locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Popluni

Filtrirajte rezultate

                                                                                                             Popluni

 

Prilikom odabira popluna za spavaću sobu trebate se pridržavati nekoliko smjernica. Bitno je obratiti pažnju na to hoće li bolji izbor biti vuna, perje, paperje, svila ili neka druga vrsta vlakna. Ne smijete zaboraviti na odabir prave veličine kako bi poplun ispunio svoju zadaću. Jednako je važna i navlaka za poplun. Neki preferiraju pamučnu ili svilenu navlaku, drugi će se odlučiti za mikrofibru ili frotir. Drugo važno pitanje je toplinska klasa. Pa, koji izabrati?

Koje su toplinske klase popluna?

Što se toplinskih klasa tiče, poplune treba podijeliti u nekoliko skupina:

·         ljetni poplun – to je lagani pokrivač, čija je gramaža između 500 i 1200 grama. Za toplija razdoblja najbolji su svileni popluni, od sintetičkih vlakana ili oni od bambusovih ili kukuruznih vlakana,

·         zimski poplun – najbolji popluni za zimska razdoblja su oni koji ugodno griju, ali ne izazivaju prekomjerno znojenje. Gramaža im se kreće od 1000 do 1800 grama. Najbolji popluni za hladne dane imaju punjenje od paperja, perja ili vune.

·         Popluni za cijelu godinu – ako ne želite mijenjati pokrivač svake sezone, možete se odlučiti za cjelogodišnje poplune. To je dobro rješenje. Takvi popluni su najbolji ako imaju punjenje od paperja s dodatkom, npr. bambusovih vlakana.

·         Popluni za 4 godišnja doba – ovo je svojevrsna kombinacija dvaju tanjih popluna, koji se obično kopčaju na drukere. Ovo rješenje znači da imate i topli poplun za zimu i dva odvojena, lakša pokrivača za toplija razdoblja.

 

U online trgovini Emmezeta nudimo širok izbor popluna ne samo za različita godišnja doba, već i cjelogodišnjih i s raznim punjenjem. Na taj način će kod nas moći pronaći savršen poplun i najzahtjevniji korisnici. Osim popluna, u našoj trgovini pronaći ćete jastuke i druge vrste tekstila poput prekrivača, posteljine i deka.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!