locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Dječji bazeni s krovom - zabava za najmlađe

Objavljeno: 2022-03-17 14:47:18
Kategorija: Blog

 

Kupanje u vanjskom bazenu na napuhavanje prava je zabava za najmlađe! Kada sunce jako zagrije, voda postaje topla, a zabava ugodna i osvježavajuća. Kada pružamo takvu zabavu našoj djeci, sjetimo se sigurnosti. To uključuje ne samo stalni nadzor djece, već i zaštitu od štetnih UV zraka. Sjajan način za to su šareni dječji bazeni na napuhavanje s krovom!

 

Siguran bazen - sigurno dijete

 

Djeca vole zabavno kupanje u vrućim danima. U malim bazenima mogu se kupati i bebe koje mogu same sjediti. Naravno, pored njih bi uvijek trebala biti odrasla osoba i paziti na njih. Ovo je vrlo važno! Osnovno sigurnosno pravilo prilikom igranja u bazenu je da ne puštate djecu iz vida čak ni na trenutak. Trenutak nepažnje može biti opasan za bebu, primjerice kada se naginje i padne ustima pod vodu - čak i ako je vrlo plitko. Za najmlađe takva nesreća može biti čak i opasna po život.

Što je s mlađom djecom? Bebe koje još ne sjede mogu koristiti bazen isključivo na rukama odrasle osobe. Za takvu bebu najbolji izbor će biti, na primjer, ekspanzijski bazen ili veliki bazen s metalnom konstrukcijom, gdje se može smjestiti mama, tata ili druga odrasla osoba držeći dijete u naručju.

Izvrstan izbor za starije bebe i malu djecu je dječji bazen na napuhavanje s krovom. Ove vrste proizvoda dizajnirane su imajući na umu sigurnost. Izrađen od čvrstih materijala, bazen na napuhavanje lako se rasklapa, lagan je i mekan. Ugrađeni krov štiti mališane od sunca, zahvaljujući tome mogu provesti više vremena u vrtu čak i za vrijeme vrućina.

Međutim, treba znati da čak i najbolji krov ne štiti dijete sto posto od UV zraka. Stoga, prije početka igranja, kožu djeteta treba premazati kremom za sunčanje. Što je filter veći, to bolje - proizvodi sa SPF 50 ili 30 su optimalno rješenje, ali nemojte zaboraviti na šeširić koji štiti djetetovu glavu od pregrijavanja.

Što je s narukvicama? Naizgled se mogu činiti suvišnima. Zapamtite, međutim, da dječji bazeni mogu biti prilično veliki, pa ako želite biti sigurni, svakako ih stavite djetetu. Ukoliko se oklizne ili padne u vodu tijekom najluđih igara, osjećat će se ugodnije.

 

Najzanimljiviji bazeni na napuhavanje za djecu s krovom

 

U našoj trgovini dostupni su razni bazeni za najmlađe. Od najjednostavnijih, šarenih bazena izrađenih od materijala otpornog na oštećenja, do otmjenih konstrukcija koje će za djecu postati njihov privatni centar za igru!

Najmanja djeca bit će oduševljena bazenima u obliku životinja, šarenim dugama ili slasnim keksima! Starijima će se svidjeti vrtni bazeni u obliku igrališta– s pravim golovima, koševima za košarku ili mrežom! Zabava u vodi bit će ugodnija uz šarene tobogane, ljestve, životinje na napuhavanje, loptice, pa čak i kuglanje!

Prilikom odabira dječjeg bazena, obratimo pozornost na oznake koje je postavio proizvođač. Nije u pitanju samo kapacitet bazena, već i opterećenje koje može podnijeti. Iako zidovi na napuhavanje mogu izdržati skok čak i najvećeg trogodišnjaka, desetogodišnjak koji stoji na njima može uzrokovati oštećenje mekih zidova.

 

Zabava na kiši? Zašto ne!

 

Neočekivana kiša može pokvariti opuštanje u vrtu i prekinuti najbolju zabavu za najmlađe. Međutim, ne kada odaberemo bazen s krovom! Ukoliko kiša nije jaka, praćena jakim vjetrom i olujom, neće naškoditi djeci! Naprotiv, nadstrešnica će zaštititi mališane od izravne kiše, a zabava u takvim uvjetima biti će nezaboravna!

Međutim, budite oprezni tijekom kiše i odvedite djecu u kuću kada vremenski uvjeti postanu previše intenzivni.

Zanimljivo rješenje je i bazen opremljen čičkom. Čičak vam omogućuju da skinete krov u oblačnim danima i ponovno postavite kako biste zaštitili djecu od jakog sunca.

Korisni dodaci za bazen

 

Kada kupujete vrtni bazen za djecu, najbolje je odmah opskrbiti se potrebnim priborom. Dno bazena nije sklisko – zapravo, svaki proizvod namijenjen djeci opremljen je posebnim reljefom kako bi se osigurala njihova sigurnost. Međutim, područje oko bazena može biti opasno. Zato će vam dobro doći prostirka za bazen. U osnovi, prostirka je namijenjena velikom bazenu na napuhavanje, ali ne škodi staviti je pod dječji bazen. Prostirka će spriječiti klizanje na mokroj travi, ali i zaštititi bazen od onečišćenja vode pijeskom ili travom. Na njoj dijete može skinuti šlape, a nakon završetka igre obrisati se.

Korisni dodaci za bazen je i termometar za bazen - koji vam omogućuje da provjerite temperaturu vode.

Naravno, zabava ne bi bila ista bez šarenih dodataka – lopte, kolutova na napuhavanje, naočala ili setova za ronjenje. U našoj trgovini pronaći ćete mnoštvo proizvoda koji će trenutke opuštanja vašeg mališana u bazenu učiniti ugodnijima – jastučiće za piće na napuhavanje, solarne tuševe, madrace za plivanje i još mnogo toga!

 

Čista voda u bazenu

 

Tijekom veselih igara ljeti, ali i kada se bazen ne koristi, a napunjen je vodom, njegova unutrašnjost brzo se zaprlja. Dno je prekriveno pijeskom donesenim na noge, travom, ali i lišćem ili mrtvim insektima koji su pali u vodu. Plivanje u takvim uvjetima sigurno neće biti ugodno za djecu. Stoga je vrijedno često mijenjati vodu u njemu.

Veći bazeni s metalnom konstrukcijom i ekspanzijski bazeni moraju biti opremljeni filter pumpom. Ako voda u njima stoji dugo vremena, morate koristiti kemiju bazena, koja uništava sve bakterije, viruse i druge štetne mikroorganizme.

 

Na što obratiti pažnju pri odabiru bazena na napuhavanje

 

Izgled bazena za malu djecu je vrlo važan, ali je isto tako potrebno obratiti pažnju na materijal od kojeg je izrađen. Trebao bi biti izdržljiv i otporan, izrađen od debelog, čvrstog PVC-a. Kvaliteta izrade je također važna. Naravno, to se odražava na cijenu, iako bazeni ovog tipa nisu skupi.

Dječji bazen ne zauzima puno prostora u vrtu, ali će djeci pružiti puno zabave i radosti. Model s krovom dodatno će zaštititi njihove glave i kožu od sunca.

Svakako je vrijedno pružiti mališanima takvu zabavu za ljeto!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!