locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Bijela kuhinja s crnim ručkama - provjerite kako ih elegantno kombinirati!

Objavljeno: 2022-07-13 10:43:22
Kategorija: Blog

 

Ljepota modernog kuhinjskog namještaja estetika je mnogih različitih stilova, uzoraka i boja. Kuhinje s bijelim frontama i korpusom nedavno su postale iznimno popularni. Bijeli namještaj za kuhinju moderan je i jednostavan, a istovremeno može biti lijep i elegantan. Izgleda sjajno u modernim interijerima, pogotovo kada se na nju doda snažan kontrast - postavljajući, na primjer, ručke namještaja u crnoj boji.

 

Koliko su atraktivne bijele kuhinje?

 

Prekrasan namještaj za kuhinju u bijeloj boji postaje sve popularniji. Takav originalni namještaj biti će dobra ideja za velika, a i male kuhinje.  Mala prostorija sigurno će imati koristi od bijelog namještaja - bijela boja je ta koja dobro reflektira svjetlost, čineći interijer svjetlijim i većim.

Prilikom odabira bijelog kuhinjskog namještaja koristi se mat ili sjajna završna obrada. Za one u modernom stilu koje karakterizira minimalistički interijer često se koriste sjajne površine, dok je vjerojatnije da će se za klasičnije aranžmane koristiti mat završna obrada.

Bijele fronte donose osvježenje vašoj kuhinji i daju joj lijep, prirodan izgled. Zbog jednostavnosti kombiniranja bijelog namještaja s drugim elementima prostorije (kućanski aparati, namještaj za blagovanje), često se koriste u uređenju interijera. Nedvojbeno su zanimljiv izbor i dobro rješenje za prvu kupovinu prilikom samostalnog uređenja kuhinje.

Kuhinja u bijeloj boji također će vam omogućiti udobnost korištenja. Ako ste zabrinuti zbog čistoće u kuhinji, koristite fronte prekrivene odgovarajućim laminatom - čišćenje će tada biti mnogo jednostavnije i lakše ćete se pobrinuti za pravilnu higijenu.

 

Zašto odabrati crne ručke za bijeli kuhinjski namještaj?

 

Kod kuhinjskih ormarića nije važna samo prednja strana - već i ručke namještaja. Ovi mali dodaci za namještaj detalji su koji u kombinaciji s bijelom bojom mogu značajno promijeniti izgled cijele kuhinje, pa je vrijedno pažljivo razmisliti o tome kakve ručke odabrati za svoj namještaj - kako za vrata ormarića, tako i za ladice.

Aranžmani u kojima je vidljiv snažan kontrast postaju sve popularniji. bez obzira na to, je li bijeli namještaj klasičan ili moderan postavljaju se ručke kuhinjskog namještaja u crnoj boji. Tako odabrane ručke stvorit će jedinstven, moderan aranžman i zasigurno će privući pozornost članova kućanstva i gostiju.

Modeli izrađeni u crnoj boji mogu imati različite oblike i mogu biti izrađene od različitih materijala.  Odgovarajuća ručka naglasit će ljepotu kuhinje i svu estetiku ormarića. Treba uzeti u obzir da su proizvodi također funkcionalni - olakšavaju otvaranje i zatvaranje ormarića, zahvaljujući kojima je mnogo ugodnije kuhati. Prikladne ručke za namještaj odgovarat će i ladicama i ormarićima koji imaju vrata.

U najnovijim trendovima često se koristi kontrast. Među proizvodima dostupnim na tržištu možete pronaći ne samo prikladan namještaj za kuhinju, već i zanimljive dodatke crne i bijele boje što je sjajan način za naglasiti ljepotu prostorije.

 

 

Koji će oblik ručki odgovarati

 

Kontrast boja za uređenje interijera je jedinstvena i uvijek dobra ideja. Koristi se za razni moderni namještaj i zbog toga nije teško pronaći odgovarajuće elemente za takav dizajn. Ručke namještaja mogu imati različite oblike.

Crne ručke namještaja izgledat će dobro na bijeloj pozadini, ali trebali biste paziti da budu u obliku koji se uklapa u kuhinju. Inox ručke za namještaj ili male okrugle ručke mogu biti prikladne. Inox ručke su elementi dugog, ravnog oblika koji vam omogućuju da lako otvorite kuhinjske ormariće.

Odabir odgovarajućih ručki za namještaj, ovisit će prvenstveno o tome na koje se ormariće za kuhinju odlučite. Ako je namještaj izrađen od drva, dobro je kombinirati ga s drvenim ručkama. Metalne ili plastične ručke, idealni su elementi za fronte izrađene od MDF-a i prekrivene PVC folijom. Jednostavne, široke ručke za namještaj su, pak, idealno rješenje za izuzetno ekonomičan u svom obliku minimalističkog namještaja, npr. akrilne fronte, koje nemaju dodatne ukrase.

 

U kojim će stilovima dizajna interijera takva kombinacija biti najbolja?

 

Crne dugačke ručke ili male okrugle ručkice i bijeli namještaj za kuhinju jedinstvena su kombinacija. Kako biste takve elemente uklopli svugdje? Nažalost, nikako - gore navedeni aranžman neće odgovarati vrlo tradicionalnoj, klasičnoj kuhinji. Međutim, takvo rješenje dobro će funkcionirati u modernim kuhinjama.

Ljepota bijele kuhinje posebno impresionira u slučaju minimalističke kuhinje. U takvom interijeru dobro je odlučiti se za postavljanje bijelog modernog namještaja, na koji će biti pričvršćene crne ručke. Kontrast i istovremeno minimalizam oblika učinit će interijer zanimljivim i savršeno se uklopiti u moderne aranžmane.

Kontrastna kombinacija su aranžmani koji su također savršeni za interijer u skandinavskom stilu. Međutim, zbog velike akumulacije bijele boje, bolje je ne koristiti takva rješenja u industrijskom stilu. Više ukrašenog namještaja za kuhinju s ručkama različitih oblika, dobra je opcija za kuhinju u klasičnom, seoskom ili rustikalnom stilu. Međutim, u ovoj situaciji, trebali biste misliti o odgovarajućim dodacima koji će oživjeti previše mirnu i prigušenu prostoriju.

 

Je li moguće samostalno promijeniti kuhinju?

 

Sviđa li vam se ideja jakog kontrasta u kuhinji, ali vaš namještaj ne zadovoljava odgovarajuće zahtjeve? Ne brinite! Zahvaljujući ponudi naše trgovine, moći ćete promijeniti kuhinju za nekoliko trenutaka!

Kontrast kuhinje su kombinacija bijelih fronti i crnih ručki. Ako želite da takav kontrast prevlada u vašoj kući ili stanu, odlučite se na zamjenu ova dva elementa. Dobro je odlučiti se za fronte izrađene od MDF i PVC folije. Ovi elementi atraktivne cijene, dostupni su u mnogo različitih varijacija, zahvaljujući kojima je njihov izbor zaista širok.

Kupnja fronti nije sve, već biste trebali kupiti i odgovarajuće ručke. Zamjena ručki namještaja prvenstveno zahtjeva pravilno bušenje rupa za ručke - tako da će razmak između vijaka i oprez pri izvođenju radova biti važni. Ručku namještaja treba prilagoditi prednjoj strani, odlučujući se ili za crne okrugle ručke ili za jednostavne duguljaste ručke.

Zahvaljujući tako jednostavnoj zamjeni fronti i ručki, vaša kuhinja može dobiti novi karakter. Prekrasni kuhinjski ormarići i atraktivne ručke namještaja, koje ćete spojiti u kontrastnoj kombinaciji, zasigurno će oduševiti i članove kućanstva i goste. U isto vrijeme, oni će stvoriti ne samo atraktivan prostor, već i funkcionalnu prostoriju.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu podnih pločica? Pogledajte ponudu naše grupacije u PoljskojČeškojSlovačkoj ili Mađarskoj.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!