locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Biramo udobne fotelje za čitanje - modeli vrijedni pažnje!

Objavljeno: 2022-07-15 11:45:21
Kategorija: Blog

 

Ljeto je vrijeme kao stvoreno za čitanje. Period je to godišnjih odmora i odmora od škole, pa ćemo rado nadoknaditi propušteno i posegnuti za knjigama za koje nismo imali vremena u žaru rada i svakodnevnih obaveza. Svaki knjiški crv zna da nema ništa ugodnije od blaženog opuštanja u udobnoj fotelji s knjigom u ruci. Zbog toga vam danas želimo reći nešto više foteljama vrijednima svake pažnje. Udobna fotelja za čitanje knjiga i opuštanje je komad namještaja koji vrijedi poput zlata. Pripremili smo savjete za odabir i na koje značajke je poželjno obratiti pozornost kako bi udobnost korištenja učinili mnogo većom, a vrijeme provedeno u čitanju prošlo još ljepše i ugodnije.

Što tražiti pri odabiru stolice za čitanje? Je li samo mekano sjedalo dovoljna prednost? Uvjerite se sami!

 

 

Karakteristike dobre fotelje - na što vrijedi obratiti pozornost kod odabira udobne fotelje

 

Na tržištu možete pronaći razne fotelje. Najpopularnije su fotelje s ušima, viseće fotelje, fotelje za ljuljanje, fotelje s relax funkcijom i moderne fotelje s osloncem za noge. No, pravo pitanje je kako odabrati savršenu? Tu će u pomoć uskočiti osnovno znanje o foteljama. Poznavajući njihove značajke i tehničke parametre, bit će lakše pronaći onu koji ispunjava individualna očekivanja i, što je jednako važno, odgovarat će stilu interijera.

Koje su karakteristike pojedinih modela? Evo kratkog opisa najzanimljivijih fotelja - po našem mišljenju - koje se mogu koristiti pri čitanju.

 

 

Udobne fotelje s ušima

 

Kada govorimo o foteljama s ušima, riječ je o velikom komadu namještaja koji će zasigurno ukrasti srce svakog ljubitelja udobnosti. I sve zahvaljujući udobnom sjedalu i visokom naslonu, koji šireći se prema gore poprima oblik ušiju. Stoga, možete primjetiti otkuda i ostatak imena "s ušima". Karakteristične uši nalaze se u visini glave, pružajući udoban i vrlo elegantan naslon. Dodatna prednost fotelja s ušima su polukružni nasloni za ruke, koji pružaju udobnost prilikom sjedenja i čitanja knjige. To je idealna stolica za čitanje, dostupna u mnogim bojama, a i savršeno se uklapa u aranžman gotovo svakog interijera. Drvene noge tipične su za ovu fotelju, pa će se dizajnom uklopiti u skandinavske, boho, moderne, art deco, retro ili vintage interijere.

Je li fotelja s ušima fotelja za čitanje? Po našem mišljenju, da. Među mnogim modelima, ovaj nudi ne samo udobnost, već i elegantan dizajn koji će dodati prstohvat ekstravagancije interijeru.

 

 

Fiksne ergonomske fotelje

 

To je, pak, namještaj, koji mnogi povezuju s luksuznim interijerima u modernom stilu. Mnogo su manje od prethodno opisanih fotelja, ali mogu se pokazati kao dobar izbor. Udobnost tijekom odmora osigurana je odgovarajućim dizajnom. Velika prednost je ugodna presvlaka, koja se lako može prilagoditi interijeru. Ova ergonomska fotelja bit će savršena za mali dnevni boravak ili spavaću sobu, bez zauzimanja previše vrijednog prostora. Dodatak koji će se uklopiti bit će mali stolić za kavu ili klupa.

 

 

Klasična fotelja - Finka

 

To je kolokvijalni naziv za finski namještaj koji uključuje fotelje, a već 90 godina uživaju nepokolebljivu popularnost. Sve zahvaljujući jedinstvenoj estetici, udobnosti, modernističkom dizajnu, laganoj funkcionalnoj konstrukciji i bezvremenskom dizajnu koji oduševljava korisnike diljem svijeta. Finka su fotelje koje se uklapaju u loft i retro interijere.

Uz takvu fotelju, pristajat će okrugli stolići.

 

 

Udobna viseća fotelja

 

Viseće fotelje - zanimljiv prijedlog za one koji se ne boje odvažnih i originalnih dekorativnih rješenja u interijeru. To je također jedan od najomiljenijih dizajnerskih trendova posljednjih godina. Najbolje će se uklopiti u dnevnom boravku ili u spavaćoj sobi u boho stilu. Prostoriji dodaje ugodan karakter. U isto vrijeme, izuzetno je udobna i funkcionalna. Zamislite čitati knjigu u visećoj fotelji i ljuljati se, pravi užitak. Poput čahure obavija tijelo korisnika, nudeći mu udobnost i praktičnost. Jedini nedostatak ovog modela su, nažalost, prilično velike dimenzije. Ali ako sama veličina sobe dopušta, svakako je vrijedno odabrati fotelju za čitanje u visećem obliku.

  

 

Moderna fotelja za ljuljanje

 

Komad namještaja vrlo dobro poznat našim bakama i djedovima polako ponovno pronalazi put u domove. Umjesto tradicionalnih, noge imaju posebne dodatke protiv proklizavanja koja omogućuju ugodno ljuljanje. Iako smo se do sada najčešće susretali s pletenim stolicama za ljuljanje, danas postoje i moderne verzije ovog namještaja, npr. fotelje za ljuljanje s ušima. Ukoliko se želite opustiti i pročitati knjigu, stolica za ljuljanje izvrstan je namješetaj upravo za tu namjenu. Naravno, upotreba može biti mnogo šira. Zasigurno će postati omiljeno mjesto djeci ili kućnim ljubimcima.

 

 

Fotelje za hranjenje i još mnogo toga...

 

Jedinstvena skupina proizvoda, posvećena mladim majkama. Iako su fotelje namijenjene uglavnom za uređenje dječjih soba i da bi hranjenje novorođenčadi bilo što ugodnije, njihova iznimna udobnost pogoduje da se često biraju i u dnevni boravak ili urede. Prednost namještaja je svestranost i bezvremenost. Čak i kada beba odraste i komad namještaja izgubi prvotnu svrhu, fotelja smještena tik do dječjeg kreveta olakšat će roditelju čitanje bajke navečer i djetetu pronalaženje vlastitog kutka za čitanje.

Visoki stražnji naslon fotelje i mekani nasloni za ruke jamče udobnost tijekom dužeg čitanja. Moguće je bez problema nasloniti glavu, a ponekad čak i odrijemati.

 

 

Opuštajuća fotelja s osloncem za noge

 

To je komad namještaja koji će biti prikladan za mnoge situacije, uključujući opuštanje s knjigom u ruci. Oslonac za noge daje priliku da ispružite noge kada čitanje obuzme za nekoliko dobrih sati. Praktična fotelja s osloncem za noge idealan je komad namještaja za čitanje, ali ne samo to. Osim što može biti tradicionalni komad namještaja za sjedenje, nakon dodavanja oslonca za noge pretvara se u fantastičnu fotelju za opuštanje. Fotelja s udobnim osloncem za noge ukrasit će klasične i moderne interijere.

 

 

Zašto kupiti fotelju za čitanje?

 

Udobna fotelja za čitanje je komad namještaja koji donosi puno radosti! Ergonomska, udobna i elegantna, stolica za čitanje knjiga nije samo jamstvo apsolutne udobnosti, već i bezvremenskog dizajna. Također, utječe na održavanje zdravog položaja tijekom čitanja. Fotelja za čitanje s osloncem za noge u setu povećat će udobnost korištenja namještaja ne samo tijekom čitanja, već svaki put kada sanjate o ugodnom odmoru.

Pravilni položaj tijela pozitivno utječe na zdravlje kralježnice, a time i na cjelokupno zdravlje osobe. Ako želite izbjeći bolove u leđima ili vratu, odaberite udobnu, ergonomsku stolicu za čitanje prilagođenu vašim željama i navikama.

 

 

Udobne fotelje za čitanje i opuštanje

 

Ne zaboravite da će fotelja kupljena za čitanje također biti korisna pri gledanju televizije ili primanju gostiju. Uklopit će se u baš svaki interijer, dnevni boravak, spavaću sobu ili kućni ured, povećat će praktičnost i udobnost odmora. Nezamjenjiv je element svakog dnevnog boravka, uvelike utječući na njegov dekor. Na tržištu možete pronaći mnogo različitih proizvoda, čiji se dizajn savršeno uklapa u čak i najsofisticiranije stilove, obogaćujući dizajn interijera.

Ukoliko tražite nešto za sebe, najudobnije stolice, dostupne su u našim trgovinama i webshopu!

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!