst namještaj služit će vam dugi niz godina. Svakako provjerite proizvođača i pročitajte recenzije. To će vam definitivno pomoći da se odlučite za određeni model.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!