locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kuhinjski elementi

Quantum sivi kuhinjski elementi

Quantum bijeli kuhinjski elementi

Quantum mint kuhinjski elementi

Quantum vanilia kuhinjski elementi

Emporium sivi kuhinjski elementi

Emporium bijeli kuhinjski elementi

Essen bijeli kuhinjski elementi 

Essen sivi kuhinjski elementi

Platinum bijeli kuhinjski elementi

Platinum  crni kuhinjski elementi

Malmo kuhinjski elementi

Platinum   sivi kuhinjski elementi

Vigo kuhinjski elementi

Magnolia kuhinjski elementi

Natalia bijeli kuhinjski elementi

Natalia sivi kuhinjski elementi

Titanium bijeli kuhinjski elementi

Titanium sivi kuhinjski elementi

Magnum sivi kuhinjski elementi

Magnum plavi kuhinjski elementi

Platinum crveni kuhinjski elementi

Moniuszko bijeli kuhinjski elementi

Moniuszko sivi kuhinjski elementi

Moniuszko plavi kuhinjski elementi

Preporučeno za vas:

Filtrirajte rezultate

                                                                                             Kuhinjski elementi - osnova kuhinjskog namještaja

 

Kuhinja je često srce doma i zato se svi trude da izgleda što ljepše. Međutim, prilikom uređenja treba razmišljati i o tome da kuhinja bude udobna i funkcionalna. Ove tri karakteristike bi stoga također trebale biti prisutne u pojedinim komadima kuhinjskog namještaja, osobito u kuhinjskim elementima. Jer upravo kuhinjski elementi uvelike određuju izgled vaše kuhinje. Pogledajte kako kuhinjski elementi mogu promijeniti interijer vaše kuhinje i dopustite si uređenje praktičnog i udobnog mjesta.

Kuhinjski elementi - često postavljana pitanja

Koje su dimenzije kuhinjskih elemenata?

Kuhinjski elementi dostupni na tržištu imaju određene dimenzije. Širina ormarića za kuhinju može varirati od 30 do 120 cm. Najpopularnije veličine kuhinjskih elemenata su 40 cm i 60 cm. Visina – počinje od 30 cm i doseže do 127 cm. Dubina pak varira, ovisno o tome radi li se o gornjim ili donjim ormarićima. Viseći kuhinjski elementi su plići od stojećih, njihova dubina je od 30 do 40 cm. Dubina stojećih ormarića je od 50 do 56 cm.

 

Koje su vrste ormarića za kuhinju?

U setovima kuhinjskog namještaja postoje različiti elementi. Najčešći su stojeći kuhinjski ormarići, viseći kuhinjski ormarići i ormarići za sudoper. Bogatije kolekcije dodatno imaju visoke kuhinjske ormare, police i ormariće za ugradnju kućanskih aparata. Proizvođači u svojoj ponudi imaju mnoge vrste ormarića za kuhinju, a sve kako bi svaki kupac mogao pronaći kuhinjske elemente baš za sebe.

 

Koji su elementi najvažniji među kuhinjskim namještajem?

Uređenje kuhinje, kao i uređenje ostalih prostorija u kući ili stanu, sastoji se od mnogo elemenata: boje zidova i poda, izgleda postavljenog namještaja i unesenih dodataka. Zapravo, namještaj određuje kako će cijeli interijer izgledati, stoga biste ga trebali jako pažljivo birati. Moderne kuhinje podrazumijevaju promišljeno postavljanje odgovarajućih elemenata.

Kuhinjski namještaj sastoji se od raznih elemenata. Ova kategorija uključuje i pojedinačne kuhinjske elemente kao  i čitave setove kuhinjskog namještaja. Ako vam setovi nisu dovoljni, isplati se provjeriti modularne kuhinje MERCADO. Osim toga, kuhinja je često opremljena blagovaonskim i kuhinjskim stolovima i stolicama za blagovaonicu i kuhinju. Kuhinjski kutni setovi alternativa su stolovima i stolicama.

Kao što vidite, ima puno kuhinjskog namještaja. A koji bitno određuje cjelokupno uređenje u kuhinji? To će svakako biti kuhinjski elementi. Upravo su oni najvidljiviji u kuhinji i definitivno ih je najviše. Budući da zauzimaju veliki prostor, dominiraju prostorijom. Važna je njihova boja, model i oblik. Posebno su važne, jer su najvidljivije, kuhinjske fronte. Upravo one odlučuju kako će cijela prostorija izgledati.

 

Estetika kuhinjskih elemenata

Već znamo što je najvažnije u svakom kuhinjskom interijeru. Kuhinjski elementi značajno će utjecati na vizualnu percepciju prostorije, stoga je dobro pripaziti da budu što ljepši.

U našoj trgovini bogata je ponuda različitih kuhinjskih elemenata. Posebno se ističe mnoštvo boja i modela u kojima je kuhinjski namještaj dostupan, a to će vam omogućiti da lako odaberete savršen set. Kako bi stil koji ste odabrali za kuhinju i njen karakter bili jasno istaknuti, potreban vam je odgovarajući kuhinjski namještaj.   

Nudimo kuhinjske elemente koji se lako uklapaju u moderne interijere, kao i one u kojima su korištena tradicionalnija rješenja. Bijeli ili sivi kuhinjski namještaj bit će savršen prijedlog za oba ova stila, dobro ih je odabrati kada još ne znate kako bi prostorija trebala izgledati. Također je odličan način za uređenje ako želite često mijenjati stil prostorije – bijeli i sivi namještaj su zaista univerzalni.

 

Praktična strana kuhinjskih elemenata

Ormarići su prvenstveno funkcionalan namještaj. Uostalom, u njih spremamo svo posuđe, lonce, pribor za jelo, razni kuhinjski pribor i namirnice. Služe za pohranu, ali i za izlaganje. Iz tog razloga ormarići trebaju ispunjavati nekoliko zahtjeva – trebaju biti izdržljivi, otporni na oštećenja i dobro prilagođeni interijeru.

Naš proizvođač već se pobrinuo za trajnost i otpornost namještaja. Za montažu proizvoda koristi se visokokvalitetna MDF ploča. Ovaj materijal također se odlikuje dugim vijekom trajanja, što znači da će kupnja namještaja od njega biti izvrsna investicija godinama.

Unutrašnjost pojedinih komada namještaja može biti različita. Međutim, oprema kuhinjskih elemenata je vrlo važna. Pogrešna rješenja otežat će vam pospremanje svega što vam je potrebno u kuhinji. Popularno je montirati ladice. Ladice značajno poboljšavaju udobnost korištenja kuhinje i omogućuju dobro organiziranje sitnica (pribor za jelo ili staklenke sa začinima). U visoke ladice stati će čak i veliki lonci i tave. Korištenje ladica također je vrlo jednostavno, jer je izvlačenje ladice i vađenje potrebnog elementa puno lakše nego posezanje u dubinu namještaja. Umjesto ladica često se koriste moderni sustavi košara za odlaganje (cargo).

 

Stojeći i viseći ormarići

Postoje različiti tipovi ormarića, ali se obično dijele na dvije vrste: viseći kuhinjski ormarići i stojeći kuhinjski ormarići (uključujući ormariće za sudoper). Samostojeći ormarići su namještaj koji obično čini glavni dio seta. Također zauzimaju najveću površinu i u njih stane puno toga. Na njima se nalaze i kuhinjske radne ploče. Oni su dakle mjesto gdje se pripremaju jela i obavlja velik dio posla. Viseći modeli nadopunjuju set. Ti su elementi obično reprezentativniji i u njima možemo izložiti nešto zanimljivo (primjerice, atraktivan set za čaj). Setovi namještaja koje imamo u ponudi mogu imati viseće i stojeće proizvode.

Kuhinje profitiraju i kad se u njima nalaze specifični visoki kuhinjski ormari. Ovi visoki komadi namještaja obično se koriste kao prostor za odlaganje namirnica i opreme, ali u njih se mogu smjestiti i ugradbeni kućanski aparati.

 

Koji kuhinjski namještaj još možemo ponuditi?

Ormari nisu sve što vam možemo ponuditi, naš širok asortiman pomoći će vam opremiti cijelu kuhinju. Svakako pogledajte naš namještaj – pomoći će vam stvoriti udobnu, funkcionalnu i estetsku kuhinju.

Osim ormarića, za kuhinju će vam trebati i stol i stolice, neophodne za ugodan obrok s obitelji. Također možete organizirati susrete s prijateljima i provesti ih u ugodnoj atmosferi. Za postavljanje stola i stolica bit će potreban odgovarajući prostor. Ako nemate dovoljno prostora, odlučite se za odgovarajuće radne ploče i barske stolice. Među sjedalima dostupnim u našoj ponudi pronaći ćete asortiman koji će vas sigurno zadovoljiti. Za funkcionalnost i estetiku proizvoda jamčimo i mi i naš proizvođač.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!