Pitanja, pohvale i pritužbe

Mogu li proizvode naručiti online i platiti pouzećem?

Naravno, kupovina je jednostavna. Klikom na zelenu košaricu koja se nalazi uz dostupne proizvode, punite svoja šoping kolica iz udobnosti svog doma. Plaćati možete pouzećem, e-bankingom ili karticama. Više informacija o on-line kupovini saznajte ovdje.

Mogu li strani državljani u Emmezeti ostvariti pravo povrata poreza?

Putnik koji nema prebivalište ni uobičajeno boravište na području EU (treće zemlje) može ostvariti pravo na povrat poreza tzv. Tax-Free putem tvrtke Global Blue. Nakon kupnje na centralnoj blagajni zatražite obrazac Global Blue za povrat PDV-a kojega ovjeravate na graničnom prijelazu pri izlasku iz EU. Rok za podizanje PDV-a je 6. mjeseci od datuma kupnje te se ostvaruje isključivo u uredima Global Blue-a koji su prisutni na svim graničnim prijelazima sa trećim zemljama. Iznose povrata pogledajte ovdje.

Uz Global Blue možete odabrati tvrtku U Shop. Ako se odlučite za njih možete birati razne mogućnosti za povrat:

1. na bankovnu karticu (MasterCard, Visa, American Express, Diners, Discover,China UnionPay, BC Card) potrebno je navesti
broj kartice na koju se povrat uplaćuje, može biti bilo koja svjetska bankovna kartica.
Iznimka su kupci iz BiH, Srbije i Crne Gore, kupci iz tih zemalja trebaju navesti broj devizne kartice jer se povrat vrši u valuti EUR. Ako niste sigurni da li je vaša kartica devizna savjetujemo da upišete broj tekućeg računa odnosno IBAN.
2. na PayPal račun – potrebno je navesti email adresu na koju je registriran PayPal račun
3. na bankovni račun – potrebno ja navesti IBAN računa (broj tekućeg računa) na koji se povrat uplaćuje
4. u gotovini je za sada omogućen samo u uredima U Shop u Zagrebu, Radnička cesta 52, Green Gold centar, Toranj R2, 4. kat u vremenu od ponedjeljka do četvrtka od 09:00 do 16:00 sati i petak od 09:00 do 14:00 sati.

Koliki je povrat poreza za strane državljane?

Iznos pdv-a u RH iznosi 25%. Da biste ostvarili pravo na povrat, vrijednost kupljenih dobara po jednom računu ne smije biti manja od 740,00kn.

Planirali smo za vjenčanje darivati poklon-bon, da li je to kod Vas moguće?

Poklon bon je uvijek dobar izbor i Emmezeta nudi ovu vrstu usluge. Bonovi su u prigodnoj koverti i dostupni su u apoenima od 50kn,100kn,200kn,500kn i 1000kn. Bonove pogledajte ovdje.

Kako saznati koji je proizvod na niskoj cijeni koji dan? Nemogu svaki dan dolaziti kod vas, a preuredujem stan i treba mi apsolutno sve!

Nije niti potrebno dolaziti svaki dan u provjeru cijena, jer koji god dan došli kod nas ćete naći niske cijene. Kampanja NCSD nastoji kupcima predočiti da su u Emmezeti cijene svaki dan niže u odnosu na konkurenciju. I da Vaša potrošačka košarica u Emmezeti vrijedi više!

Je li moguće kupiti kuhinju bez aparata koji su uključeni u ponudu?

Pojedini modeli kuhinja uključuju ugradbene aparate. Ostale modele moguće je kupiti bez aparata.