locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

2 u 1 - kombinacija radnog i toaletnog stola

Objavljeno: 2021-12-07 13:06:38
Kategorija: Blog

Korištenje višenamjenskog namještaja za dizajn interijera u posljednje vrijeme je vrlo moderan trend uređenja interijera.

To vam omogućuje stvaranje funkcionalnog i elegantnog prostora kako bi održali maksimalnu količinu slobodnog prostora. Ovo rješenje se posebno preporučuje ako se radi o uređenju malih, stanova u stambenim zgradama i kućama. Tamo gdje se broji svaki centimetar površine, tamo bi trebao biti smješten višenamjenski namještaj.

Izvrstan primjer takvog komada namještaja je toaletni stol u obliku radnog stola, ili ako više volite radni stol, koji ima funkciju toaletnog stola. Jednostavan način dva komada namještaja - kombinirani u jednom.

 

Radni stol ili možda toaletni stol?


Toaletni stol i radni stol su namještaj koji se u osnovi ne razlikuju jedan od drugog onoliko koliko mislimo.

Oba komada namještaja imaju jednostavnu strukturu i zajedničke značajke, odnosno stolnu ploču, ladice s pregradama i nogama. Element koji ih razlikuje i naglašava karakter jednog od njih može biti ogledalo postavljeno iznad stola, u obliku i okviru po našem izboru.

 

2u1


Dakle, napravimo jedan komad namještaja koji obavlja dvije funkcije unutar prostorije. Tijekom dana bit će to udoban, kućni ured za damu kuće, s mogućnošću postavljanja dokumenata i rada na prijenosnom računalu, pa čak i mjesto za šalicu kave ili čaja, a ako se radi o večernjem izlasku uspješno će ispuniti ulogu toaletnog stola potrebnim priborom, kremama, kozmetikom i ogledalom.

Ako naš komad namještaja želi biti funkcionalan i igrati dvostruku ulogu, imamo dvije opcije - možemo ga naručiti po mjeri, u boji i dimenziji po našem izboru, ili ga možemo sami napraviti u skladu s namještajem koji već imamo.

 

Dvostruka svrha stola


Namještaj dva u jednom savršeno će odgovarati svim predmetima koji su vam potrebni u ladicama. Najbolje je uzeti u obzir dvostruku svrhu radnog stola još u fazi dizajna, ulogu koju bi trebao ispunjavati i razmišljati o tome što želimo pohraniti u njemu. O nama ovisi hoćemo li postaviti jednu široku ladicu opremljenu pregradama ispod stola ili ćemo pomoću ladica podijeliti namještaj u dvije zone: uredsku i kozmetičku. Vrsta stola također ovisi o nama - njegov oblik, debljina ili materijal od kojeg će biti izrađen kako bi na primjer stol u sobi bio vizualno uklopljen

 

Klasično ili moderno


Oblik koji dajemo našem namještaju, koji će biti kao radni stol i toaletni stol u jednom, ovisi o stilu završne obrade prostorije u kojoj će stajati.

 

Radni stol s puno lica


Ako soba ima prigušen klasični ili pomalo romantičan stil, onda se radno-toaletni stol, dodavanjem nekoliko elemenata, npr. ukrasnih ručki ladicama, može pretvoriti u barokni komad.

U modernim interijerima, gdje dominiraju jednostavni oblici i jednostavna rješenja, idealno će se uklopiti radno-toaletni stol jednako jednostavnog oblika i pravokutne radne površine. Jednostavno rečeno - funkcija koju će naš komad namještaja obavljati i kada će se tretirati kao toaletni stol, a kada će biti radni stol, ovisi samo o nama i našim potrebama.

 

Bijeli namještaj u sobi
 

Bijeli namještaj u sobi lako je kombinirati s drugim dodacima i naglascima u boji, jer odgovaraju uz sve. Ako su, osim toga, zidovi sobe obojeni svijetlim, pastelnim bojama, spavaća soba s bijelim toaletnim stolom, krevetom ili komodom izgledat će nježno i uredno. Ponekad je dovoljan naglasak u boji u obliku, na primjer, sivog poda, koji je savršen dodatak bijelom namještaju i omogućuje smirivanje osjetila.

 

Za prostranost i prozračnost - bijeli radni stol


Bijela je povezana s čistoćom, redom i jednostavnošću. To čini sobe u kojima ga koristimo svjetlijim, prozračnijim i optički prostranijim. Bijeli namještaj nije izgubio svoju popularnost već nekoliko sezona i često se bira za naše domove, on može biti idealan izbor za ljude koji traže red, otmjenost, eleganciju i mir u svojim aranžmanima.

 

Univerzalna bijela boja


Moderni toaletni stol je obično jednostavan komad namještaja ravne površine, koji ima jednu ili dvije ladice, jednostavan okvir ogledala kao i potrebnu rasvjetu, npr. LED. Bijeli, moderni toaletni stol savršeno se uklapa s drvenim namještajem. Možemo koristiti drvene noge ili staviti ploču stola od drva. Jednostavan komad namještaja u bijeloj boji odgovara gotovo svakom rasporedu.

Bijeli toaletni stol je izvrstan izbor bez obzira na to odlučujemo li se za komad namještaja u modernom stilu ili će to možda biti toaletni stol stiliziran na romantičan ili rustikalni način.

 

Kako napraviti toaletni stol?
 

Ovisno o preferencijama Toaletni stol može biti u obliku ekskluzivnog i originalnog komada namještaja s ladicama, ormarićima i rezbarenim nogama i pločom stola, osim toga, može imati ugrađeno sklapanje u nekoliko dijelova, jednako bogato ukrašeno ogledalo. Međutim, ništa ne stoji na putu da pokušate samostalno sastaviti namještaj u skladu s popularnim DIY trendom.

 

Ponekad je snaga u jednostavnosti
 

Sve što trebate je mali bijeli stol ili bijela komoda, zidni stolić na dvije ili četiri noge. Najlakši način za stvaranje praktičnog toaletnog stola bit će postavljanje namještaja uza zid ispod spuštenog zrcala ili uza zid s ogledalom na stolu. Na radnoj površini možemo postaviti vašu omiljenu kozmetiku, proizvode potrebne za šminku ili stalak za nakit.

Koliko prostora je potrebno za radni dio
Sjetimo se i ostaviti pravu količinu prostora za naš uredski dio. Kako bi se prikladno postavilo računalo ili otvorili papiri. Dodano zrcalo treba odabrati u istom stilu ili uzorku kao i tablica. Tada ćemo dobiti jedinstveni komad namještaja, koji će se percipirati kao integralna cjelina.

 

Visina stola


Funkcionalni toaletni stol trebao bi imati visinu od oko 74-78 cm. Trebali bismo moći lako pomicati stolicu i slobodno pomicati noge ispod stola. Prilikom planiranja veličine stola, zapamtite da naš toaletni stol – radni stol nije predubok, kako ne bi daleko posezali za predmetima potrebnim svaki dan, a koji bi trebali biti pri ruci.

 

Ladica za praktičnost


Ako predviđamo da će toaletni stol također biti mjesto za rad, onda bi prijenosno računalo i bilježnica trebali stati na njegovu radnu površinu. U tom slučaju, kako bi se dobila prava dubina namještaja, potrebno je izdvojiti najmanje 40-50 cm. Toaletni stolovi uvijek su opremljeni ladicama i ormarićima. Ladica u toaletnom stolu praktično je rješenje koje pomaže u održavanju reda. Lako je ubaciti sitnice s radne ploče tako da možete raditi na njoj.

 

Bijeli toaletni stol s ogledalom
 

Koji oblik odabrati


Toaletni stol neće biti potpuno funkcionalan bez ogledala. Nije važno koji model odaberemo - okrugli, ovalni, pravokutni, obješeni na zid, naslonjeni na zid ili u kombinaciji s namještajem - ogledalo ostaje osnovni element njegove opreme. Najbolja opcija je postaviti dva ogledala na toaletni stol. Jedno veliko, vertikalno, olakšavajući procjenu našeg izgleda iz šire perspektive, ili manje, samostojeće, pored kojega ćete se precizno našminkati. Takvo pokretno ogledalo također će vam omogućiti da vidite učinke naših postupaka iz profila ili sa stražnje strane glave.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!