locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Božićni ukrasi za komodu

Objavljeno: 2021-12-10 13:47:09
Kategorija: Blog

Velikim koracima približava se Božić, to je vrijeme kada su kuće, ulice, trgovi i vrtovi ljepši nego u bilo koje drugo doba godine. Razlog tome su trepereća svjetla, šareni ukrasi, dostojanstveni vijenci, jaslice i figurice, podsjećajući na jedinstvenost ovih svečanih dana. Teško je zamisliti Božić, bez ukrasa i dekoracija, zahvaljujući kojima svaka kuća i svaki vrt još više odišu blagdanskom atmosferom.

Nekada je jedini božićni naglasak u kući bilo veselo božićno drvce. Danas ga prate božićni vijenci, aranžmani, ukrasi za prozore, elegantni ukrasi za kamine i komode. I upravo tome posvećujemo ovaj članak.

Na pragu Božića dolazimo s nevjerojatnim inspiracijama i idejama za božićne ukrase i ukrase za komodu. Pokazat ćemo najzanimljivije trendove 2021. godine i predložiti kako sami ukrasiti dnevni boravak za blagdane.

 

Božić: ideje za aranžmane i ukrase za komode u različitim stilovima

 

Komode su namještaj koji zauzima središnje mjesto u mnogim dnevnim sobama. Moda za njihove dekoracije svake je godine sve jača. Nije ni čudo, ovaj jedinstveni i elegantni namještaj savršeno je mjesto za postavljanje aranžmana, vijenaca i mnogih drugih božićnih ukrasa. Kakvih? To uvelike ovisi o stilu u kojem je interijer uređen. Prilikom pripreme božićnih ukrasa treba se osvrnuti na stil sobe, tražeći takve ukrase i dekoracije koji će naglasiti i nadopuniti uređenje dnevnog boravka.

Evo nekih od najzanimljivijih prijedloga za božićne ukrase za komodu inspirirane različitim stilovima.

 

Retro božićni ukrasi koji će zapaliti božićni ugođaj

 

Ako je vaš dnevni boravak uređen u retro stilu i želite da se božićni ukrasi za komodu odnose na rustikalni, seoski stil, odlučite se za jednostavnost. U ulozi idealnog ukrasa naći će se aranžman od svježih grančica jele, na koju pomoću ljepila možete pričvrstiti češere, orašaste plodove, sušene kriške naranče i nježne slamnate anđele. Možete ga upotpuniti svijećama koje će uljepšati badnju večer treperećim plamenom. Samostalno izrađeni aranžman za stol može poslužiti i kao ukras prozorske daske ili kamina.

Ne zaboravite koristiti iste elemente ukrasa za ukrašavanje božićnog drvca. Češeri, orašasti plodovi, suho voće, vesele slamnate figurice i snjegovići savršeni su ukrasi za božićno drvce.

Iako danas u trgovinama možete lako pronaći razne gotove ukrase za stolove u dnevnom boravku, komode, regale, police, kamine i prozore, oni izrađeni vlastitim rukama imaju mnogo veću vrijednost i stvaraju jedinstvene aranžmane.

 

 

Božićni ukrasi u stilu glamura – elegantan sjaj interijera tijekom božićnog razdoblja

 

Glamur je bljesak, sjaj i elegancija. Božićni ukrasi za komodu koji se odnose na elegantan glamurozni dizajn trebaju biti sjajni. Sve što svjetluca i sjaji zlatom ili srebrom, savršeno će funkcionirati. Božićni ukrasi za božićni stol i komodu trebalo bi izraditi, koristeći srebrnaste pahuljice, elegantne svijećnjake, dostojne girlande i, naravno, grančice jele, obojene zlatnom ili srebrnom bojom.

Stol ili komodu možete napraviti pomoću elegantnog ubrusa, koji će biti pozadina cijele stilizacije i dodatno ga oživjeti. Najmodernija kombinacija boja je, naravno, zlatna i crvena ili tamno zelena. U hladnom tonu, bijela i srebrna će izgledati najljepše, kao i plemenita crvena.

 

Božićni ukrasi u boho stilu - zelene grančice ukrašene kuglicama od slame, pruća i vezene

 

Boho stil je neraskidivo povezan s prirodom. Da biste napravili ukrase za Božić, vrijedi koristiti sve što je prirodno i eko. U posljednje vrijeme hit su makrame ukrasi izrađeni od špage. Macrame tehnikom izrađuju se različiti predmeti, od salveta, preko pletenih zvijezda, anđela, do božićnih drvaca i ukrasa za prozore.

Svijet makrame također su drvene perlice i kuglice. Drvo, špaga i papir izvrstan su materijal za dekoraciju komode i svečanog stola u boho stilu. Kada odlučujete o ukrasima u određenom stilu, ne zaboravite biti dosljedni. Isti elementi trebali bi se pojaviti u aranžmanu, božićnom drvcu i ukrasu prozora.

 

Božićni ukrasi u skandinavskom stilu - mala božićna drvca i kuglice u srebrnoj boji

 

Skandinavski stil je kombinacija svijetlih boja i drvenih dodataka. Koje boje ukrasa će ovdje biti rado viđene? U tom slučaju, kombinacija bijelog i srebrnog bit će idealna. Zeleno božićno drvce, ukrašeno bijelim anđelima, perjem i srebrnim lancima - ovaj ukras savršeno odgovara odrednicama skandi stila. Na komodi bi se trebali naći lanterne, lampe ili svijeće koje će osvijetliti interijer i u ovom jedinstvenom božićnom razdoblju donijeti ugodnu atmosferu u kuću.

Zapamtite da ukras kuće nije samo drvce, već i aranžman postavljen na komodi, ukrasi prozora, božićne figurice, jaslice i postavljanje božićnog stola. Svi oni zajedno stvaraju svečanu, jedinstvenu atmosferu i čine Božić čarobnim i posebnim.

 

Ideje za uređenje prozora i prozorskih klupica za blagdane

 

Božićno drvce, aranžman za komodu i dekoraciju prozora trio su koji će savršeno naglasiti svečani karakter interijera. Ove jedinstvene božićne sitnice daju domovima čaroliju i čine ugodnijim vrijeme čekanja Božića.

Među ukrasima koji se nalaze u našim domovima možemo spomenuti mnogo različitih elemenata. Najpopularnije su, naravno, božićne kuglice, božićne figurice, jaslice, lanterne, svijećnjaci, aromatični svijećnjaci i girlande. Koristite ih kao ukras prozora i prozorskih dasaka.

Božić je za mnoge od nas najiščekivanije i najomiljenije doba godine. Volimo svečanu atmosferu, susrete s obitelji, zajedničke pjesme i duge razgovore do kasno u noć. Žudimo za trenucima kada na trenutak zaboravimo na svađe i sporove, kada smo svi zajedno. Da bi vrijeme Božića bilo doista čarobno, vrijedi se pobrinuti za najljepše okruženje za ove izvanredne trenutke. Jednostavni božićni ukrasi za komodu, prozor i stol mogu promijeniti unutrašnjost kuće i ispuniti je radošću, toplinom i mirom.

 

Čarolija Božića koja se nastavlja...

 

Sjedeći za svečanim stolom, zapamtite da ova jedinstvena atmosfera može trajati ne samo tu jednu noć, već i tijekom božićne sezone. Nemojte se riješiti ukrasa odmah nakon Badnjaka. Neka svečani stolnjak krasi stol tijekom cijelih blagdana, a ukras na komodi može ostati na njoj do Nove godine.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!