locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kupaonske slavine

Preporučeno za vas:

Filtrirajte rezultate

                                                                                                                Kupaonske slavine

 

Lijepo uređena kupaonica spoj je više elemenata u jedan. Naravno, završno uređenje kupaonice igra veliku ulogu. Bitno je kakve ćete pločice postaviti, da li ćete koristiti boje ili možda tapete. Jednako važna će biti oprema kupaonice. Odgovarajuća keramika, kupaonska oprema i naravno kupaonski namještaj mogu znatno povećati estetiku i funkcionalnost prostora. Kupaonske slavine dobro će doći u svakoj kupaonici. Dobro odabran proizvod služit će vam dugi niz godina, ne samo kao tipičan uporabni element, već i vizualno atraktivan detalj. U ponudi naše trgovine Emmezeta lako ćete pronaći proizvode koji vas zanimaju. Pogledajte kakve vam kupaonske slavine možemo ponuditi i odlučite se za najatraktivnije opcije za svoju kupaonicu.

Kupaonske slavine - često postavljana pitanja

 

Kako uskladiti kupaonske slavine s umivaonikom?

Pravilno usklađivanje kupaonske slavine s umivaonikom vrlo je važan tehnički izazov i izazov za uređenje. Odgovarajuće usklađivanje keramike i slavine omogućuje izbjegavanje mnogih problema vezanih uz korištenje, kao npr. curenje slavine. Prije nego što se odlučite za određeni model slavine, provjerite duljinu izljevne cijevi, vrstu montaže i dimenzije otvora u koji će se slavina ugraditi. Idealno rješenje bilo bi kupiti cijeli set - umivaonik i slavinu - što će vam dati sigurnost da slavina u odnosu na umivaonik neće biti ni prekratka ni preduga. Ne zaboravite da bi slavina trebala biti ukras kupaonice i odgovarati stilu u kojem je uređena.

 

Kakva slavina za kupaonicu?

Prilikom odabira opreme za kupaonicu, trebalo bi imati na umu dimenzije. Prilikom odabira slavine imajte na umu da pogrešno odabrani proizvodi neće funkcionirati zajedno i mogu pokvariti cijeli dizajn interijera. Kupaonska slavina zahtijeva posebnu pažnju ne samo iz estetskih razloga. Slavina treba odgovarati obliku umivaonika ili kade. Kada je izljev prekratak, voda neće teći izravno u umivaonik, već će prskati naokolo. Visoki izljev, gdje voda teče s velike visine, treba duboki umivaonik ili kadu. Za umivaonike i bidee najbolje je odabrati stojeće, odnosno rubne slavine, a dostupne su u verziji s jednim ili s dva otvora.

 

Praktična kupaonska slavina

Kupaonske slavine su proizvodi koji se ugrađuju uz mnoge kupaonske uređaje. Koriste se kod umivaonika, kada, bidea i tuševa. Njihova glavna funkcija je opskrba članova kućanstva čistom vodom za pranje, čišćenje ili druge poslove. U kupaonici kupaonske slavine dovode i hladnu i toplu vodu.

Kupaonske slavine koje nudimo u našoj trgovini zaista su raznoliki proizvodi. Slavina se može prilagoditi konkretnom uređenju – takvi detalji olakšat će vam korištenje tuša ili umivaonika. Raznolikost je vidljiva i u tehnološkim rješenjima i bojama pojedinih proizvoda.

 

Estetika svakog elementa

Kupaonske slavine, pravilno usklađene s keramikom i stilom koji prevladava u prostoriji, biti će ne samo praktične, već će postati i ukras interijera. Možete odabrati zanimljive boje. Kupaonske slavine dostupne su u boji kroma i čelika, bijeloj, mesinganoj, crnoj, zlatnoj boji. Među zanimljivim proizvodima bit će predstavljene slavine u žarkim, izražajnim bojama (npr. zelena ili plava).

Kod kupaonskih slavina bitna je i duljina i oblik slavine. Slavina mora biti dovoljno dugačka da ispod nje možete lako oprati ruke ili da voda koja iz nje teče ide direktno u kadu ili umivaonik. Zahvaljujući tome, interijer kupaonice uvijek će biti uredan. Slavina će biti atraktivnija ako će biti odgovarajuće dužine, a samim time – cijela će kupaonica dobiti karakter i sjaj.

 

U dobrom stilu

Estetika određenog proizvoda nije samo njegova boja, već i oblik i stil u kojem je kupaonska slavina izrađena. Dostupne su jednoručne i dvoručne slavine. Jednoručna slavina je proizvod kod kojeg samo jednom ručkom možete regulirati protok hladne i tople vode. Dvoručna slavina ima dvije ručke – jedna je odgovorna za dovod hladne vode, a druga za dovod tople vode.

Jednoručna slavina je proizvod koji postaje sve popularniji. Jednostavna je za korištenje, a regulacija temperature vode je izuzetno jednostavna. Zbog toga se jednoručna slavina pojavljuje uglavnom u suvremenim, modernim interijerima. Klasični interijeri i prostorije u vintage i retro stilu češće koriste opciju ugradnje dvoručne slavine. Jednoručna slavina u takvim prostorijama izgleda manje atraktivno.

Pri kupnji slavine obratite pozornost na stil u kojem je izrađena, boju proizvoda (najpopularnije boje slavina su krom i čelik) te tipične tehničke elemente za kupaonske slavine. Dobro odabrana slavina bit će ne samo lijepa, već i praktična, pa će postati cijenjen element u kupaonskom prostoru.

 

Slavina za umivaonik - ukras svake kupaonice

 

Slavina za umivaonik je proizvod koji se ugrađuje na umivaonik. Slavine za umivaonik omogućuju pristup vodi prilikom pranja ruku, pranja zubi ili punjenja čaša vodom. Obično su male i mogu se postaviti i kao stojeće i kao zidne slavine za umivaonik.

Samostojeća slavina se lako postavlja. Ako slavinu treba zamijeniti ili popraviti, bit će je iznimno lako skinuti sa umivaonika i ponovno instalirati. Iz tog razloga stojeće slavine postaju sve popularnije i rado se montiraju na setove kupaonskog namještaja.

Zidnu slavinu malo je teže postaviti, ali njena estetika je izražajna i posebno se uklapa u tradicionalne kupaonice. U slučaju slavine montirane na zid, posebno su pogodni modeli s dvije lijepe ručke. Izgled takve slavine olakšat će vam postizanje vintage ili retro stila u prostoriji. Zidne slavine mogu se montirati kao podžbukni modeli – instalacija će se tada izvoditi ispod pločica. To je izuzetno estetski lijepo rješenje.

 

Slavine za bide, tj. higijenski i sigurno

Bidei postaju sve popularniji u modernim kupaonicama. Međutim, sam bide nije dovoljan za održavanje odgovarajuće razine higijene. Mora biti opremljen odgovarajućom vrstom slavine. Dobra slavina učinit će bide praktičnim, a higijenu ukućana zaista visokom.

Slavine za bide mogu se prodavati kao stojeći modeli i modeli za montažu na zid. Podžbukne slavine iznimno su popularne. Kod nas možete bez problema kupiti odgovarajuću slavinu za bide.

 

Za dobro kupanje - slavine za kadu

Kada nije samo mjesto za osobnu higijenu, u njoj se možete opustiti i odmoriti. Stoga se kade rado kupuju čak i kad je kupaonica mala. Naše slavine za kadu pomoći će vam da u svakom trenutku uživate u kupanju.

Jako atraktivno će izgledati samostojeće slavine. Uz ove slavine najbolje će pristajati samostojeći model kade. Oba proizvoda možete montirati čak na sredini prostorije – jedinstven način za stvaranje atraktivne kupaonice u vašem domu. Samostojeće kade i samostojeće slavine zanimljivi su i izuzetni proizvodi koji će zasigurno promijeniti vašu kupaonicu i omogućiti vam opuštajuće kupanje.

Izuzetno su popularne vrste slavina koje imaju tri otvora. Slavina s 3 otvora može se ugraditi u pravokutnu ili kutnu kadu. U ovom slučaju atraktivna je boja kroma. Slavina s 3 otvora također se može prodavati kao podžbukna ili zidna.

 

Kakve će slavine za tuš biti najbolje?

Prilikom uređenja kupaonice ne morate se uvijek odlučiti na kupnju kade. Često se biraju tuš kabine. U kabinama, kao i kod kada ili umivaonika, potrebno je ugraditi odgovarajuću vrstu slavine. Najpopularnije će definitivno biti slavine za tuš. Nakon spajanja kupaonskog crijeva i tuš slušalice na slavinu (slušalica se može nazivati ​​i tuš glava), dobit ćete set koji će omogućiti tuširanje.

Setovi slavina za tuširanje mogu se prodavati u praktičnim kompletima. Tuš setove možete sastaviti i sami. Prilikom ugradnje obratite posebnu pozornost na promjere crijeva. Ako nisu usklađeni, montaža će biti teška i morat ćete zamijeniti crijevo ili kupiti odgovarajuće spojnice za njega.

 

Dizajnirajte prekrasnu kupaonicu zajedno s nama!

Ponuda naše trgovine omogućit će vam da projektirate i napravite kupaonicu od A do Ž. Svakako pogledajte proizvode u ponudi naše trgovine – među brojnim kategorijama čekaju vas upravo one među kojima ćete sigurno izabrati nešto za sebe. Pogledajte!

Najljepša kupaonska keramika i slavine za umivaonike 

Želite li urediti udobnu, praktičnu i lijepu kupaonicu? Trebat će vam odgovarajuća kupaonska keramika. Od koristi će biti umivaonici, bidei, ali i kade i tuš kabine.

Među kupaonskim slavinama također će dobro doći specijalizirane slavine. Ova kategorija uključuje medicinske slavine i termostatske slavine. Prilikom ugradnje ili popravka slavine može dobro doći pribor za kupaonske slavine. Ovdje ćete pronaći rezervne dijelove, ventile i spojnice.

Vaša kupaonica je već uređena, ali vam još nešto nedostaje? Stoga svakako provjerite našu kupaonsku galanteriju. Kante za smeće, kupaonske posude, prostirke, ručnici i stalci koje nudimo pomoći će vam da uredite potpuno funkcionalnu i udobnu prostoriju.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!