locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Cvjetni aranžman za komodu - atraktivniji dnevni boravak

Objavljeno: 2022-01-13 20:11:45
Kategorija: Blog

 

Lijepo uređen dnevni boravak je spoj mnogo različitih elemenata. Boja zidova, završna obrada podova, stil namještaja i dodataka čine sobu lijepom i ugodnom. Odgovarajuća dekoracija je također važan element dnevnog boravka, osobito ona koji je postavljena na komodu. Obično se komoda nalazi na vidljivom mjestu, pa će se znatiželjni pogledi zadržavati na njoj. Jedna od ideja za estetsko i istodobno jednostavan način ukrašavanja komode je napraviti aranžman od cvijeća.

 

Zašto je dobro postaviti cvjetne aranžmane?

 

Cvijeće je lijep i prirodan dodatak za uređenje dnevnog boravka, spavaće sobe, kupaonice... Spavaća soba, dnevna soba, interijeri su koji će s prekrasnim cvijećem izgledat življe i bit će mnogo ugodniji od praznih prostora. Ukrasi kao što je cvijeće su prirodan i atraktivan prijedlog i ideje za uređenje dnevne sobe. Oni će naglasiti ljepotu klasičnih interijera i razbiti monotoniju prostora u modernom stilu. Cvjetni aranžmani mogu se imati tijekom cijele godine, i to ne samo zahvaljujući cvjećarima - sušene biljke također će biti izvrsne za bukete. Komoda za blagovaonicu ili komoda za dnevnu sobu postat će atraktivnija s prikladnim buketom.

 

Moderne i klasične kompozicije za komodu

 

Kako bi se stilovi interijera podijelili na glavne grane, klasični i moderni stil često se ističu kao dva glavna trenda u uređenju prostora za dnevni boravak. Prilikom izrade dekoracija u takvim stilovima, trebali bismo znati koji će elementi pravilno naglasiti zadani raspored u dnevnoj sobi.

Za klasične stilove, buketi postavljeni na komodu trebaju biti izrađeni od živog cvijeća. Vrijedi se odlučiti za divlje cvijeće: vratić, stolisnik, zlatnicu, kamilicu. Ako je buket presiromašan, dodajte mu sadarku ili grančice listopadnih stabala. Čak i ako na komodi imate buket od samih grančica, također će izgledati atraktivno u klasičnim interijerima. Možete koristiti grančice breze, divljeg kestena ili drugog omiljenog stabla. Cvatuće grančice jorgovana ili trešnje također će izgledati izuzetno šarmantno. Izuzetno atraktivne, pa i bez lišća, u obzir dolaze grančice vrbe.

Moderni stilovi, pak, usredotočuju se na minimalizam i uštedu. Cvjetni buketi ovdje bi trebali biti sastavljeni s oprezom. Ponekad je dovoljno da se jedna ruža u visokoj staklenoj vazi nalazi na komodi. Suhi buketi i grane također će izgledati atraktivno. Velika inspiracija može postati ikebana, odnosno japanska umjetnost aranžiranja buketa. Često je ekonomičan, a istovremeno iznimno skladan i iznimno lijep.

 

Četiri godišnja doba na komodi

 

Smatra se da je korisno cvjetni aranžman prilagoditi godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Prikladno cvijeće i dodatni elementi u kući bit će produžetak onoga  prirodnog što se u prirodi događa. Proljetni aranžman trebao bi biti pun šarenih elemenata i sočne zelene boje. Savršeno će izgledati cica mace, grančice forzicije i jasmina, mali buket šafrana ili narcisa. Cvijeće se može staviti u obojene vaze, što više boja, to bolje. Takvi ukrasi mogu biti dodatno ukrašeni dugim travama ili grančicama drveća s pupoljcima koji još nisu razvijeni. Cvatuće grančice magnolije ili samo jedna takva grančica u visokoj staklenoj vazi elegantna je i skromna, a istovremeno i lijep ukras.

Ljeti imamo malo više opcija. Cvjetnjaci su u punom cvatu, tako da možemo koristiti više vrsta za dekoraciju. Pupavica, suncokreti, klinčići, dalije, maćuhice - sve će biti idealna opcija za bukete. Također možete stvoriti izvrsne ukrase uz pomoć ljiljana i ruža. Ruže možete koristiti na različite načine: jedna ruža stvorit će minimalističku, ali šarmantnu dekoraciju, nekoliko desetaka ili više komada ruža bit će savršeno za bukete.

Jesenski cvjetni aranžman može biti izrađen od astera, koje u rujnu i listopadu najljepše cvatu. Veliki, lijepo obojeni, jesenski listovi također će biti prikladni za dekoracije. Ovdje će izvrsno biti lišće platane, hrasta (osobito crvenog), palminog javora ili običnog javora. Listovi se još uvijek mogu rezati s grančicama ili se od njih formiraju niski buketi. Cvjetni aranžmani za jesen su također suhi od grančica drveća, bez lišća i cvijeća. Za takvu kompoziciju koriste se grančice vrbe ili drugih, zanimljivih, često uvijenih primjeraka.

Cvjetni aranžman za zimu često je teže izvesti. Za takve kompozicije koristi se suho bilje i trave. Cvjetni aranžman također može biti izrađen od grančica crnogoričnih stabala, koje su zelene tijekom cijele godine.

 

Za više inspiracije posjetitewww.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!