locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Roštilji

Preporučeno za vas:

Filtrirajte rezultate

                                                                                                                          Vrtni roštilji

 

U toplim ljetnim danima, kada lijepo vrijeme mami na boravak na svježem zraku, rado organiziramo obiteljski roštilj u vrtu. Razgovori, igre i aktivno provedeno vrijeme otvorit će vam apetit - a onda će svako jelo pripremljeno na otvorenom biti još bolje! Ne bi bilo ukusnih jela da nema odgovarajuće opreme. Roštilj na drveni ugljen, plinski roštilj, električni roštilj, zidani roštilj - izbor roštilja je tako velik da vam se može zavrtjeti u glavi. Koji model je najbolji? Mi vam možemo predložiti kakav izabrati. Pravi roštilj je pola uspjeha. Kako biste svojim gostima i ukućanima omogućili ugodan odmor u vrtu, pobrinite se za udoban vrtni namještaj. Zavirite u trgovinu Emmezeta, tu ćete pronaći sve što vam je potrebno za ugodno roštiljanje.

Vrtni roštilji – često postavljana pitanja

 

Kakve vrtne roštilje možete izabrati?

Dobar vrtni roštilj je onaj koji savršeno ispunjava očekivanja vlasnika. Raznolikost uređaja znači da svatko može lako pronaći model prilagođen svojim potrebama. Za ljubitelje klasičnog roštiljanja to će biti roštilj na drveni ugljen ili nešto veći betonski roštilj. Za zahtjevnije zanimljiva ponuda može biti veliki roštilj s dodatnom rešetkom ili roštilj s pušnicom. Sve su popularniji i plinski roštilji te moderni električni roštilji koji omogućuju pečenje i u kući. Ako želite kupiti dobar roštilj, svakako obratite pozornost na veličinu ražnja i materijal od kojeg je izrađen. Dobar roštilj za zdravo roštiljanje!

 

Koja veličina i oblik vrtnog roštilja?

Ako trebate XXL roštilj na kojemu ćete moći pripremiti veliku količinu hrane, trebat će vam i veći prostor za njega. Veliki roštilj skratit će vrijeme pripreme za velike grupe i omogućiti da svi jedu istovremeno. Ako imate vrt ili terasu, nema problema, ali ako nemate puno prostora za roštiljanje, potrebno je izmjeriti prostor namijenjen roštilju. Proizvodi dolaze u svim oblicima i veličinama, a neki od njih su kompaktni i mobilni. Neovisno o tome da li imate veliko dvorište ili balkon u stanu, trebali biste pronaći nešto što odgovara vašem prostoru. Veliki modeli su oni na kojima ćemo pripremati obroke čak za 12 osoba, srednji - na njima možete pripremiti ukusna jela za 4 - 8 osoba, dok su mali roštilji idealni za pripremu jela za maksimalno četiri osobe.

 

Vrste vrtnih roštilja

Roštilj na drveni ugljen - za ljubitelje klasičnog roštiljanja

Najpopularniji i najstariji model roštilja je roštilj na drveni ugljen ili brikete. Rado se bira zbog posebnog okusa koji daje jelima. Karakteristična aroma dima i vrijeme pripreme čine roštilje na drveni ugljen uvijek vrlo popularnima. Dodatna prednost je oblik rešetke - može biti okrugla ili pravokutna. Na našem tržištu dostupni su mnogi modeli opremljeni praktičnim funkcijama i dodacima korisnim pri pečenju na roštilju. Kao primjer možemo navesti vrtne roštilje s poklopcem, s dodatnim prostorom za pripremu jela i odlaganje pribora ili posudom za pepeo na izvlačenje za jednostavnije čišćenje i pražnjenje. Neki modeli opremljeni su termometrom i podesivim ventilacijskim otvorom za bolju kontrolu temperature. Poklopac omogućuje da se sva aroma zadrži unutra, što pojačava okus. Jedina mala mana je duže vrijeme "pokretanja". Potrebno je vrijeme da se ugljen zapali i postigne odgovarajuća temperatura. Ipak, za ljubitelje roštilja na drveni ugljen to nije nikakav problem. Osim toga, zahtijevaju čišćenje, po mogućnosti odmah nakon uporabe. Kao i plin, mogu se koristiti samo na otvorenom.

Plinski roštilj - alternativa ugljenu

Plinski roštilj je model vrtnog roštilja koji je vrlo jednostavan za korištenje, brzo se zagrijava, a temperatura se lako podešava. Zahvaljujući nekoliko neovisnih plamenika, idealan je za pripremu nekoliko vrsta jela u isto vrijeme na različitim temperaturama. Ovaj model postiže željenu temperaturu mnogo brže od modela na ugljen ili električnog uređaja. Plinski roštilj je spreman za rad za nekoliko trenutaka nakon pokretanja, gotovo odmah omogućuje početak pečenja, a sam proces paljenja svodi se na paljenje plamenika. Važna prednost je i lako održavanje čistoće, jer nema potrebe uklanjati ostatke ugljena i pepela. Plinski roštilji dokazat će se u vrtu, na balkonu i terasi. Namijenjeni su za vanjsku upotrebu, stoga se ne preporuča korištenje kod kuće.

Roštilj na električnu energiju - roštiljanje u modernoj izvedbi

Električni roštilj je kompaktan, praktičan i, što je važno, namijenjen za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom. Ovo su najvažnije karakteristike koje ga razlikuju od ostalih modela. Bit će idealno rješenje za sve one koji ne žele završiti sezonu roštiljanja s dolaskom hladnih jesenskih dana. Ovaj tip uređaja daje mogućnost priključenja u kuhinji i slobodno pečenje bez dima i karakterističnog mirisa koji daju modeli na ugljen ili brikete. Također je nezamjenjiv kada vam je bitna brzina i praktičnost, samo ga treba uključiti u utičnicu. Površina za pečenje ima neprianjajući premaz, što olakšava pripremu jela i naknadno čišćenje ražnja. Također ne zahtijeva puno pažnje tijekom pripreme jela. Površina za pečenje se ravnomjerno zagrijava pa nema bojazni da će dio jela biti prepečen.

 

Betonski roštilj - za velike vrtove

Veliki betonski roštilji su masivni modeli izrađeni od betona. Nisu prikladni za transport i premještanje. Savršen je za vrt, gdje će zajedno s ostalim elementima uređenja stvoriti zanimljiv dizajn. Ovi vrtni elementi na ugljen i brikete, s različitim veličinama rešetki, idealno su rješenje za velike elegantne vrtove, kao i za vikendice.

Električni roštilji, plinski roštilji, roštilji na drveni ugljen, betonski roštilji, potrebni pribor i dodatke za roštiljanje možete pronaći u trgovini Emmezeta. Naši proizvodi imaju ložište i rešetku u nekoliko veličina. U asortimanu trgovine pronaći ćete ne samo pribor za roštilj, već i mnoge praktične proizvode za uređenje vrtova i vikendica.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!