locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrući trend ove jeseni: tamnocrvena sofa za dnevni boravak

Objavljeno: 2021-10-27 14:04:02
Kategorija: Blog

 

Tamnocrvena sofa za dnevni boravak? Totalno jesenski! Jesenski trendovi u uređenju interijera donose nam mnoge zanimljive kombinacije boja i neobična rješenja. Došlo je vrijeme da se oprostimo od pastelnih boja i odlučimo se za boju s karakterom. Apsolutni hit ove sezone je plemenita bordo boja. Odvažna, dostojanstvena i iznimno topla, unosi život i radost u interijere. Pojavljuje se kao osnovna boja tapeciranog namještaja: dvosjedi i trosjedi, kutne garniture, fotelje ili pak tabure.  Kako urediti interijer u modernoj tamnocrvenoj boji? Koje dodatke odabrati za njega i s čime kombinirati?

 

Bordo – boja luksuza i elegancije

 

Bordo, se često naziva i tamnocrvenom bojom. Njeno ime odnosi se na plemenito vino iz Bordeauxa, čija je boja bezvremenska. Nije bez razloga boja, koja se odnosi na esencijalno vino, povezana s luksuzom, elegancijom, dobrim ukusom i bezvremenskim stilom. Poput vina, boja ima nešto što je čini intrigantnom i tajanstvenom. Vjerojatno iz tog razloga, od najranijih vremena to je bio atribut vladara, kraljeva i plemićkih obitelji. Pojavljivala se u kraljevskim oznakama, ukrašavala interijere palača i hramova. Danas se tamnocrvena boja vrlo često koristi u luksuznim hotelskim spavaćim sobama, dnevnim sobama, pa čak i kupaonicama. Korištenje tamnocrvene boje bit će pravi hit dizajna interijera ove jeseni. Čežnja za luksuzom, nonšalantnošću i elegancijom učinila je da se tamnocrvena počne sramežljivo pojavljivati u interijerima stanova i kuća u obliku namještaja za odmor, dekorativnih elemenata i tekstila.

 

Bordo u unutrašnjosti - kako i s čime kombinirati

 

Elegantna tamnocrvena boja, koja je jedna od najmodernijih ove sezone, izuzetno je čarobna u kombinaciji s drugim bojama. To daje širok raspon mogućnosti i nevjerojatne učinke. Bordo namještaj, zidovi, dodaci i ukrasi samo su neke od mogućnosti njezine upotrebe u vašem domu. Može postati specifičan ukras dnevnog boravka ili na primjer njegov osnovni motiv. Koliko će se bordo boje pojaviti u unutrašnjosti ovisi o vašem ukusu i odvažnosti! Sobe u kojima se boja ponavlja na zidovima, kao na namještaju postaju iznimno moderne. Međutim, treba naglasiti da je taj tip uređenja za hrabre, koji vole jake stilizacije. Ako ne pripadate nužno takvom, možete se odlučiti za tip uređenja u kojem će bordo biti šlag na torti i pojavit će se kao dekorativni element, na primjer u oblicima: fotelje, tepisi, zavjese ili tekstil.

 

Sofa- što treba uzeti u obzir pri odabiru?

 

Ako ove godine želite urediti dnevnu sobu u modernoj bordo boji, počnite s preliminarnim dizajnom. Bordo sofa za dnevnu sobu može biti jedina boja u interijeru ili biti jedan od mnogih elemenata šarenog stila. Dizajn će vam pomoći razjasniti vaša očekivanja i odabrati elemente koje ćete koristiti tijekom uređenja. Dosljedna kombinacija pojedinih elemenata ključ je uspjeha. Bordo sofa za dnevnu sobu daje mnogo mogućnosti, omogućuje vam stvaranje modernog, elegantnog i izuzetno ugodnog interijera. Prilikom odabira idealne garniture koja će stajati u središtu dnevne sobe, treba obratiti pažnju na nekoliko značajki koje bi trebala imati čvrsta i funkcionalna garnitura. Najvažniji su:

·        materijal presvlake

·        funkcija spavanja

·        spremnik za posteljinu

·        vrsta opruga

·        veličina

Zapamtite da bi svaki komad namještaja koji će biti u vašem stanu trebao, prije svega, biti  unkcionalan, čvrst i udoban za korištenje. Udobne kutne garniture, dvosjedi i trosjedi za dnevnu sobu su namještaj za dugo godina. Usredotočujući se na kvalitetu, ulažete u svoju udobnost.

 

Bordo sofa za dnevnu sobu, što joj dodati kako bi se istaknula?

 

Sofe u dnevnom boravku su komad namještaja, bez kojeg je teško zamisliti taj interijer. Odabir odgovarajućeg komada namještaja, a zatim usklađivanje dodataka i ukrasa zahtijeva vještinu i osjećaj za stil. Ako sumnjate hoće li  pojedini elementi međusobno pristajati i uklopiti se, stvarajući jedinstvenu cjelinu, pokušajte potražiti ambijent koji će vam biti inspiracija. Počnite odabirom dvosjeda i trosjeda ili garniture, a zatim nastavite s kompletiranjem dodataka. Koje boje odgovaraju uz bordo? S čime kombinirati i čime ukrasiti sofe u bordo boji?  Evo provjerenih ideja u dizajnu interijera.

·        Ako želite da tamnocrveni namještaj bude na prvom mjestu, naglasite njihovu plemenitu boju odabirom svijetle pozadine. Zidovi u ekru, nježnoj bež ili krem boji, savršeno će istaknuti dvosjede i trosjede, kutne garniture i fotelje.

 

·         Osim toga, uz kauč na razvlačenje u dnevnoj sobi u tamnocrvenoj boji možete odabrati i svijetli i tamni namještaj. Tamnocrvena je vrlo graciozna boja koja će se uklopiti s namještajem - ako je u prirodnoj boji drva i obojen u bijelu, crnu ili smeđu boju. Zapamtite da je tamnocrvena topla boja i takve bi trebale biti i druge boje koje želite koristiti tijekom uređenja. Bordo se savršeno nadopunjuje sa bojom senfa, to je kombinacija koja će donijeti luksuz i stilsku eleganciju u stan. Sofe tamnocrvene boje mogu se ukrasiti jastucima u boji senfa, masivnim zlatnim zavjesama ili tekstilom i ukrasima.

·        Garniture na razvlačenje i sofe s funkcijom spavanja u tamnocrvenoj boji jednako će krasiti dnevni boravak i ured. Moderna, živa boja ojačat će uređenje i donijeti dodatne estetske vrijednosti.

·         Zapamtite tamnocrvena je kraljevska boja, voli zlato i sve njegove boje i nijanse. Takva kombinacija u uređenju spavaće sobe, blagovaonice ili dnevnog boravka učinit će da šarena zlatna jesen dođe u vaš dom.

·         Namještaj kao što su sofe, garniture na razvlačenje, fotelje i taburei, namijenjen je sobama za odmor i opuštanje. Jednako dobro će pristajati u modernoj, retro i rustikalnoj dnevnoj sobi kao i u potkrovlju.

·        Bordo se može hrabro kombinirati s crnom. Zapamtite da su obje boje intenzivne, budite sigurni u njihova preklapanja, kako biste se uvjerili da će dobiveni učinak biti neodoljiv.

 

Najveći izbog garnitura, dvosjeda, trosjeda, fotelja i taburea, u raznovrsnim bojama i materijalima, provjerite u našoj ponudi u trgovinama ili na webshopu. Uz našu pomoć, uređenje jesenskog dnevnog boravka može biti vrlo jednostavno i izuzetno impresivno.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newletter.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!