locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Posude za hranu

Filtrirajte rezultate

                                                                                             Posude za čuvanje hrane

 

Pravilno skladištenje hrane znači i ekonomično trošenje i potpuno iskorištavanje dostupnih zaliha. Prehrambeni proizvodi koji se pravilno skladište duže ostaju svježi, mogu dulje trajati i nisu toliko izloženi kućnim štetočinama ili kvarenju zbog plijesni ili gljivica. Pravilno skladištenje hrane stoga neće biti samo dobra navika, već će vam pomoći uštedjeti novac koji se troši na hranu.

U pravilnom čuvanju hrane zasigurno će vam pomoći posude i zdjelice koje možete pronaći u ponudi naše trgovine. Zahvaljujući njima, proizvodi će duže ostati sviježi, a kuhinja će biti uredna

Čuvanje prehrambenih proizvoda

Sve proizvode treba čuvati na način da se njihova svježina sačuva što je duže moguće. Osiguravajući pravilnu cirkulaciju zraka i dobru temperaturu, razne proizvode možete sigurno  pohraniti. Za to će biti korisne i posude za višekratnu upotrebu izrađene od stakla ili plastike, kao i zdjele za povrće i voće različitih veličina. Zahvaljujući njima možete pohraniti sirovo meso, plodove mora, povrće i voće, sipke proizvode, kruh, nareske, mliječne proizvode, jaja i druge vrste hrane, čak i hranu koja ima kratak rok trajanja.

Odgovarajući kuhinjski pribor pomoći će vam u čuvanju hrane. Važna je ne samo optimalna temperatura (niska ili sobna, ovisno o proizvodima), već i količina sunčeve svjetlosti i nepropusnost spremnika.

Praktični setovi posuda za čuvanje hrane

Za dobro čuvanje hrane, potrebno je opskrbiti se praktičnim spremnicima za hranu i posudama na vakuum. Zahvaljujući takvim posudama moguće je čuvati hranu na sobnoj temperaturi, u hladnjaku pa čak i u zamrzivaču. U posudama je moguće i čuvanje sipkih proizvoda.

Zahvaljujući posudama, svježi proizvodi bit će zaštićeni od štetočina (npr. voćnih mušica ili moljaca) i neće se rasipati kada se čuvaju u ormariću ili zamrzivaču. U hermetički zatvorenim posudama hrana će se teže pokvariti od plijesni i gljivica. Posude će biti idealne za one proizvode koji zahtijevaju skladištenje u hermetički zatvorenim spremnicima ili ne vole niske temperature i moraju biti zaštićeni od doticaja sa zrakom, kako primjerice ne bi izgubili okus.

Posude za voće i povrće

Voće i povrće trebalo bi čuvati u posudama ili zdjelicama. Zahvaljujući pravilnom skladištenju, dugo će zadržati svježinu i svoju nutritivnu vrijednost. Naša trgovina Emmezeta u ponudi ima razne vrste staklenih i plastičnih zdjela, zahvaljujući kojima će proizvodi puni vitamina biti adekvatno pohranjeni.

Zdjele se mogu koristiti i kada voće i povrće želite pospremiti u hladnjak. Zahvaljujući ovakvom načinu čuvanja proizvoda, hrana neće zaprljati hladnjak i biti će uredno posložena, ali će vam isto tako biti lakše vađenje namirnica kada vam zatrebaju.

Posude za šećer i posude za maslac

Neke je proizvode praktičnije jednostavno pohraniti na kuhinjskoj radnoj ploči. Ne kvare se na sobnoj temperaturi i uvijek su pri ruci. To posebno vrijedi za šećer i maslac, koji se koriste gotovo svaki dan. Dobro ih je čuvati u odgovarajućim posudama za šećer i posudama za maslac. Postoje atraktivne, ukrašene posude koje će biti ne samo funkcionalne, već i lijepe.

Maslac je dobro staviti u tamnu staklenu posudu i čuvati ga na zasjenjenom mjestu kako bi duže ostao svjež.

Spremnici za sipke proizvode

Razni spremnici i posude dobro su rješenje za čuvanje sipkih proizvoda. U posudama je dobro čuvati griz, rižu, brašno, kašu ili pahuljice. Zahvaljujući spremnicima, proizvode možete staviti u ormar ili na hladno mjesto bez brige o činjenici da će se raspasti ili da će u njih ući insekti.

Spremnici koji su dostupni u našoj trgovini mogu imati različite veličine. Odaberite veličinu spremnika prema svojim potrebama i količini proizvoda koju imate. Zahvaljujući spremnicima, proizvodi će duže ostati svježi.

Spremnici idealni za spremanje hrane u zamrzivač

Proizvode koji se ne mogu čuvati na mjestu gdje ima puno sunčeve svjetlosti ili na mjestima gdje je temperatura viša, potrebno je spakirati u posude i čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču. U našoj trgovini postoje spremnici koji savršeno podnose niske temperature, tako da ih bez problema možete staviti u hladnjak ili zamrzivač. Čuvajte hranu što je bolje moguće.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!