locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Čarolija zidnih dekoracija

Objavljeno: 2020-10-20 12:29:13
Kategorija: Blog

Uređenjem interijera netko se bavi profesionalno, dok je nekome to samo hobi. U svakom slučaju, složit ćeš se da je to nešto što svakim danom postaje sve popularnije i sve više pažnje je usmjereno na estetski dio uređenja doma. Imamo priliku svakodnevno vidjeti velik broj slika, trikova i ideja kako  što ljepše urediti svoj kutak.
Naš savjet je da to posluži samo kao inspiracija i da u svaki prostor uneseš bar malo svoje osobnosti, jer ipak je to mjesto gdje ćeš provoditi veći dio dana. U konačnici, cilj je da se osjećaš ugodno i da si zaista u svom domu.

 

Kako uštediti prostor

 

Tijekom uređenja kuće ili stana, jedan od najvećih izazova predstavlja ograničen prostor. Želiš da bude što prostraniji i funkcionalniji, ali s druge strane, ne želiš zanemariti estetiku. Ono što se tiče i jedne i druge stavke su zidovi. Često zaboravimo koliko nam zapravo mogućnosti pružaju te velike površine u svakoj prostoriji. Uštedi prostor tako što ćeš osloboditi podove i objesiti dekoracije na zidove. Na primjer: umjesto podne lampe, objesi zidnu lampu ili reflektor, umjesto podnog ogledala – zidno ogledalo, umjesto komode – zidnu policu. To napravi i sa nečim što nije svakidašnje, poput cvijeća. Ono se obično nalazi na polici, podu ili terasi, ali zašto ne bi krasilo zid u hodniku ili dnevnoj sobi? Osim što uštedi prostor na podu, zaista je originalno i drugačije.

Napravi fotogaleriju

 

Tvoj dom – tvoja pravila. Neka zaista tako i bude. Oslobodi maštu i dodaj nešto što tebi mnogo znači i ima neki sentimentalni moment. Da ti zid, kada pogledaš u tom pravcu, izmami osmjeh na lice. Izaberi omiljene fotografije sa putovanja, rođendana, i ostalih bitnih događaja. Ukoliko voliš jednostavne linije i pravilan raspored, odaberi okvire iste dimenzije i boje, kako bi sve izgledalo skladno. Ako pak želiš da djeluje veselo i šareno, neka to budu okviri raznih boja, oblika i dimenzija. Rasporedi ih svuda po zidu bez velikog planiranja i mjerenja. Neka to bude po osjećaju. Emmezeta ti nudi veliki izbor okvira za fotografije, pa će odabir biti pravo uživanje.

Druga odlična opcija su slike. Možeš postaviti jednu veliku koja će dominirati ili više malih. Uglavnom su to slike prirode, životinja, portreti ili nešto apstraktno. Dimenziju prilogodi veličini zida. Slike pravokutnog oblika vizualno izduže prostor, za razliku od kvadratnih. Hit su i dalje slike u dijelovima, gdje su uglavnom prikazani svjetski gradovi, mostovi ili priroda. Za retro stil odaberi crno bijelu sliku.

Trikovi za povećanje prostora

 

Ako dekoriraš zid u prostoriji u kojoj često boraviš, savjet je da prevladavaju svjetliji tonovi. Takve boje zidova otvaraju prostor, daju svježinu i ugodnije su oku. To su obično zidovi u spavaćoj ili dnevnoj sobi. Da čitav stan ne bi bio monoton, poigraj se sa zidovima u hodniku ili predsoblju. Neka oni budu tamnijih nijansi. Tamnije boje zidova daju dozu elegancije. Kako prostor ne bi djelovao tmurno, osvježi zid velikim satom u brončanoj boji. Kombinacija retro sata i tamnije pozadine ne izlazi iz mode.
Ako voliš tapete, ali ne želiš prekriti njima cijeli zid, postavi ih tek u kutove dva zida. Pokušaj i sa kombinacijom dvije različite tapete. Ostatak slobodnog prostora popuni visokom policom. Na policu stavi biljku, knjige i omiljenu fotografiju. Potrudi se da sve izgleda dekorativno i ugodno oku.
Savjet koji je uvijek dobrodošao je - koristi velika ogledala. Kako zbog estetike, tako i zbog funkcionalnosti. Poznato je da ogledala daju efekt većeg prostora. Ogledalo objesi na zid ili vrata. Odaberi odgovarajuću dimenziju, veličinu i boju okvira. Možeš se poigrati i napraviti kombinaciju više manjih a različitih ogledala. Pokušaj sa 3-4, pa ako ti se svidi, dodaj još neko.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!