locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Spasi more spavajući!

Objavljeno: 2020-06-05 07:30:40
Kategorija: Blog

Dobar san vrlo je bitan čimbenik u životu svakoga od nas. Poboljšava koncentraciju i produktivnost, a također pomaže i u podizanju imuniteta. Kaže se - zdravlje na prvom mjestu. Slažemo se! A što kažete na to da pored brige za svoje zdravlje usput pomažemo u očuvanju prirode i čistimo more? Da, točno tako!

 

Seaqual madrac.  Madrac sa navlakom koja čisti more. Madrac sa navlakom koja se bori za očuvanje morskog života. Ma kako god ga nazvali, to je madrac sa navlakom proizvedenom od reciklirane plastike koja se vadi iz oceana, a u konačnici, navlaka koja madrac čini udobnim za miran san i čistu savjest.

 

Reciklirana plastika iz mora

 

Seaqual inicijativa je zajednica pojedinaca, organizacija i tvrtki koje rade na čišćenju oceana, podizanju svijesti o problemu morskog zagađenja i isticanju onih koji pomažu u borbi protiv njega. Surađuje s „čistačima oceana“ diljem svijeta, kako bi unijela vrijednost u otpad koji se sakuplja te, na taj način, uz suradnju s industrijom gospodarenja otpadom i reciklažom, transformirala morski otpad u korisne i održive proizvode.

Svaki materijal, uključujući aluminij, metal, staklo ili plastiku, nakon prikupljanja iz oceana kreće u jedinstveni lanac recikliranja. Napredna tekstilna tehnologija omogućava da se plastika iz oceana prerađuje i koristi u proizvodnji visokokvalitetnog tekstila za izrazito udobne navlake za madrace.

 

Zašto je očuvanje oceana bitno?

 

- Svake godine 8 milijuna tona smeća ode u more. 75% tog smeća se nalazi ispod površine oceana, a nažalost, zagađenje plastikom se iz dana u dan sve više povećava predstavljajući izrazitu prijetnju kompletnom morskom svijetu.

- Zagađeno more i oceani ubiju godišnje 100.000 sisavaca.

- Otpad se u moru raspada u čestice mikroplastike manje od 0,5mm.

- Nakupljanje algi na plastičnom otpadu uzrokuje to da plastika morskim kornjačama miriše kao hrana.

- Neke morste vrste plastiku zabunom pojedu i iz razloga što ju zamijene sa meduzama ili nekim drugim izvorom hrane.

Seaqual madrac

 

Sastoji se od Seaqual navlake proizvedene od reciklirane plastike koja se nakuplja u oceanima, a posebnom ju čini upravo činjenica da je izuzetno meka i prozračna s antialergijskim i antibakterijskim svojstvima te zaštitom protiv grinja.

Sam madrac izrađen je od memory pjene koja reagira u dodiru s toplinom. Na nižim temperaturama je čvrsta, a pod utjecajem tjelesne topline ‘‘mekša’‘ te se postepeno konturira i prilagođava položaju i težini tijela osobe koja spava. Često se i osjećaj spavanja na takvoj podlozi opisuje kao osjećaj bestežinskog stanja!

 

Jeste li znali da se 8.6. obilježava Svjetski dan oceana? Spavajući na Seaqual madracu imate priliku sudjelovati u podizanju svjesti o problemu zagađenja mora i spašavanju morskog svijeta :)

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!