locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Dekori za kupaonicu - kako ih odabrati i koristiti u uređenju?

Objavljeno: 2022-07-13 10:54:26
Kategorija: Blog

 

Dekorativni elementi su elementi koji se koriste za uređenje kupaonice i kuhinje, a ponekad i dnevnog boravka i dvorana. Naziv dekor dolazi od latinske riječi "decorare" i doslovno se prevodi za ukrašavati, dekorirati.

Dekori u aranžmanima rado se biraju za završnu obradu interijera, u kojima nemaju samo estetsku funkciju, već vrlo često i kompozicijsku funkciju. Oni elegantno razdvajaju različite zone unutar jedne prostorije i naglašavaju vodoravni ili vertikalni raspored pločica. Dekor u kupaonici ima ogromnu snagu, uvodi dinamiku ili statiku u dizajn interijera i tvori pozadinu za kupaonsku keramiku.

Danas vas pozivamo na putovanje svijetom dekora. Uz našu pomoć, saznat ćete koji su motivi moderni u nadolazećoj sezoni, kao i kako koristiti dekore u uređenju kupaonice za stvaranje lijepog, koherentnog i ne pretjeranog stylinga. Predstavit ćemo najzanimljivije modele dekora i ukrasnih pločica, dostupnih u našoj trgovini. Provjerite kako odabrati dekore i kako ukrasiti kupaonicu!

 

 

Ukrasne pločice u uređenju kupaonice - kako se uklopiti u interijer

 

Ukrasne pločice dizajnirane su za završnu obradu i uređenje interijera. Na samom početku vrijedno je naglasiti da se dekori trebaju koristiti umjereno i razumno. Naime, višak ponekad može biti čak i naporan. Položaj ukrasnih pločica treba ograničiti na odabrane zone ili traku koja razdvaja određene dijelove prostorije.

Dekor kupaonice dizajniran je uglavnom kao element koji nadopunjuje osnovnu kolekciju zidnih ili podnih pločica. Dekori mogu imati format sličan osnovnim pločicama ili se, naprotiv, mogu razlikovati od njih po obliku i veličini - poprimajući oblik pravokutne uzdužne pločice, ukrasne trake ili vijenca.

Za stilizaciju kupaonice najčešće se koriste zidni dekori ili ukrasne letvice, koje su završetak linije pločica. Jako često su to velike ukrasne pločice u boji koje tvore traku pločica u odabranoj zoni, npr. tuša, s obje strane ogledala ili na zidu s keramikom. Njihova uporaba može biti stvarno široka i uvelike ovisi o dizajnu i ukusu vlasnika.

 

 

Gdje koristiti kupaonske dekore?

 

Gdje postaviti dekore u kupaonici? Postoji zaista mnogo mogućnosti, ovisno o veličini i rasporedu prostorije, pločice se mogu koristiti na zidu, podu, u sanitarnom prostoru ili u tuš kabini. Pomoću njih ukrasit ćete i oživjeti unutrašnjost kupaonice, u kojoj dominiraju jednolične, prigušene boje.

Jednobojne kupaonske pločice mogu biti elegantna pozadina za ukrasne pločice u sanitarnom prostoru ili tušu. Dekori su idealni za oblaganje kade ili ugradbenog seta, ali isto tako mogu tvoriti ukrasnu traku koja se proteže od poda do stropa. Pločice malog formata mogu biti završetak linije pločica ili ukras linije umivaonika.

Neobične mogućnosti daju i pojedinačne ukrasne pločice, koje se mogu kombinirati jedna s drugom okomito ili vodoravno, stvarajući nevjerojatnu sliku. Ova vrsta rješenja često se nalazi u modernim, elegantnim kupaonicama.

A evo i nekoliko najzanimljivijih inspiracija i ideja za uređenje s dekorima u glavnoj ulozi.

 

 

Dekori u modernim kupaonicama

 

Gotovi aranžmani često su inspiracija prilikom uređenja interijera. Oni koji se održavaju u modernom stilu kombiniraju odvažne boje i dizajnerske oblike.

Mat velike pločice u plavoj i bijeloj boji u kombinaciji s geometrijskim dekorom. Cijeli aranžman savršeno se uklapa u stil kupaonice, u kojoj prevladavaju zlatni dodaci i elegantna rasvjeta. Kupaonica, iako ekonomična u namještaju i dodacima, stvara jedinstvenu atmosferu kućnog spa salona.

 

 

Dekori u velikim kupaonicama

 

Dekori će posebno dobro izgledati u velikoj kupaonici. Vješto korišteni, uvode podjelu u pojedine zone ili pomoću uzoraka stvaraju slike.

Naš prijedlog za velike kupaonice je kombiniranje pravokutnih pločica u zelenoj boji sa šarolikim dekorom. Kombinacija izgleda lijepo na većoj površini u kombinaciji sa zlatnim ili srebrnim dodacima.

Takav dekor položen okomito može se nalaziti na zidu uz ogledalo ili u tušu tipa walk-in.

 

 

Dekori u maloj kupaonici

 

Zone koje se mogu razlikovati u stilizaciji kupaonice ne moraju biti odvojene zidovima, namještajem ili fizičkim pregradama. Uspješno će ih zamijeniti dekori ili ukrasne letvice, što će vam omogućiti kako bi optički organizirali prostor i naglasili pojedine dijelove. Ukrasne pločice zasigurno će oživjeti malu kupaonicu i donijeti svježinu i raznolikost u njezin interijer.

 

 

Dekori u predjelu umivaonika

 

Zona umivaonika s elegantnim ogledalom vrlo često je središnja točka kupaonice. Zbog toga je sanitarna zona jedno od omiljenih mjesta za ukrasne pločice. Jedan od najtoplijih trendova ove sezone su dekori s cvjetnim motivom, koji su idealni za uređenje sanitarne zone. Koriste se u sanitarnom prostoru kao pozadina za ogledalo. Savršeno naglašavaju keramiku i daju cjelini jedinstven karakter.

 

 

Ukrasne pločice - kupaonski dekori

 

Ukrasne pločice koje se danas koriste mogu sjajno ukrasiti prostor. Sviđaju li vam se predstavljeni dekori? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje da - ohrabrite se! Odlučite se za boju i ne bojte se kombinirati različite uzorke u jednom interijeru. Vješto odabrane pločice mogu učiniti čuda u svakoj kupaonici - mogu zaintrigirati i privući pažnju zanimljivim dekorom ili, naprotiv, činiti neutralnu pozadinu koja će optički povećati prostor.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu ograda? Pogledajte ponudu naše grupacije u Poljskoj, ČeškojSlovačkoj ili Mađarskoj.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!