locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pronađite idealno mjesto za krevet u maloj spavaćoj sobi

Objavljeno: 2022-02-11 10:52:07
Kategorija: Blog

 

Nikoga ne treba uvjeravati da je udoban krevet najvažniji komad namještaja u svakoj spavaćoj sobi. Nije važno imate li malu ili veliku sobu, dobar krevet je osnova za uspješan odmor i opuštanje. Mnogi od nas suočeni su s problemom funkcionalnog i ugodnog uređenja male spavaće sobe. Pravilan odabir namještaja, uključujući krevete, može biti pravi izazov.

Trebate li savjet kako rasporediti pojedine elemente dekoracije spavaće sobe i gdje među njima pronaći mjesto za krevet, svakako pročitajte sljedeći članak. Naši stručnjaci pripremili u nekoliko najzanimljivijih trikova koji će vam pokazati kako pametno postaviti krevet kako ne biste preplavili njezin interijer i učinili je ugodnom.

Spavaća soba i njen mali interijer ne mora biti nefunkcionalan, odabirom pravog rasporeda kreveta i prilagođavanjem ostalih elemenata dekoracije, dobit ćete ugodnu i udobnu spavaću sobu u stanu.

Kako postaviti krevet u maloj spavaćoj sobi? Prijedlozi!

 

Kako bi krevet trebao stajati u uskoj spavaćoj sobi

 

Najviše problema obično nam uzrokuju uske sobe. Nažalost, u većini apartmana u zgradama će se naći takve sobe. Njihov pravilan raspored može učiniti da potpuno promijene izgled i postanu udoban i funkcionalan interijer.

Kakve krevete odabrati za stvarno male spavaće sobe? Gdje je najbolje mjesto za krevet u uskoj sobi? Postoje dvije mogućnosti. Idealno rješenje bilo bi smjestiti krevet ispod kraćeg zida. To će učiniti sobu proporcionalnijom i ugodnijom. Nažalost, ne nude sve uske sobe mogućnost postavljanja kreveta uz kraći zid. Kraći zid je često prekratak da stane čak i mali krevet, pa je jedino rješenje staviti krevet ispod dužeg zida.

Isplati li se postaviti krevet u spavaćoj sobi uz duži zid? 

U slučaju spavaće sobe u koju trebate staviti krevet s dužom stranom na duži zid, pokušajte da odabrani model ne bude preširok. Kako bi se krevet pravilno uklopio u spavaćoj sobi, uvijek je vrijedno prvo prikupiti njegove dimenzije i prilagoditi ih veličini namještaja. Zapamtite da će vam dobro postavljen krevet jamčiti najvišu kvalitetu sna.

 

Koji će krevet ukrasiti usku malu spavaću sobu?

 

Koji će kreveti biti najbolji za usku spavaću sobu? Ovdje će sigurno pristajati kreveti za jednu osobu ili kontinentalni kreveti koji, iako nisu tako veliki kao bračni kreveti, daju veliku površinu za spavanje. Za duge uske spavaće sobe, dobar izbor neće biti ogroman tapecirani krevet.

 

Krevet u kutu sobe

 

Bez obzira na oblik sobe, njezin kut je uvijek dobro mjesto kako biste postavili krevet. Takvo mjesto osigurat će da čak i potpuno mala soba neće biti preplavljena krevetom i dobit će prostor za slobodno kretanje i slobodan pristup namještaju u sobi.

Ako možete postaviti krevet u kutu sobe, onda se ne ustručavajte to učiniti. To će sigurno biti dobar izbor. Prilikom odabira pravog kuta, ne zaboravite planirati preostale elemente dizajna interijera. Za krevet odaberite mjesto koje mu prirodno najviše odgovara. Često je to kut koji se nalazi ispred ulaznih vrata u sobu. Prilikom planiranja rasporeda sobe možete koristiti principe feng shuija. Test će vam sigurno pomoći da postavite krevet u spavaćoj sobi na najbolji način.

 

Krevet u sredini sobe

 

Krevet u sredini obično se postavlja kada će ga koristiti dvije osobe i stoga će vam trebati pristup s obje strane. Ako trebate postaviti krevet u sredini sobe, a znate da je soba mala, odrecite se drugog namještaja, osobito onih velikih ormara, koji će dodatno preplaviti interijer. U malim spavaćim sobama bolje je staviti osjetljive i lagane komode za spavaću sobu. Noćni ormarići, tu će služiti kao praktični spremnici ili mjesto za pohranu donjeg rublja i posteljine.

Koji će model omogućiti slobodan pristup s obje strane?

Krevet u sredini sobe omogućuje vam da odaberete nešto veći model nego u prethodnom slučaju. Ovdje se možete odlučiti i za veliki tapecirani krevet i bračni krevet ili bračni kontinentalni krevet. Ova vrsta namještaja smještena u središnjem dijelu sobe jamči izvanrednu udobnost spavanja.

Stručnjaci savjetuju da krevet postavite u sredinu zida i nasuprot ulaznih vrata u spavaću sobu što je više moguće. Takav postupak dat će maloj spavaćoj sobi potpuno novi izgled i ergonomski karakter.

 

Krevet na zidu nasuprot namještaja

 

Takav raspored interijera jedan je od najčešće korištenih, pri uređenju dječjih soba i soba za mlade, koje vrlo često moraju obavljati nekoliko različitih funkcija. Položaj kreveta nasuprot namještaja omogućuje vam da odvojite dvije zone u sobi: zonu igre i rada i zonu opuštanja. Ako želite postaviti krevet na zid, nasuprot namještaja, pobrinite se da cijela soba bude dovoljno funkcionalna i prostrana. Zapamtite da djeca trebaju prostor za rad i igru. Prevelik krevet može nepotrebno ograničiti prostor koji se tijekom dana koristi za zabavu.

 

Kako postaviti krevet u spavaćoj sobi braće i sestara?

 

U jednu malu sobu često treba smjestiti dvoje djece. Kako postaviti krevete u takvoj sobi? Koje modele odabrati za uređenje? Jedno od najboljih rješenja koje predlažu proizvođači namještaja je krevet na kat. Iako ih mnogi podcjenjuju, krevet na kat savršen je komad namještaja za sobu braće i sestara. S jedne strane, svakom djetetu jamči zonu privatnosti, ugodan san i osjećaj sigurnosti, a s druge strane, ne preplavljuje sobu.

Gdje ne bi trebalo smjestiti krevet na kat? Svakako, jedno od takvih mjesta je neposredna blizina prozora. Takvo mjesto može biti opasno za malu djecu. Zato je pri odabiru pravog mjesta za krevet na kat uvijek vrijedno razmotriti raspored zidova i položaj prozora.

Je li vrijedno staviti dva kreveta u sobu brata ili sestre? Svakako, samo pod uvjetom da pronađete pravo mjesto za njih i uvjerite se da cijela soba neće izgubiti svoju funkcionalnost i udobnost. Svaki interijer ima svoja pravila, tako da dva kreveta mogu biti praktično rješenje.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!