locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Radni stolovi

Filtrirajte rezultate

                                                                                                                    Kako odabrati radni stol za dijete?

 

Izbor radnih stolova je toliko velik da je ponekad teško donijeti ispravnu odluku o kupnji stola za dijete. Na što vrijedi obratiti pažnju u takvoj situaciji? Na što obratiti pažnju? Pročitajte u nastavku.

Stolovi za djecu - najčešća pitanja

Kakav stol odabrati za učenika?

Izbor stolova je stvarno velik. Proizvođači nude namještaj različitih oblika i veličina – jednostavni stolovi, kutni stolovi, stolovi s produžetkom ili modularni. Stol za učenika trebao bi biti udoban i funkcionalan. Na što vrijedi obratiti pažnju kada tražite savršen model? Prije svega visinu radnog stola treba prilagoditi visini djeteta. Optimalna visina ploče stola trebala bi biti na visini dijafragme dijete kada sjedi. Udoban stol za učenika visine 120-150 cm treba bi visok oko 55-65 cm. Izvrsno rješenje su stolovi podesive visine, koji će rasti zajedno s djetetom.

 

Koje dimenzije treba imati radni stol za dijete?

Dimenzije stola za djecu različite dobi razlikuju se jedna od druge. Radni stol namijenjen djetetu rane školske dobi trebao bi biti visok oko 55 cm. Što je dijete starije, to bi radna ploča stola trebala biti viša. Optimalna visina radne ploče za tinejdžera je 65 cm. Što se tiče dimenzija stola, djetetu nije potrebno toliko prostora kao odrasloj osobi, pa je ploča stola širine 60-75 cm i dubine 50-55 cm sasvim dovoljna.

 

Visina radnog stola

Kupovina radnog stola obično se planira kada dijete kreće u prvi razred. Prosječno dijete tada ima 6 godina i visinu oko 125 cm. Da bi dijete bez problema moglo raditi domaću zadaću ili obavljati druge aktivnosti vezane uz školu, stol bi trebao biti visok 55 cm. Takve mjere prisiljavaju dijete da zadrži pravilan položaj tijela. Ukoliko je potrebno, možete odabrati i stolove za mlade koji su nešto veći.

 

Oprema za radni stol

Ne zaboravite staviti monitor na policu, jer bi u odnosu na tipkovnicu i miš trebao biti viši. Ovo načelo izravno je povezano sa sljedećom točkom u kojoj se govori kako najbolje pronaći prostor za svu opremu koja je djetetu potrebna za svakodnevno učenje i igru.

 

Veličina ploče stola

Stolna ploča je najvažnija komponenta cijelog stola, pa je treba prilagoditi potrebama djeteta na takav način da mu pruži najveću udobnost tijekom rada.

Vrijedno je srušiti mit koji je još uvijek vrlo popularan među roditeljima. Veliki radni stol nije uvijek povezan s udobnim radom. Najbolji pokazatelj koliko bi radna ploča trebala biti dugačka je doseg ruku određene osobe. Za odraslu osobu to je oko 80 cm.

Ništa vas ne sprječava da djetetu kupite radni stol koji će imati veću radnu ploču. Međutim, treba paziti da ne pretjerate s njegovom širinom i duljinom. Stalno naginjanje ili ustajanje sa stolice kako biste posegnuli za olovkom ili bojicom jednostavno je naporno.

 

Radni stol u kompletu ili odvojeno

Ako planirate opremiti dječju sobu, vrijedi odabrati asortiman iz jedne kolekcije. Tada će proizvodi biti ne samo kompatibilni, već i usklađeni s bojama. Vrlo često se događa da je stol spojen s nizom polica ili ormarića koji povećavaju njegov prostor za pohranu. Ovo rješenje će dobro funkcionirati u velikoj prostoriji, gdje vam prostor omogućuje postavljanje zidne jedinice.

 

Osvjetljenje radnog stola

Ako je riječ o stolu za dijete, ne smijete zaboraviti na njegovo pravilno osvjetljenje. Najbolje je, naravno, prirodno svjetlo, zato ne zaboravite postaviti stol u blizini prozora.

Za večernju zabavu ili pisanje domaće zadaće bit će korisna mala pomoć u obliku stolne svjetiljke. Ako je dijete dešnjak, treba je staviti na lijevu stranu tako da njegova ruka ne stvara dodatnu sjenu.

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!