locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Terrazzo u kupaonici - ideja za moderan dizajn

Objavljeno: 2022-06-28 13:08:10
Kategorija: Blog

 

Terrazzo, koji se još naziva i terazzo ili terrazzo, nakon godina koje je proveo na lošem glasu, sada se u interijere vraća postajući njihov najljepši ukras. Dizajneri ih sve češće koriste u obliku ukrasa i suptilnih dekora ukrašavajući odabrana područja interijera. U modernim izdanjima terrazzo se može naći kao materijal izrade vaza, figurica, lonaca za cvijeće, pa čak i namještaja. U obliku modernih pločica sve češće se pojavljuje na podovima i zidovima.

Kako urediti kupaonicu pomoću terrazzo pločica? Provjerite u članku - s vama ćemo podijeliti naše prijedloge i ideje!

 

Što je terrazzo?

 

Terrazzo je građevinski materijal, vrsta betonske podloge izrađene od kombinacije vode, cementa ili posebnih smola, šljunka i boja.
Iako je možda teško povjerovati, terrazzo je poznat još od antike. U početku, za njegovu proizvodnju, korištena je mrvica kamena, granita ili mramora koja se kombinirala s glinom. S vremenom, sastav se mijenjao kako bi se danas postigao vrlo moderan oblik pločica. Omjeri i vrste sastojaka koji se koriste imaju veliki utjecaj na kvalitetu i izgled. Čvrstoća ovisi o kvaliteti korištenog cementa i debljini šljunka. Danas se ovaj karakterističan uzorak terrazza koristi u proizvodnji pločica i kao element stilskog unutarnjeg uređenja.

Možemo napomenuti da je terrazzo bio posebno popularan u vrijeme Poljske Narodne Republike, kada su nastajale sive prozorske klupčice, podovi i nadgrobni spomenici. U 80-ima karakterizirali su ih tonovi tmurne sive boje koja nije bila upadljiva. Dakle, nije začuđujuće da sivi terrazzo elementi nisu bili posebno popularni, a čak su i povezivani sa sivom svakodnevicom.

Zadnjih godina, došlo je do radikalnih promjena što se tiče same reputacije terazza. Dekorateri interijera polako suzbijaju predrasude koji prate sivo-smeđe mozaike još od prošlog stoljeća. Danas proizvedeni materijal ne nalikuje onom od prije nekoliko godina. Najpoznatiji dizajneri interijera koriste ga za uređenje i postaje šlag na torti cjelokupnog uređenja.

Dostupne u različitim bojama, terrazzo pločice koriste se u jedinstvenim i otmjenim dizajnima interijera. Zbog svojih svojstava, odličan je izbor za dizajn kupaonice gdje se može ukomponirati na mnogo načina.

 

 

Ideje za uređenje kupaonice s terrazzo pločicama

 

U modernim aranžmanima, terrazzo se može pojaviti u kupaonici na podu i na zidovima – ne nužno u izvornom obliku, već kao keramičke pločice - velikog formata.

Impresivna je raznolikost uzoraka i boja terrazzo pločica koja omogućuje jedinstvene stilizacije. Moderne terrazzo pločice velikog formata naći će se u cijelom spektru boja - sve nijanse zelene, žute, crvene, kremaste i smeđe, plave i mornarski plave... Zanimljivo je da ova jedinstvena mješavina boja ide ruku pod ruku ne samo s jednako izražajnim, jednobojnim stilizacijama, već i s mnogo osjetljivijim drvom ili metalima. Idealna je pozadina za kupaonsku keramiku, minimalističku i sofisticiraniju.

Kupaonica je odlično mjesto za korištenje šarolikog mozaika, a stvorene stilizacije oduševljavaju i nadahnjuju. Ako vas zanima kako urediti kupaonicu na ovaj način, pripremili smo neke od najzanimljivijih ideja za korištenje raznih terrazzo uzoraka u kupaonici.

 

Terrazzo u kombinaciji s ružičastom i zlatnom bojom

 

Jedna od najzanimljivijih kombinacija boja i terrazza je s nježnom puder ružičastom bojom i dragocjenom zlatnom. Umjetni kamen s intenzivnim izražajnim uzorcima izgleda sjajno ako su pozadina ružičasti zidovi. Zlatni detalji, daju kupaonici šik i dizajnerski sjaj. U ovom trenutku želimo razbiti stereotipe da je puder ružičasta boja namijenjena isključivo ženama. Kombinacija terrazzo pločica s uzorkom, ružičaste i zlatne boje stvara stilizaciju koja će vas oduševiti, a kupaonica ovog tipa može postati privatni obiteljski spa salon.

Svijetle pločice nalik terrazzu izvrsne su za male kao i za velike kupaonice u kućama. Važna je umjerenost u korištenju ukrasnih pločica. Intenzivni uzorci ne bi trebali dominirati prostorijom jer unutrašnjost kupaonice mogu učiniti zamornom.

 

Sive terrazzo pločice u elegantnoj verziji

 

Sive terrazzo pločice ne moraju biti dosadne, vrijeme je da se pobije zloglasno mišljenje koje prati sivu boju. Moderna kupaonica uređena koristeći tople nijanse sive može biti lijepa i atmosferska, štoviše, izuzetno funkcionalna. Terrazzo pločice ni na koji način nisu u nižem rangu u odnosu na klasične pločice. Dostupne su u različitim formatima, pravilnog i nepravilnog oblika, od malog do velikog formata. Tu su i modeli otporni na mraz i sa završnom obradom bez klizanja. Isplati se postaviti ih u tuš kabini zbog više razine sigurnosti i udobnosti korištenja. Sivi terrazzo u tamnim nijansama lijepo se stapa sa na primjer srebrnim detaljima i velikim ogledalima, stvarajući stilizaciju iz spa salona u stilu glamura. Tamni terrazzo na podu vrijedi kombinirati sa svijetlim pločicama na zidu. Ovo će rješenje učiniti unutrašnjost svjetlijom.

 

Terrazzo i zelena - odvažne boje za kupaonicu u neobičnoj verziji

 

Jedna od najzanimljivijih kombinacija u dizajnu na koju smo naišli, tražeći inspiraciju s terrazzo pločicama u glavnoj ulozi, je kombinacija sa zelenom - boje boce. Plemenit i izražajan, daje unutrašnjosti karakter. I u ovom slučaju, odgovarat će crni ili zlatni detalji, koji se sve više pojavljuju u kupaonskim aranžmanima.

Naravno, ova kombinacija boja je izbor za hrabre, ali sigurni smo da će pronaći mnoge pristaše.

 

Plava i terrazzo u uređenju kupaonica

 

Teško je ne spomenuti još jednu zanimljivu kombinaciju boja. Ovaj put predlažemo terrazzo u društvu plave boje. Imajući na umu prethodne ideje, teško je ne steći dojam da su terrazzo pločice proizvod toliko elegantan da će izgledati lijepo u kombinaciji s gotovo bilo kojom bojom. U plavoj kupaonici vrijedi kombinirati terrazzo pločice u svijetlim nijansama, a cijeli dizajn nadopuniti bijelom keramikom i srebrnim detaljima.

Terrazzo pločice za kupaonicu atraktivna su alternativa klasičnoj unutarnjoj završnoj obradi. Neobičnim izgledom i modernim oblikom uklapaju se u moderne interijere, dodaju šik glamuroznim kupaonicama i razbijaju prigušene, monotone aranžmane.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu pločica? Pogledajte ponudu naše grupacije u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Mađarskoj.

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!