locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Ekonomski ili pomoćni ormar - isplati li se imati takav komad namještaja?

Objavljeno: 2022-06-03 10:35:15
Kategorija: Blog

 

Dobra organizacija je pola posla. Pa i u slučaju čišćenja. Sredstva za čišćenje i pribor, kao i veći uređaji koji se koristi tijekom čišćenja moraju se negdje pospremiti. Vrlo često se čuvaju u kupaonskim ili kuhinjskim ormarićima. Tijekom svakodnevnog čišćenja, ili velikog spremanja, to može biti problematično i nepraktično, jer potrebne proizvode morate tražiti u različitim prostorijama. Dobra je ideja izdvojiti jedan zasebni ormar za to. Pomoćni ormari izvrsno su mjesto za pohranu sredstava za čišćenje. Može se postaviti u hodnik ili u drugu prostoriju pogodniju za to. Pomoći će vam da imate sve pri ruci i na jednom mjestu. Isplati li se ulagati u ovu vrstu ormara, a ako da, kakav odabrati? Potražimo odgovore zajedno!

 

Za što se koristi ekonomski ormar?

 

Metalni ili drveni pomoćni ormari su namještaj koji se koristi za pohranu svih sredstava, opreme i pribora koji su potrebni prilikom čišćenja u kući ili stanu. Dobivate brz i jednostavan pristup sredstvima za čišćenje prozora, tuš kabina, toaleta. U prošlosti su svi takvi proizvodi za čišćenje i oprema bili pohranjeni na raznim mjestima tj. u kuhinji, u kupaonici ili WC-u ili pak u hodniku. Primjećujete da i to nije baš ugodno jer trčanje iz sobe u sobu značajno povećava vrijeme čišćenja. Ekonomski ormari sada su must have ne samo u svakom domu, već i u svakoj tvrtki.

Ekonomski ormari omogućuju će se isplatiti, ne samo zbog lakšeg održavanja čistoće bilo kojeg interijera, već omogućuju i kontrolu potrošnje deterdženata. Sve što je potrebno učiniti je pogledati u ormar i procijeniti koji proizvodi za čišćenje ponestaju, što trebate kupiti. Namještaj je to koji ne zauzima puno prostora, a ipak pruža puno prostora za pohranu, omogućujući vam da iskoristite svaki njegov kutak.

Zato razmislite o kupnji pomoćnog ormara za vaš dom. Koje su prednosti korištenja? Pa upravo to što će svi aparati i pribor imate svoje mjesto, a uz to ništa nepotrebno neće biti vidljivo i tako loše utjecati na estetiku interijera. Ovo je ne samo izuzetno praktično, već i vrlo sigurno rješenje ako ste član obitelji s malom djecom ili imate kućne ljubimce.

 

 

Ekonomski ormar - kakav odabrati?

 

Pomoćni ormari dostupni su u mnogo modela. U trgovinama ovu vrstu namještaja možete pronaći u najjednostavnijim oblicima, koji su izrađeni od izuzetno izdržljivih materijala, otpornih na oštećenja. Ili one koji nalikuju tradicionalnim ormarima za odjeću ili alate, tako da se lako mogu kombinirati s opremom prostorije. Mogu biti izrađeni od iverice, drva ili metala. U bilo kojem ormaru dizajniranom za spremanje opreme i sredstava za čišćenje, unutrašnjost je podijeljena tako da se sve može prikladno pohraniti i smjestiti u njega bez ikakvih problema.

Za pomoćni ormar u vašem domu možete izdvojiti i dio drvenog namještaja koji imate ili dio namještaja izrađenog po mjeri i prilagoditi ga u skladu s tim. Time ćete izbjeći postavljanje dodatnog namještaja u sobe. Ugradbeni namještaj daje vrlo velike mogućnosti personalizacije njegove unutrašnjosti. Već tijekom dizajniranja možete razmišljati o tome. Trebat će vam dodatne police, vješalice, spremnici... Najbolje je unaprijed se upoznati s mogućnostima koje se nude na tržištu i vlastitim potrebama. U ovom slučaju, prilagodit ćete ga svojim potrebama i stvoriti vrlo funkcionalan, udoban ormar za kućanski pribor.

 

Oprema za ekonomske ormare

 

Pomoćni ormar moći ćete maksimalno iskoristiti, ako je unutarnji prostor dobro raspoređen. Ukoliko se odlučite za ovakav ormar, možete biti sigurni da će biti prikladno mjesto za skladištenje. Zapamtite da, prije nego što posjetite internetsku trgovinu u potrazi za prikladnim ormarom, prvo morate pažljivo izmjeriti svoju opremu, osobito onu veću. To će vam omogućiti da odaberete ormar odgovarajuće veličine, dubine i širine.

Pitate li se kako bi takav ormar trebao biti opremljen? Unutrašnjost je jako važna, jer će vam omogućiti da bez problema stavite kantu ili usisavač u njega. Obično se ti veći predmeti stavljaju u donji dio tako da ih je lakše izvući.

Ne možete zaboraviti na odvojeni viši dio, gdje ćete moći spremiti sve metle, četke i krpe s dugim drškama pa čak i štapni usisavač. Mopovi s drškama mogu se objesiti na vrata ormara, ali na takav način da se mogu slobodno zatvoriti.

Ormar mora imati zasebne police. Trebale bi biti različitih visina. Više police bit će prikladne za spremanje deterdženata i pribora koji zauzimaju malo prostora kao što su spužve, krpe, gumene rukavice. Na donjim policama možete staviti četke, lopatice, zalihe papirnatih ručnika ili toaletnog papira. Izvrsna je ideja postaviti šipku ili vješalicu u ormar, kako biste objesili odjeću koju koristite prilikom čišćenja.

 

 

Pribor za ekonomski ormar

 

U unutrašnjosti vašeg pomoćnog ormara možete postaviti specijalni pribor u obliku stelaže. Pravilna oprema je vrlo važna. To je posebno dobro rješenje ako prilagođavate običan prazan ormar u ekonomske svrhe. Police na izvlačenje s odjeljcima posebno su dizajnirane tako da u njih bez problema možete smjestiti opremu za čišćenje. Preporučeni artikl je, na primjer, držač za glačalo. U trgovinama možete pronaći gotove stelaže koje je potrebno pričvrstiti unutar ormara ili na njegova vrata, a koje će olakšati održavanje reda u vašem pomoćnom ormaru.

 

Gdje smjestiti ekonomski ormar?

 

Ne postoji specifično mjesto. Pa kada ga tražite, vodite se vlastitom praktičnošću, mogućnostima i veličinom prostora. Odaberite lako dostupno mjesto – hodnik, predvorje, ostavu ili čak kuhinju ako ima dovoljno mjesta za takav ormar.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!