locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Ukrasni jastuci

Filtrirajte rezultate

Ukrasni jastuci

 

Ukrasni jastuci nesumnjivo će biti poseban ukras svake prostorije. Pogledajte zajedno s nama kako možete transformirati svoj dom.
 
 Kakva je povijest jastuka?

Sve je počelo s činjenicom da ljudi trebaju i cijene sve vrste udobnosti. Zato je tekstil stavljen na namještaj, što je značajno povećalo udobnost korištenja. U početku su korištene životinjske kože, ali su korištene i pletene deke i jastuci. Prvi jastuci bili su ispunjeni slamom, zatim perjem i na kraju umjetnim vlaknima. Jastuk je služio uglavnom kao  potpora vratu i glavi, povećavajući udobnost sna i praktičnost korištenja namještaja za odmor. S vremenom se ti elementi više nisu tretirali kao čisto praktične stvari - jastuci su postali dekorativniji   i činili su sastavni i važan dio dekoracije već u srednjovjekovnim uređenjima.

Ukrasni jastuci su različiti elementi koji prostorijama daju svjež, idiličan i prijateljski karakter. Ukrasni jastuci mogu biti izrađeni na različite načine i mogu različito izgledati. Izvezeni, obojeni, tiskani, sa zanimljivim uzorcima, oblicima i bojama - asortiman je stvarno ogroman. Naša trgovina pripremila je popularne dizajne jastuka, kao i elemente koji će svojim oblikom iznenaditi svakoga. 

Ukrasni jastuci ili način obnove dosadnih interijera

Ukrasni jastuci i jastučnice su elementi koje povezujemo s idiličnim, toplim i udobnim prostorijama. Korištenje mekih materijala dodatno će produbiti taj efekt. Ukrasni jastuk smješten u sobi imat će dvije osnovne funkcije: funkcionalnu i dekorativnu.

Ukrasni jastuci su prvenstveno praktični predmeti. Smješteni na kauču u dnevnoj sobi, omogućit će vam da se udobno smjestite dok odmarate, pružit će dobru potporu kralježnici, vratu i glavi. To će posebno cijeniti osobe koje imaju problema s kralježnicom, jer će se zahvaljujući jastucima moći smjestiti na način koji im odgovara. Ukrasni jastuk također će vam dobro doći za vrijeme popodnevnog drijemanja. Među proizvodima iz kategorije tekstila, jastuci su jedan od najčešće kupovanih i najcjenjenijih elemenata.

Dekorativni jastuci također su ukras svake sobe. Atraktivni uzorci, neobične boje, printevi, ornamenti, zanimljivi oblici ili sofisticirana završna obrada - ukrasni jastuci zaista mogu impresionirati! Kod kuće ih se obično postavlja na namještaj. Zahvaljujući njima će kauči, fotelje, stolice u dnevnom boravku, sofe i krevet u spavaćoj sobi postati ne samo udobni već i vizualno atraktivni. Dobro odabrani ukrasni jastuci mogu naglasiti stil interijera, razbiti dosadu modernih aranžmana ili ublažiti klasične aranžmane. Stoga će biti korisni u svakom uređenju. Ukrasni jastuci su univerzalni proizvodi i lako ih možete uklopiti u svaki stil. Atraktivne ideje za uređenje su nadohvat ruke!

 

Atraktivan ukrasni jastuk za svaki interijer

Dekorativni i jedinstveni proizvodi dobro će funkcionirati gdje god su praktičnost i udobnost korištenja važni. Zahvaljujući ukrasnim jastucima, namještaj će postati mnogo udobniji i zanimljiviji.

Ukrasni jastuk izvrsna je ideja za uređenje dnevnog boravka. Rasporedite red jastuka na sofu ili kauč - dobro će doći za vrijeme gledanja filmova s obitelji, igranje društvenih igara s prijateljima ili nedjeljnog ljenčarenja. Interijer dnevnog boravka zasigurno će biti na dobitku - ukrasni jastuci bit će savršen dodatak koji će  naglasiti estetiku. Jastuke možete postaviti i na fotelje ili stolice. Uzorak se može ponoviti iz elemenata kauča ili predstavljati zanimljiv kontrast. To je savršen način da prostoriji date novi izgled!

Proizvodi kao što su jastuci ili ukrasne jastučnice dobro će doći i u spavaćoj sobi. Ukrasni jastuci mogu biti neudobni za spavanje, ali će biti izvrstan ukras za pospremljeni krevet. Ukrasni jastuci i jastučnice izvrstan su način izražavanja vašeg stila u tinejdžerskoj sobi. I jastuk i jastučnica mogu imati modernu boju, agresivan uzorak ili sofisticirani oblik. Zahvaljujući tome, lako ćete pronaći nešto s čime se možete izraziti.

Jastuci će isto tako dobro poslužiti u kuhinji i blagovaonici. Postavljeni na kuhinjski kut, povećat će udobnost i izgledat će lijepo. Možete ih postaviti i na stolice za stolom. Ukoliko za vrijeme obroka neće biti potrebne, jednostavno ih odložite sa strane.

 

Ukrasni jastuci idealni za bilo koji stil uređenja interijera

U našoj širokoj ponudi lako ćete pronaći ono što vas zanima i što će savršeno funkcionirati u vašem domu. Postoje razne mogućnosti, stoga ne oklijevajte i provjerite s nama koji će jastuci pristajati u određenim aranžmanima.

Prevladavajuća moda za moderne stilove sasvim nepotrebno je i jastuke i jastučnice bacila u prošlost. Ovi elementi savršeni pristaju svakom modernom interijeru. Često razbijaju dosadu koja proizlazi iz minimalizma i štedljivosti, te zagrijavaju interijer i čine ga življim. Međutim, nemojte pretjerivati s oblicima i ukrasima na jastucima. Radije se odlučite za jednobojne jastuke jednostavnog oblika, po mogućnosti kvadratne u pastelnim bojama. Oni će biti dovoljni za dekoraciju i neće narušiti moderni ton interijera.

U tipično klasičnim interijerima jastuci su stalan, pa čak i potreban element. Teško je zamisliti tradicionalni interijer bez tekstila. Naglašavaju idiličnu prirodu sobe i daju joj ugodan karakter. Rustikalni i ruralni interijeri zasigurno će imati koristi od ponude cvjetnih jastuka i jastučnica. Cvijeće, biljke i tradicionalni ornamenti savršeni su uzorci za ove stilove.

Mekani materijal za jastuke također će biti savršen za provansalski i skandinavski stil. Ovi nenametljivi, ali dekorativni stilovi savršeno su mjesto za postavljanje jastuka. Jastuci i ukrasne jastučnice trebaju biti mekani, izrađeni od materijala koji su ugodni na dodir. Vrijedno je odabrati bijele ili pastelne nijanse i nježne cvjetne ili geometrijske motive.

Jedinstveno mjesto koje se može urediti jastucima je soba u stilu glamura. Ove jedinstvene aranžmane posebno su cijenile uspješne žene, koje se ovim stilom mogu izraziti u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Jastuci za takve sobe trebaju biti udobni, po mogućnosti u bijeloj, zlatnoj, srebrnoj ili ljubičastoj boji.

 

Ne samo za dom.

Ukrasni jastuci dobro će funkcionirati ne samo u unutrašnjosti kuće. Njihova funkcionalnost i dekorativnost doći će do izražaja i izvan četiri zida. Vaš vrt je savršen primjer. Vrtni namještaj postat će ugodniji i zanimljiviji kada na njega stavite ukrasne vrtne jastuke.

 

Ili možda ukrasne jastučnice?

Ukrasni jastuci mogu se kupiti u cjelini, odnosno jastuk i jastučnica, ali možete se odlučiti i za kupnju same jastučnice. Zahvaljujući tome, možete brzo promijeniti izgled interijera - jastučnice lako možete skinuti i staviti druge po vašem izboru. Naš širok asortiman omogućit će vam da u samo nekoliko trenutaka date novi izgled svojoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku!

Osobito zanimljiv prijedlog zasigurno su dječje jastučnice. Atraktivan, prikladan dizajn svidjet će se maloj ali i starijoj djeci, potaknut će dječju maštu i biti praktičan dodatak sobi vaše djece.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!