locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Doček Nove godine kod kuće

Objavljeno: 2020-12-28 11:33:28
Kategorija: Blog

Kao najveći globalni praznik na svijetu, koji slavi većina planete, 31. prosinac označava kraj godine. Godina koja je bila izazovna, bacila nas je u razmišljanje i otvorila neke nove horizonte i perspektive.

Tradicionalna novogodišnja okupljanja i proslave po ulicama gradova ove godine će izostati. Trenutno je najbitnije da svi budemo zdravi, a naravno, to ne znači da Novu godinu ne treba proslaviti kod kuće sa najmilijima. Poanta praznika nije u partijanju i dobrom provodu, nego u zajedništvu i obitelji na okupu.

Kako će proslava Nove godine ovoga puta biti drugačija nego inače složili smo vam par ideja kako da organizirate najbolju zabavu kod kuće!

Novogodišnji look

 

Ovu praksu treba održati i ove godine pod okriljem svog doma. Za dobar novogodišnji doček prvo je potreban ambijent, dom ukrašen blagdanskim ukrasima i ne zaboravite, lampice i još puuuuno lampica :)

Iako ostajete kod kuće to ne znači da se Nova godina treba dočekati u pidžami! Sredite se! A obzirom na nepredvidivu i dinamičnu proteklu godinu punu novih iskustava isprobajte neke običaje koji se poštuju u drugim dijelovima svijeta.

Na primjer u Latinskoj Americi se za doček Nove godine posebna pažnja posvećuje donjem rublju. Ukoliko obučete crveno – imati ćete puno ljubavi sljedeće godine, žuto donosi sreću, a bijelo bezbrižnost i mir. Razmislite što vam je najpotrebnije i obucite se u skladu sa tim! Zajedno sa svojim ukućanima gore obucite bijelu odjeću i ugledajte se na Brazilce, jer je tamo bijela obavezna i donosi sreću!

Uz šminku, umjesto posjeta frizeru postanite sam svoj kućni majstor. Vrijeme imate, a uz malu pomoć interneta sigurno ćete uspjeti napraviti pravo malo remek djelo. Zapravo pa čak i ako frizura ne uspije baš kako ste zamišljali, nije bitno! Neka sve bude u stilu ove godine koju s radošću ispraćamo. Odaberite u Emmezeti neki od uređaja za stiliziranje kose i krenite sa kreacijama. Uz nekoliko vježbica, shvatit ćete koliko je to lako.

Obiteljska večera

 

Za vrsne domaćice ovo neće biti težak zadatak. Ali zašto svi ne bismo dočekali Novu godinu za blagdanskim stolom uz pjesmu. Dobra hrana popravlja raspoloženje. Pripremite omiljeno jelo uz neki super desert i malu zanimljivost za kraj.

Nakon deserta svakom ukućanu poslužite 12 bobica grožđa. Ovo je tradicija u Španjolskoj. Točno u ponoć, dok sat otkucava, moraju se pojesti sve bobice koje će donijeti sreću za iduću godinu.

Poslije toga slijedi zdravica uz omiljeno piće za sve ono što ste propustili u ovoj, a želite ostvariti u sljedećoj godini.

Pozovi najdraže prijatelje na virtualno druženje

 

Ako niste u istoj prostoriji to ne znači da se ne možete družiti. Pripremite svoje omiljeno piće, pozovite prijatelje na grupni video poziv i provedite vrijeme u dobro društvu. Organizirajte karaoke pa neka naizmjenično svatko pušta pjesmu i pjeva. Povežite bluetooth zvučnike sa mobitelima i neka se glasniji nadmeću. Birajte koja pjesma je bolja! Malo natjecateljskog duha nije na odmet.

U 12 nagovorite prijatelje da se svi, kao u Nizozemskoj, popnete na stolicu i na jednoj nozi dočekate ponoć. Tako zajedno otjerajte zle duhove i donesite sreću u sljedeću godinu.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!