locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pripremite stol za uskrsni doručak uz Emmezetu

Objavljeno: 2022-04-13 13:05:05
Kategorija: Blog

 

Tradicionalni uskrsni doručak zahtijeva jedinstveno okruženje, što zna svaka domaćica. Pripreme za ovaj svečani trenutak počinju mnogo prije uskrsnog jutra. Tjedan prije blagdana savršeno je vrijeme za planiranje proslave, pripremu posuđa, kupnju ukrasa, dekoracija i tekstila te pobrinuti se o izuzetnom jelovniku.

Odakle početi s pripremom? Kako planirati posao? Čega ne može nedostajati na svečanom uskrsnom stolu? Za ova i mnoga druga pitanja vezana uz pripremu za uskrsni doručak odgovor ćete pronaći u nastavku.

 

Ideja vodilja za uređenje stola za uskrsni doručak

 

Prilikom pripreme stola za uskrsni doručak vrijedi započeti definiranjem ideje cijelog aranžmana. Imajući jasno definiran smjer, bit će lakše dovršiti pojedinačne elemente dekoracije i posuđa.

Nerazdvojni element Uskrsa su običaji i obredi duboko ukorijenjeni u našu tradiciju. Znamo ih od djetinjstva, s njima se odrasta i prenosi ih se na mlade naraštaje. Bojanje uskrsnih jaja, blagoslov hrane na Veliku subotu,  to je suština uskrsnih tradicija koja bi svoje mjesto trebala naći na stolu tijekom obiteljskog uskršnjeg doručka.

Vrlo važan je izgled uskrsnog stola, koji bi trebao biti uređen elegantno, bez pretjeranog sjaja. Dobro je ukrasiti ga svježim proljetnim cvijećem, cica macama i šarenim uskrsnim jajima.

 

 

Postavljanje stola uz uporabu proljetnog cvijeća

 

Naravno, idila i povezivanje s prirodom nije jedini moderan smjer uređenja. Lajtmotiv također može biti proljetno cvijeće, životinje povezane s blagdanom ili šarena uskrsna jaja. Sve u nježnom pastelnom tonu uz održavanje lakoće i svježine.

Uspješna dekoracija je ona koju poželite pojesti očima. Stoga je vrijedno pažljivo razmisliti o tome kako ukrasiti stol za uskrsni doručak.

 

 

Uskrsni doručak u elegantnom stilu

 

Što bi trebalo biti na modernom uskrsnom stolu? Prvo: stolnjak, nadstolnjak ili salvete. Mogu biti klasične - bijele, nježno pastelne ili ukrašene blagdanskim motivima. Tijekom Uskrsa možete si priuštiti malo više igre i spontanosti, tako i po pitanju postavljanja stola i njegovog ukrašavanja. Obiteljsko posuđe možete zamijeniti jednostavnim setom, npr. s motivom cvijeća ili životinja.

Za ukrašavanje uskrsnog stola dobro je koristiti svježe cvijeće, osobito sezonsko: tulipane, narcise i safire. Uz njih može stajati ukrasno bilje, snopovi suhih trava ili, naprotiv, ukrasne posude ispunjene potočarkom, mahovinom, minijaturnim zumbulima.

Kada pripremate tradicionalni stol za uskrsni doručak, ne zaboravite na pisanice, bijelo janje i maslinovu grančicu. Ti elementi neće biti samo ukras, već i element kulture i tradicije.

Police trgovina koje nude elemente unutarnje završne obrade u pred blagdansko vrijeme ispunjene su raznim dekorativnim elementima koji se odnose na Uskrs. Bilo bi dobro potražiti nekoliko dodataka koji će uskrsni doručak učiniti posebnim.

Dio zelenila i cvijeća – baš za uskrsni doručak

Zelenilo na uskrsnom stolu može biti različitih nijansi: od pastelno zelene pa sve do svijetlo zelene. Važno je da se na stolu pojavi ne samo u obliku biljaka, već i ukrasa, posuđa i tekstila. Izvrsno rješenje može biti pripremiti za svakog gosta ubrus vezan žicom ili vrpcom i ukrašen zelenom grančicom ili cvijetom.

Uskrs je jednostavan i radostan blagdan i upravo je ta jednostavnost sama po sebi šarmantna.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!