locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

3 ideje za DIY dekoracije

Objavljeno: 2020-12-09 14:34:16
Kategorija: Blog

Idealno je vrijeme da se malo zabavimo! Bar na nekoliko trenutaka nemojte misliti na obaveze, probleme i brige... Vrijeme je da pokažete da i vi možete biti sam svoj majstor :)

 

Pripremili smo vam tri mini DIY zadataka i sada je na vama red da zasučete rukave, proučite o čemu se radi i na kraju, trk u Emmezetu po sve što vam je potrebno kako bi vaš dom bio bogatiji za nove božićne dekoracije koje možete napraviti sami.

 

Vjerujte nam, toliko je jednostavno da se čak i oni malo manje kreativni pojedinci mogu upustiti u ovu „avanturu“. Pokušajte udružiti snage i sa svojim mališanima koji će zasigurno uživati u božićnoj radionici, a na kraju svima moć pokazati svoja mala remek djela. Uz to ovo je savršen način za popuniti vrijeme provedeno kod kuće.

 

Pa krenimo!

 

Staklena zvona

 

Tako jednostavno a tako čarobno! Ove malene staklene kupolice bit će prava dekorativna poslastica u vašem domu. 

Za staklena božićna zvona potrebno vam je:

 

Podmetač okrenite tako da gornja strana bude bez natpisa i na podmetač postavite figuricu. Ovisno o visini same figurice odaberite veću ili manju čašu kojom ćete poklopiti figuricu na podmetaču.

Još vam samo preostaje vanjski rub čaše omotati ukrasnom baršunastom vrpcom i ta-daaa, vaše čarobno božićno zvono je gotovo!

Okvir? Ili vijenac? Ili ipak okvir?

 

Unatoč svojoj ljepoti, već dulje vrijeme, božićni vjenčići nisu nužno okrugli. Probajte pretvoriti običan okvir za slike u prekrasnu božićnu dekoraciju koju možete objesiti na ulazna vrata, zid u blagovaonici ili možda u ulazni hodnik.

Za ovaj netipični božićni vjenčić potrebno vam je:

 

Iz okvira izvadite staklo i zaštitnu pozadinu tako da ostane prazan.

Izrežite 3 vrpce različitih duljina i na svaku objesite kuglicu ili figuricu po izboru. Tako pripremljene vrpce poredajte po veličini i pričvrstite ih s gornje stražnje strane okvira ljepljivom trakom. 

Na 2, 3 ili 4 grane eukaliputusa (ovisno želite li bogatiju ili jednostavniju verziju) presavinite donji dio stabljike, na tom mjestu spojite žicom i sve skupa pričvrstite žicom za okvir.

Poigrajte se bojama okvira, različitim dimenzijama visećih dekoracija i napravite svoje malo remek djelo :)

Snježne teglice

 

Tko kaže da su staklene doze samo za lješnjake, orahe ili brašno?  Staklenke su savršene za male božićne dekoracije koje će upotpuniti bilo koju prostoriju u vašem domu. Priznajte, izgledaju baš simpatično, a tako ih je jednostavno napraviti!

Za snježne teglice potrebno vam je:

 

Staklenke napunite do željene visine umjetnim snijegom i dodajte unutra dekoraciju ili za minimalistički ukras, po želji, samo grančicu-dvije bora.

Srebrni rub poklopca staklenke omotajte svilenom vrpcom i male snježne dekoracije su spremne!

Za pregršt dodatne inspiracije i blagdansku ponudu kliknite OVDJE.

Tko zna, možda otkrijete u sebi pravog „uradi sam“ stručnjaka :) Zapamtite, bitno je samo uživati u izradi i pustiti mašti na volju.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!