locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Ukopani vrtni bazeni – zašto vrijedi odabrati takvo rješenje?

Objavljeno: 2022-03-10 11:33:42
Kategorija: Blog

 

Vrtni bazeni postali su jedna od najpopularnijih zabava posljednjih sezona. Bazeni smješteni u privatnosti vrtova postali su mjesto zabave, i odmora za starije i mlađe korisnike. Vlastiti vrtni bazen omogućit će vam da ostanete u dobroj formi, popravite svoje pouzdanje i bit će idealno mjesto za provođenje slobodnog vremena s obitelji. Vrtni bazeni mogu biti samostojeći, ali dobro je razmisliti o ukopavanju vrtnih bazena u zemlju - pogledajte isplati li se.

 

Zašto se isplati investirati u vrtni bazen?

 

Sam vrtni bazen je dobra investicija. Mogućnost kupanja u udobnosti vlastitog vrta bit će posebno korisna za one koji nemaju vremena ili mogućnosti za duge izlete - vrtni bazen tada će biti savršena ljetna zabava za sve. Vrtni bazen posebno će koristiti djeca, koja će se, zahvaljujući spremniku i viziji igranja u njemu, lakše izvući ispred ekrana računala ili TV-a.

Bazen se isto tako može primijeniti kada je riječ o zdravlju i kondiciji. Plivanje je izvrsna vježba koja će vam osigurati vitku figuru i dobro stanje. Takve vježbe ne opterećuju zglobove, pa bazen trebaju koristiti stariji ljudi koji žele održavati dobro stanje. Tjelovježba i aktivna rekreacija samo su jedna dobra strana vrtnih bazena - jednako je dobro lijeno se opustiti na madracima na napuhavanje koji će se lagano ljuljati na vodi.

Vrtni bazeni daju mogućnost rashlađivanja tijekom ljetnih vrućina. Kada uporna toplina smeta, vrtni bazeni pomažu u osvježenju.

 

Samostalno napravljen bazen ili kupnja gotovog bazena?

 

Vrtni bazen možete sami napraviti ili možete kupiti gotov proizvod. Samostalna izrada bazena velika je investicija, skupa i dugotrajna, zato se većina naših kupaca odlučuje za kupnju gotovih samostojećih bazena.

 

Bazen s metalnom konstrukcijom ili ekspanzijski bazen?

 

Među proizvodima koje nudimo možete naći najpopularnije vrste bazena. Svakako pogledajte ekspanzijske bazene. Ovi bazeni jednostavnog dizajna omogućuju vam slobodno plivanje i pružaju zabavu mališanima. Veliki rub na napuhavanje drži bazen u stabilnom položaju kao i ekspanzijska snaga vode.

Drugi, jednako često birani model je bazen s metalnom konstrukcijom. Na metalnom ili aluminijskom okviru rastegnuta je čvrsta folija bazena. Ova vrsta bazena je jako izdržljiva i zbog toga rado kupovana. Njihova cijena je, međutim, u usporedbi s ekspanzijskim bazenima, definitivno veća.

Naša trgovina nudi i manje bazene za djecu i bazene na napuhavanje. Ovi jeftini modeli vrtnih bazena bit će idealni za igru djece, ali u pravilu su premali da bi im omogućili slobodno plivanje. Odrasli će, pak, zasigurno biti zainteresirani za ponudu vrtnih jacuzzija. Udobni bazeni sa SPA hidro masažom opcija su za one koji se vole odmor i traže jedinstven način opuštanja.

 

Zašto se isplati ulagati u ukopane bazene?

 

Samostojeći bazeni mogu se postaviti na prostirku u vrtu i zahvaljujući tome proizvod će biti potpuno funkcionalan. Visoki vrtni bazeni zahtijevat će dodatne ljestve ili stepenice kako bi korisnici mogli bez problema ući i izaći iz bazena.

Dobra je ideja ukopati vrtni bazen u zemlju. Na taj se način mogu postaviti bazeni s metalnom konstrukcijom. Čvrsta i izdržljiva konstrukcija bazena bit će idealna kao osnova za bazen ukopan u zemlju. Zašto je dobro odabrati takvo rješenje? Ugodniji je za korištenje od samostojećih bazena – lakše je ući i izaći iz bazena kada je površina vode nešto niža. Ukopani bazen je lakše urediti u vrtnom prostoru, jer se ne ističe toliko svojom veličinom.

 

Kako dobro ukopati bazen?

 

Vrtni bazen koji želite ukopati u zemlju treba biti pravilno pripremljen, baš kao što biste trebali pripremiti mjesto gdje će bazen stajati. Dobro je provjeriti ponudu vrtnih bazena - dostupni su u različitim oblicima i dimenzijama, tako da proizvod može biti prilagođen vašim željama, potrebama i, naravno, mjestu dostupnom u vrtu. Dobro izmjerite kupljeni bazen.

Možete kupiti okrugli ili pravokutni bazen. Bez obzira na oblik i veličinu, ideja ukapanja u zemlju bit će dobra - jer je definitivno lakše koristiti bazen.

 

Iskopavanje i priprema rupe

 

Za izgradnju bazena, potrebno je prvo iskopati prikladnu rupu. Iskopajte malo veću rupu od bazena koji ste kupili, tako da kupljeni model bez problema stane u nju. Vrtni bazen ne morate ukopati u cijelosti, dobro je ostaviti izbočeni dio kako biste označili prostor u kojem se nalaze spremnik i voda. Bazen treba pravilno izravnati – pristupite ovom zadatku s velikim oprezom, jer će loše izravnani bazen biti nefunkcionalan.

Može se dodatno zaštititi od klizišta pomoću folije ili mreže.

 

Razvijanje bazena i stavljanje u umivaonik

 

Kada se pripremi rupa, potrebno je rastvoriti bazen i staviti ga u rupu. Izrađen od aluminija ili metala, okvir bi se trebao lako uklopiti u rupu. Također je važno da imate pristup bazenu kako biste mogli popraviti bazen ako je potrebno. Stoga planirajte ugradnju bazena tako da ga možete popraviti ili očistiti bez ikakvih problema.

U svakom trenutku morate imati, stalan pristup pumpi za bazen, pa ih treba tako i postaviti. Zamjena filtera je važna, kao i svakodnevno uključivanje i isključivanje pumpe - održavanje bazena čistim znači pružiti korisnicima sigurnu i higijensku zabavu.

 

Izgradnja bazena

 

Da bi zabava u bazenu mogla izdržati što duže, dobro je zatvoriti rupu oko bazena. Možete koristiti kompozitne ili panel ploče, ovi materijali su otporni na vlagu i UV zračenje, što ih čini savršenim za vrt. Izgradite bazen kako da se pobrinete za stepenice. Stepenice će omogućiti lakše korištenje bazena. Umetnite ljestve unutar bazena, inače korisnici neće moći lako izaći.

Prilikom izgradnje bazena obavezno ostavite pristup pumpi i drugim elementima instalacije bazena. Zahvaljujući tome, čišćenje će biti puno lakše.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!