locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Božićni svijećnjak - najljepši ukras svečanog stola

Objavljeno: 2021-12-15 13:53:15
Kategorija: Blog

 

Vrijeme Božića ne može se usporediti ni s čim drugim. Jedinstveno je, neponovljivo, izuzetno. Čine ga božićno drvce, lijepo postavljen božićni stol, šareni ukrasi, božićni ukrasi i trepereća svjetla. Božić su također zajedničke pjesme, sastanci s obitelji, dugi razgovori i sjećanja. Tijekom božićnog vremena u središtu svih tih događaja nalazi se stol. Vrijedno je misliti o njegovom elegantnom i prigodnom uređenju, jer upravo on stvara ovaj jedinstveni božićni ugođaj.

U jednom od božićnih članaka dali smo vam ideje za ukrašavanje božićnog stola. Danas vam želimo ponuditi putovanje u svijet svijećnjaka, lanterni i ukrasnih božićnih svijeća.

 

Božićni svijećnjaci: Božić pod svijećama

 

Svjetlo je jedan od najvažnijih božićnih simbola. Svijeća je znak nade, radosti i svjetla, zbog čega bi njezin sjaj trebao biti prisutan u domovima tijekom blagdana. Najljepša pozadina božićnih svijeća su svijećnjaci, i lampioni. Naglašavaju dostojanstven karakter božićne noći, ublažavaju adventsku tamu, unose elegantnu, ugodnu atmosferu u interijer i stvaraju prekrasne božićne kompozicije.

Stolovi za blagovaonicu i kuhinju, na kojima vladaju dostojanstvene svijeće i svijećnjaci, uvijek su prekrasan ukras svakog interijera.

 

Ručno rađeni svijećnjaci za Božić

 

Svatko od nas je drugačiji i svatko drugačije ukrašava kuću za blagdane. Neki biraju gotove ukrase i dekoracije, drugi ih sami izrađuju. Ručno izrađeni svijećnjaci za Božić način su brzog i ekonomičnog uređenja interijera.

Kako samostalno napraviti božićni svijećnjak? Koje materijale koristiti? Koje boje odabrati? To su najčešća pitanja. Istina je da ne treba puno da sami napravite svijećnjak. Ponekad su vam svi potrebni materijali na dohvat ruke, samo pogledajte oko sebe u krug i pokrenite maštu. Predstavljamo neke od najzanimljivijih ideja za izradu:

 

Božićni svijećnjak u staklu

 

U svakoj kući zasigurno ima ukrasnih vaza, izrađenih od prozirnog stakla. Staklene kuglice, zdjele ili teglice bit će fantastične kao baza za svijećnjak. Staklo omogućuje da svjetlost svijeća obavija unutrašnjost kuće, naglašavajući dekor, a uklapa se u različite stilove. Šarene ili mirisne svijeće postavljene u staklo uklopit će se u sve vrste interijera.

Staklene vaze, staklenke ili kuglice mogu imati dodatan božićni ukras, npr. mogu biti ukrašene žicom, vrpcama ili zvijezdama. Takvi vanjski ukrasi naglasit će jedinstveni karakter i ljepotu ručno izrađenog svijećnjaka.

Svijećnjaci u staklu trebaju biti ukras stola u kuhinji, stola u dnevnom boravku, klupe za dnevni boravak, ali i komode za dnevni boravak, komode za hodnik, vitrine i police. Jednom riječju, sva ona mjesta gdje želimo naglasiti svečano ozračje i zagrijati dekor sobe.

 

Zlatni svijećnjaci za stol

 

Zlato je jedna od boja koja je neraskidivo povezana s Božićem. Koristi se u ukrasima, dekoracijama i elementima dekoracije, čini da interijer poprimi svečani sjaj i jedinstveni šarm. Važno je naglasiti da zlato nije samo odrednica glamura. Tijekom blagdana može se, pa čak i treba koristiti u stilizacijama božićnog drvca, stola, svijećnjaka i ostalog. Zlatni svijećnjak za božićni stol klasik je među božićnim ukrasima. U predbožićnom razdoblju trgovine u ponudi imaju svijećnjake različitih veličina i oblika. Možete pouzdano odabrati jedan od njih i učiniti ga temeljem cijelog božićnog uređenja.

Zlatni svijećnjak i visoke elegantne svijeće naglasit će jedinstvenost svečanih dana. Lijepo će se uklopiti sa zelenim borom, crvenim vrpcama i uz božićne kuglice. Ako se odlučite za zlatni božićni svijećnjak, pokušajte da se ova boja pojavi i u ukrasima za božićno drvce ili ukrasima za prozore.

 

Svijećnjak za Božić - zašto ga vrijedi imati

 

Teško je zamisliti Božić, bez sjaja svijeća. Svjetla, lampioni, lanterne i naravno svijeće zauvijek su postali dio božićne atmosfere. Tamo gdje se u unutrašnjosti pojavljuju svijećnjaci i na njima svijeće, tamo je kuća ispunjena obiteljskim, ugodnim i neobično toplim raspoloženjem. Svjetlo svijeća i dekorativni izgled svijećnjaka će ukrasiti dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu ili hodnik. Svijećnjak postavljen na komodu može vas pratiti na sve blagdanske dane, a ne samo na Badnjak, uljepšavajući unutrašnjost kuće i preplavljujući je ugodnim sjajem.

 

Svijećnjaci za stol - ne čekajte posljednji trenutak

 

Božićne ukrase treba planirati i prije dolaska Božića. Dobar projekt i jedinstven plan ključ su uspješnog i, što je posebno važno, stilskog uređenja. Kako biste napravili elegantne svijećnjake ili lampione, treba odabrati prave svijeće, one koje odgovaraju boji sobe i prigodi za koju su odabrane.

Važno je zapamtiti da Božić uz sebe veže bijelu, crvenu, zlatnu i zelenu boju, te su boje posebno povezane s Božićem, pa bi se trebale pojaviti u svijećnjacima i aranžmanima koji će krasiti vaš dom tijekom blagdana. Odlazeći korak dalje, možete pokušati stvoriti božićni stol, prozor, božićno drvce i dekor vrata s jednom linijom boja. Takvi jedinstveni ukrasi, koji se ponavljaju u različitim prostorijama, učinit će kuću ugodnom i elegantnom u vrijeme blagdana.

 

Kuća odjevena u miris

 

Važno je naglasiti da svijećnjaci, pored estetskih vrijednosti, obavljaju još jedan važan zadatak, obavijaju kuću u miris. Mirisne svijeće idealan su način da još više naglasite atmosferu Božića i jedinstvenost blagdanskih dana. Kuća koja miriše na cimet, naranču, pečenu jabuku ili bor postaje idealno mjesto za obiteljska okupljanja, oaza mira i radosti u kojoj svi rado provode vrijeme.

 

Božićni svijećnjaci: Božić u sjaju treperećih svijeća

 

Zapamtite da su božićni ukrasi važan element naše božićne tradicije. Treba ih pripremiti dovoljno rano da se može uživati u njihovom šarmu tijekom božićnog razdoblja. Ukrasi za dom nisu samo, božićna drvca i ukrasi za božićno drvce, već su i ukrasi  prozora, adventski vijenci, svijećnjaci, ukrasi za ulazna vrata, a sve više i balkonske i vrtne lampice.

Sve što je najvažnije za blagdane naći ćete u našoj trgovini ili ako posjetite webshop. Pozivamo vas u predbožićnu kupovinu.

Uredite kuću s nama i ispunite je svečanom atmosferom. Neka trepereće svijeće na aranžmanima, veseli patuljci i Djed Božićnjak, šarena božićna drvca i trepereća svjetla razvesele vaš stan, balkon i vrt.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!