locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

U kojem stilu urediti apartman?

Objavljeno: 2022-06-03 10:34:59
Kategorija: Blog

 

S obzirom da ste već upoznati s činjenicom da je komade namještaja potrebno birati pažljivo, iskombinirano, funkcionalno i povezano, odlučili smo obratiti pozornost na različite stilove uređenja apartmana te tako pomoći da vaš apartman postane poželjno i ugodno mjesto za odmor.

Ne možete se odlučiti u kojem stilu urediti interijer svog apartmana? U nastavku donosimo nekoliko ideja.

Postoji veliki broj stilova koje je moguće iskoristiti prilikom uređivanja apartmana. Ovaj put osvrnut ćemo se na one, trenutno, najpopularnije. Minimalističiki stil, industrijski, suvremeni ili pak stil francuske provincije? Slažemo se, jako teška odluka. Ali tu smo da vam pomognemo ili bar pokušamo.

 

 

MINIMALISTIČKI STIL

 

Ukoliko ste ljubitelj jednostavne arhitekture i elegancije, postoji mogućnost da ste već sad na dobrom putu izbora željenog stila. Minimalistički stil dizajna interijera karakteriziraju jednostavnost i neutralnost bez pretjeranog ukrašavanja i neobičnih ukrasa koji nisu poželjni u ovom stilu. Ovim stilom nastoji se dobiti otvoren, čist i prozračan estetski prostor ugodan oku, a s druge strane funkcionalan. Naravno, ne mislimo da sve mora biti bijelo i dosadno, slobodno unesite trenutno popularne pastelne boje te pokoji komad drva kako bi unijeli malo topline u svoj apartman.

 

 

INDUSTRIJSKI STIL

 

Vrlo često vas u američkim filmovima privuče dizajn tzv. lofta? E pa da, to je današnji industrijski stil dizajna interijera. Za industrijski stil odlučit ćete se ovisno o lokaciji apartmana. Vrlo je popularan ukoliko se radi o apartmanu u potkrovlju ili o apartmanu nešto veće kvadrature s obzirom na tamne boje koje ga karakteriziraju. Sama riječ industrija asocirat će vas na ciglu, neobrađeno drvo i metal te tamne boje poput crne i sive. Postavite li drvene grede na strop, beton na pod i cigle na zidove obavili ste dobar dio posla postizanja industrijskog stila. Detalji bez kojih se, naravno ne može, uključuju metalna rasvjeta zlatne ili golden rose boje, ogoljene i izložene žarulje. Prostor možete upotpuniti komadom namještaja kao što je kauč upečatljive tople boje i vjerujte nam, vaš apartman će sigurno biti iznajmljen kroz cijelu sezonu.

 

 

STIL FRANCUSKE PROVINCIJE

 

Ako vam se apartman nalazi izvan glavnih gradova i više je zavučen u nekoj osami predlažemo stil francuske provincije. Na taj način svojiim gostima omogućit ćete umirujuću atmosferu, udobnost i mir. Zapravo sve ono što im je potrebno na godišnjem odmoru, punjenje baterija. Uredite svoj apartman zemljanim tonovima i unesite drvo i kamen u prostor. Prostor obavezno začinite svježe obrezanim cvijećem iz vrta. I voila, uživajte!

 

 

SUVREMENI STIL

 

Za kraj donosimo suvremeni stil. Može se reći da je to stil za neodlučne pa žele spojiti popularne trendove i različite stilove u jedan – suvremeni stil. Svakako, prednost suvremenog stila je ta što vaš apartman neće brzo „izaći iz mode“. U ovakvim apartmanima može se pronaći mješavina modernog namještaja, dizajnerskog namještaja i suvremena umjetnost. Najčešće korišteni materijali su mramor, beton i teraca koji daju luksuznost apartmanu. Stil je okarakteriziran neutralnom paletom boja uz upečatljive komade dekoracija koji će biti u središtu pozornosti.

 

 

Nadamo se kako ste dobili bar malo inspiracije i želje da svoj apartman uredite u jednom od objašnjenih stilova. Pustite mašti na volju, igrajte se bojama i materijalima te učinite svoj apartman poželjnim mjestom za odmor i guštanje. Vjerujte nam, nećete požaliti!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newlsetter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!