locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Udobnost spavanja - recept za zdrav san!

Objavljeno: 2022-03-25 11:08:22
Kategorija: Blog

 

Zdrav i miran san recept je za uspješan dan. Način spavanja utječe na koncentraciju, kvalitetu rada i učenja, kao i opće stanje. Nažalost, tempo života koji nam nameće suvremeni svijet čini da se prekratko i nemirno spava. Radom do kasno u noć, odlaskom na spavanje nakon ponoći i ranim ustajanjem gubite najbolje sate odmora. I dan za danom prolazi, i postajete sve umorniji, apatičniji, nervozniji. Da biste preživjeli još jedan važan sastanak, poslovni put ili važnu konferenciju, spašavate se još jednom šalicom kave. Međutim, teško je funkcionirati na ovaj način dugoročno.

Što ako se pobrinete za udobnost sna? Iskoristite vrijeme za odmor što je učinkovitije moguće. Pitate li se je li to uopće moguće? Da! Imamo dokazani recept za zdrav san! Pogledajte članak i sami ćete se uvjeriti.

 

Zlatna pravila zdravog odmora

 

Jeste li se ikad zapitali zašto vam je san plitak i nemiran, a vi stalno ustajete pospani i umorni? Vjerojatno vi, kao i mnogi drugi ljudi ne brinete o pravilnoj pripremi za spavanje. U međuvremenu, znanstvenici su oglasili uzbunu, a to treba uzeti u obzir. Ako ne promijenite svoj način života i počnete se brinuti o zdravom snu, posljedice mogu biti katastrofalne, za vas i vaše zdravlje. Pa ipak, dobro zdravlje bi trebalo biti naš životni prioritet. Što učiniti kako bi se promijenile pogrešne navike? Evo nekoliko dokazanih pravila kojih bi se trebali strogo pridržavati. Ako ih slijedite, sve će se promijeniti i budit ćete se odmorni i sretni svako jutro. Zaboravite neprospavane noći kada se vrtite i okrećete s jedne na drugu stranu, ne mogavši zaspati. Vodite računa o udobnosti sna i svom zdravlju!

 

Zlatna pravila zdravog sna

 

·         rutina je vaš prijatelj - stvorite vlastiti večernji ritual. Postavite isto vrijeme odlaska u krevet i buđenja sljedeći dan. Vrlo je važno obavljati ove aktivnosti u određeno vrijeme, jer se tijelo navikne na stalan ritam i bolje funkcionira kada se slijedi. Čini se nemogućim za provedbu? A ipak, sve je u vašoj glavi. Najteže je napraviti prvi korak. Svaki sljedeći je jednostavniji.

·          tišina i mir - iako je teško zamisliti, trebali biste sat prije spavanja isključiti televiziju, računalo, odložiti pametni telefon i tablet. Plavo svjetlo zaslona ometa proizvodnju melatonina, hormona odgovornog za kvalitetu sna. Želite spavati zdravo - zaboravite na to i odustanite od noćnih seansi gledanja televizije, umjesto toga posegnite za knjigom ili omiljenim novinama. Možete si pomoći već pri uređenju unutrašnjosti spavaće sobe. Odaberite klasični namještaj namijenjen ovoj sobi, odnosno krevet, noćne ormariće, toaletne stolove i ormare. Odustanite od stola za računalo. Neka spavaća soba bude isključivo mjesto odmora i opuštanja.

·         tradicionalna budilica - ne postavljajte budilicu na telefon, ostavite ga u drugoj sobi preko noći i postavite tradicionalnu budilicu pored kreveta.

·         spavaća soba je kraljevstvo opuštanja - spavaća soba treba biti mjesto namijenjeno samo odmoru. Pokušajte ne raditi u krevetu i gledati TV. To će vam pomoći da se smirite i opustite.

·         voda umjesto kave - odustanite od popodnevne kave, koja stimulira te otežava spavanje. Umjesto toga, pijte vodu, dobro hidratizirano tijelo bolje funkcionira. Vidjet ćete da će vas učinci ovog tretmana iznenaditi nakon samo nekoliko dana.

·         u zdravom tijelu, zdrav duh - pokušajte organizirati svoj dan na takav način da pronađete trenutak za kretanje, 30 minuta dnevno je dovoljno. Tijekom dana idite u šetnju ili na bazen, radite vježbe istezanja, vježbajte jogu. Kada organizam dobije dovoljno kisika, bolje funkcionira.

·         kvaliteta madraca - udobnost spavanja. Nije bez značenja ni ono na čemu spavate. Dobar madrac omogućit će vam da se bolje opustite i mirnije spavate.

 

 

Udobnost spavanja - madraci i kreveti

 

Udobnost spavanja nisu samo navike i rituali povezani s njim, već i pravilno pripremljen i opremljen interijer. Razmislite o odabiru odgovarajućeg madraca koji će vam pružiti udobnost i praktičnost na najvišoj razini. Nema se što skrivati, dobar madrac je ključ do uspjeha, a to je zdrav i miran san.

 

SPECIJALIST SAVJETUJE!

Zapamtite! Ne vrijedi previše štedjeti prilikom odabira madraca za spavaću sobu.

Može se ispostaviti da jeftiniji model nije ni ugodan ni praktičan.

Štoviše, s vremenom se može deformirati i izgubiti kvalitetu.

Zamjena će vas natjerati da platite dvostruko.

 

Dakle, na što je potrebno obratiti pozornost kada tražite savršen madrac? Što slijediti i koje parametre uzeti u obzir? Evo naših savjeta.

 

 

Kakav madrac odabrati, na što obratiti posebnu pozornost?

 

Najvažniji zadatak madraca je pravilno podržati kralježnicu tijekom spavanja. Stoga ga treba prilagoditi visini i težini korisnika. Dobro odabran madrac koji se savršeno prilagođava prirodnoj zakrivljenosti kralježnice, ne bi trebao biti ni pretvrd ni premekan. Prilikom odabira savršenog među mnogim modelima madraca, svakako obratite pozornost na činjenicu da je najmanje 20 cm duži od vaše visine. Drugi parametar koji vrijedi zapamtiti je prilagoditi tvrdoću madraca težini tijela. Svatko ima drugačiju građu, pa oni koji teže više trebaju birati između tvrđih madraca, a oni koji su lakši među nešto mekšim madracima.

Trgovina Emmezeta u svom asortimanu ima brendirane proizvode za zdrav san. Dugi niz godina fokusira se na najkvalitetnije madrace, okvire, jastuke, kutne garniture s funkcijom spavanja, sofe i krevete i ima ih izložene u prodajnom prostoru kako bi kupcima olakšali odabir.

Tražite li udoban krevet, madrac, kauč, kutnu garnituru ili možda želite elegantno ukrasiti dnevni boravak? Ako je tako, svakako posjetite našu trgovinu Emmezeta. Za vas imamo ne samo udobne i praktične madrace koji osiguravaju udobnost spavanja, već i velik izbor namještaja kao što su kreveti ili dvosjedi i trosjedi, izbor dodataka i pribora za uređenje. Kod nas ćete pronaći sve kako biste stvorili dnevni boravak, kuhinju i spavaću sobu iz snova.

Pozivamo vas u kupovinu! 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!