locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Drvena komoda za dnevni boravak. Hit ili mit?

Objavljeno: 2022-04-20 08:24:22
Kategorija: Blog

 

Komoda je komad namještaja s tradicijom, čije podrijetlo datira iz Francuske iz sedamnaestog stoljeća. Iako je u spavaćoj sobi Luja XIV u Versaillesu ovaj komad namještaja izgledao potpuno drugačije nego danas, sačuvani su njegovi osnovni elementi, odnosno izložene ladice. Andre-Charles Boulle, barokni obrtnik i umjetnik kojeg možemo smatrati pravim tvorcem komoda, nije očekivao da će njegov rad trajati toliko godina i da će uživati toliku pažnju. Drvena komoda – hit ili mit? Vrijeme je da se ovo pitanje riješi!

 

Drvena komoda – čuvar tajni i našeg blaga

 

Fenomen komoda govori o tome da se može nalaziti u gotovo svakoj prostoriji. Cilj nam je bio dnevni boravak, koji je mjesto društvenih okupljanja i popodnevna zona opuštanja nakon napornog dana. Drvena komoda s ladicama obično je mali komad namještaja, čija je najveća prednost kapacitet. Može se lako premjestiti, pa čak i prenamijeniti. U komodi možete pohraniti sve što želite, odnosno odjeću uz koju ste sentimentalno vezani, omiljenu deku, pa čak i razne vrste suvenira. Samo vi ste u mogućnosti dati joj magiju.

 

 

Kraljica među namještajem

 

Kao što i dolikuje pravoj aristokratkinji, drvena komoda trebala bi imati posebni prostor za sebe. U slučaju salona, preporučuje se da se prilagodi funkciji koju treba obavljati. Danas se ovaj komad namještaja može koristiti za rad, kako bi se spremile razne stvari, kao polica za televizor, kao i dekorativni element. Ovisno o njegovoj namjeni, treba odabrati odgovarajući model. Međutim, prije nego što se to dogodi, morate dobro razmisliti o tome koja će se komoda uklopiti u vašu dnevnu sobu. Važno je zapamtiti da je to komad namještaja koji se nikada ne nalazi sam u sobi, zbog čega se mora skladno kombinirati s drugi elementima opreme. U protivnom ćete stvoriti kaos u prostoriji, što je po pitanju uređenja potpuna katastrofa.

 

Magija je u detaljima

 

Prilikom izbora određenog modela komode treba se voditi stilom dnevnog boravka. Ovisno o ideji vodilji uređenja cijelog interijera, treba odabrati komodu, čiji će se izgled uskladiti s cjelinom. Međutim, to ne znači da boja drva mora biti potpuno ista kao i ostalih elemenata opreme. Važno je, međutim, da se nadovezuje na njih s bilo kojim naglaskom u boji (koristeći motiv ormara ili police za knjige na frontu ili radnu površinu). Za one koji žele da drvena komoda obavlja reprezentativnu funkciju, preporučujemo da je stavite u prvi plan. U tom slučaju, bilo bi dobro odlučiti se na karakterističnu privlačnu boju ili različite vrste dekorativnih elemenata.

 

 

Kako stvoriti nerazdvojnu cjelinu?

 

VINTAGE stil

 

Prilikom odlučivanja o uređenju interijera u vintage stilu, trebalo bi se odlučiti za boju nalik drvu koja neće poremetiti cijeli koncept. U ovom konkretnom slučaju, treba se više voditi cjelokupnim izgledom komode, a ne samo njezinom bojom. Kod uređenja dnevnog boravka u vintage stilu, odaberite model u retro stilu, koji će se odlikovati zanimljivim ukrasima, originalnim oblikom, pa čak i otmjenim ručkama. Zahvaljujući ovom rješenju, drvena komoda moći će obavljati dvije funkcije, reprezentativnu i korisnu.

 

LOFT stil

 

Nešto drugačija komoda uklopit će se u interijer uređen u stilu loft, čiji industrijski karakter zahtijeva potpuno drugačiju opremu. Model komode koji ćete odabrati u ovoj situaciji trebao bi biti jednostavan zbog stroge prirode cijele prostorije. Geometrijski obogaćena, crni dodaci i siva dekoracija, savršeno će se prilagoditi jednostavnom, iako atmosferskom prostoru u vašem domu.

 

 

SKANDINAVSKI stil

 

Vrlo zanimljiva i učinkovita ideja za uređenje dnevnog boravka je skandinavski stil. Za razliku od prethodnih mogućnosti, u ovom konkretnom slučaju jedini dobar izbor je bijela drvena komoda. Interijeri uređeni u takvom stilu oduševljavaju svojom jednostavnošću i funkcionalnom pristupu životnom prostoru. Prevlast bijele boje u takvim aranžmanima ovdje nije slučajna, jer je njezina glavna zadaća uljepšati i posvijetliti cijeli interijer.

Na samom početku ovog članka postavljeno je ključno pitanje, a to je drvena komoda – hit ili mit? Pa, u trenutnoj situaciji, jedini dobar odgovor na ovu sumnju je riječ hit. Kao što je prikazano, komoda je univerzalni, bezvremenski, korisni, i prije svega, vrlo funkcionalan komad namještaja. Čuvar blaga ili TV jedinica? Bez obzira na to koju bi ulogu trebao igrati u vašem stanu, sigurno će savršeno ispuniti svoju namjenu.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!