locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Često vas boli glava? Možda je samo jastuk u pitanju!

Objavljeno: 2020-02-12 14:18:37
Kategorija: Blog
Oznake: inspiracija,

Kada ste zadnji put promijenili svoj jastuk za spavanje? Mnogi od nas o tome ne razmišljaju, ali mjesto gdje odmaramo glavu može utjecati na nas i više nego što mislimo.

 

Mislite da nema ništa tako značajno oko jastuka, zar ne? Pa, i ne baš. Dok s jedne strane, jastuk za spavanje, predstavlja beskrajan izvor udobnosti, mnogi ne obraćaju pažnju da isti utječe na brojne aspekte našeg zdravlja. Često nažalost podcijenjujemo važnost odabira pravog jastuka za spavanje i često nismo svjesni kako to može utjecati ne samo na kvalitetu sna, već i kako ćemo se osjećati tijekom cijelog dana.

 
Ako imate problema sa svime što smo naveli, postoji mogućnost da je krivac jastuk za spavanje:
 
Ukočenost 
 
Bolovi tijekom dana mogli bi ukazivati na problem s položajem tijekom spavanja. Pritom je vaš jastuk jednako važan kao i vaš madrac.
Ukoliko preferirate spavanje na boku, deblji jastuci bi možda bili bolji izbor, dok ukoliko više i češće spavate na leđima, ravniji ili čak anatomski jastuk bi vam mogao bolje odgovarati. Odabir odgovarajuće veličine jastuka ovisno o položaju spavanja nužan je u pružanju potpore glavi i vratu. Previsoki ili preniski jastuk za spavanje može uzrokovati osjećaj mišićne napetosti, ukočenosti te bolove u leđima i ramenima tijekom dana. 
 
Akne
 
Imate li problema s aknama? Stanje Vašeg jastuka za spavanje možda je uzrok tome. Naravno to se ne odnosi na pubertetske promjene na koži, ali ako niste čuli postoji i termin acne mechanica - oblik akni koji je uzrokovan trenjem i materijalom koji je u kontaktu s licem, a to je najčešće naš jastuk. Stoga higijena mora biti na prvome mjestu. Dok je jastuk nov onda je dovoljno Redovno mijenjati I prati jastučnicu. A kada jastuk koristite duže vrijeme onda ili I njega operate ili ga zamijenite novim. U suprotnom nakupine priljavštine I masnoće iz okruženja, ali i vaše kože I kose mogu utjecati na stanje kože vašeg lica.
 
Prekinut san
 
Ako konstantno trebate prilagođavati jastuk, dok pokušavate spavati, razmislite je li vašem jastuku istekao vijek korištenja. Spavanje na lošem jastuku otežava opuštanje Vašeg tijela i uma što može uzrokovati nedostatak sna te umor tijekom dana. Ne čekajte da Vaš jastuk postane neelastičan i da ne podupire Vaš vrat i kralježnicu. Testirajte funkcionalnost postojećeg jastuka na način da ga preklopite na pola i zatim pustite. Ako se jastuk ne vrati u prvotni položaj, krajnje je vrijeme za njegovu zamjenu.
Alergije
 
Vaš jastuk s vremenom nažalost postaje dom grinja i prašine, što je opasno po zdravlje, a pritom su posebno ugrožene osobe koje pate od alergija i asme. Otežano disanje, crvenilo i iritacija očiju, nosa i grla potencijalni su znakovi alergije. Udruge za asmu i alergiju preporučuju korištenje jastučnica s patentnim zatvaračem otporne na prašinu. Tajna takvih jastučnica je u posebnom materijalu sa sitnim porama koje bloiraju prolaz prašini i grinjama. Za sretne snove, dobar san i još bolji dan odaberite jastuk za spavanje koji će vam to omogućiti.

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!