locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Garderobni ormar za malu i veliku spavaću sobu

Objavljeno: 2021-11-05 14:49:11
Kategorija: Blog

 

Teško je zamisliti kuću u kojoj nema prostranog ormara ili prostrane garderobe. To je kao da pokušavate zamisliti udoban krevet bez madraca ili dnevni boravak bez trosjeda. 

Jedinstvena uloga ormara ne izaziva veće sumnje, sam njegov izbor može pružiti neke dileme, pogotovo kada se radi o tako posebnoj prostoriji kao što je spavaća soba. U spavaćoj sobi najčešće se nalazi najveći garderobni ormar, uključujući klizne i kutne ormare. Stoga bi unaprijed trebalo planirati raspored prostorije i raspored pojedinih elemenata dekoracije spavaće sobe.

Namještaj za spavaće sobe, kao što su ormari, komode, toaletni stolovi, vitrine, regali, noćni ormarići za spavaću sobu ili police, moraju stvoriti jedinstven dizajn interijera i izgraditi atmosferu pogodnu za opuštanje. U ovom članku naši stručnjaci predlažu kako pronaći savršen model ormara, uzimajući u obzir kombinaciju funkcionalnosti i elegancije. Dakle, ako vam je potrebna pomoć pri odabiru ormara za veliku ili malu spavaću sobu, sljedeći članak može pomoći i inspirirati.

 

Kakav ormar za spavaću sobu odabrati?
 

Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan. To zahtijeva analizu u skladu s mogućnostima, preciziranje vlastitih potreba i očekivanja, a posebno stvarnu procjenu mogućnosti koje nudi unutrašnjost spavaće sobe.  Ako tražite savršeni ormar za svoju spavaću sobu, treba uzeti u obzir sve opcije.

 

STRUČNJAK SAVJETUJE!

Kada tražite savršen klizni ormar ili kutni ormar za pohranu, obratite pažnju ne samo na veličinu i dimenzije namještaja, već prije svega na način i vrstu njegove izrade. Kvaliteta je od velike važnosti u ovom slučaju.

 

Ako želite pronaći ormar koji će trajati godinama, trebalo bi paziti na vrstu materijala od kojeg je izrađen odabrani model ormara za spavaću sobu. Namještaj za svakodnevnu upotrebu mora biti čvrst, izrađen od trajnih materijala koji će preživjeti različite životne trenutke, kao što su: preseljenje, obnova ili preuređenje. Dobar ormar je ulaganje na godine!

 

Kako odabrati idealan ormar?

 

Uređenje velike ili male spavaće sobe može biti pravi izazov čak i za najvještijeg dekoratera interijera. Tim više za osobu koja prvi put ima ovaj zadatak. Ako imate na raspolaganju dodatnu sobu, neposredno uz spavaću sobu, možete je koristiti za uređenje garderobe.

Nažalost, iz iskustva znamo da takav luksuz nije baš čest. Stanovi u zgradama, čak i moderni, često nemaju zasebnu sobu namijenjenu garderobi i za odlaganje. U takvoj situaciji morate biti zadovoljni praktičnim samostojećim, kliznim ili kutnim ormarom.

U manjim interijerima, kao što su stanovi u zgradama ili stambenoj kući, za garderobu je često jedina prikladna alternativa, samostojeći ili ugradbeni ormar. Korisnici malih spavaćih soba u tu svrhu biraju ormar s kliznim vratima, klasične, samostojeće i kutne ormare, koji omogućuju promišljeno i praktično korištenje slobodnog prostora spavaće sobe u stanu.

Proizvođači namještaja nude modele ormara u mnogim oblicima, veličinama i bojama. Među njima možete pronaći klasične ormare s vratima na pantima, moderne ormare za spavaću sobu s kliznim vratima, kao i modele s ugrađenim ogledalom u vratima ormara. Pojedinačni modeli međusobno se razlikuju po primjeni, dizajnerskim rješenjima i kapacitetu. Ako tražite komad namještaja koji kombinira sve ove značajke, svakako pogledajte ponudu trgovine Emmezeta i webshop. Na odjelu ormara naći ćete proizvode najviše kvalitete i atraktivne cijene!

 

Ormar za spavaću sobu - O čemu treba misliti? Razuman izbor ormara.

 

Već znamo da ormari za spavaću sobu igraju posebnu ulogu. To je komad namještaja u koji bi trebalo pospremiti svu odjeću, koji služi za odlaganje drugih stvari i koji istovremeno mora biti elegantan dodatak za veliku ili za malu spavaću sobu. Važno je da ne zauzme prevelik prostor i ne preplavi sobu. Idealan ormar mora se diskretno uklopiti u stil sobe. Ako niste sigurni koji model odgovara trendu uređenja interijera po vašem izboru, koristite online inspiraciju. Oni vam omogućuju da pronađete savršeno rješenje, često ono na koje ni u snu ne biste pomislili.

 

STRUČNJAK SAVJETUJE!

Važno je zapamtiti da osim vizualnog aspekta, namještaj treba osigurati optimalnu količinu prostora za pohranu. Prostrani ormar za spavaću sobu može se pokazati boljom opcijom od nekoliko manjih ormara ili komoda.  Nesumnjiva prednost prostranog ormara u spavaćoj sobi je i spremanje  odjeće na jednom mjestu, što se u praksi pretvara u uštedu vremena tijekom svakodnevnog biranja odjeće.

 

Izvrsno rješenje, koje je ovdje teško ne spomenuti, a treba uzeti u obzir pri odabiru, je ormar po mjeri. Njegova unutrašnjost nudi udobne police i ladice raznih vrsta, šipke za vješalice, košare za najpotrebnije stvari, spremnike za posteljinu i kućni tekstil, male kućanske aparate kao što su glačalo, parna postaja i daska za glačanje. Širok izbor fronti i puno mogućnosti pomoći će vam da sastavite namještaj savršeno prilagođen vašim potrebama. Ako odlučite odabrati baš taj ormar u spavaćoj sobi u prigušenim bojama, stvorit ćete prostor iz snova.

 

Funkcionalni ormar u maloj spavaćoj sobi – jedinstveno značenje namještaja

 

Dakako, mnogi od nas sanjaju o prostranoj garderobi s ogledalima. Mali stanovi u modernoj gradnji, međutim, znače da si rijetko tko može priuštiti taj luksuz. U takvoj situaciji zadatak prostrane garderobe preuzima funkcionalni ormar. Komad namještaja koji je idealno mjesto za spremanje predmeta i pribora za svakodnevnu upotrebu. Odjeća, donje rublje, rezervni set posteljine ili ručnika - sve se to obično drži u spavaćoj sobi. Ne treba zaboraviti na jedinstveni karakter ovog interijera. U njemu zaspimo i probudimo se, tražimo odmor i spokoj i provedemo najintimnije trenutke. Stoga bi prioritet trebao biti briga o njegovu redu i poretku. U tome bi ormar mogao pomoći.

 

Ormar za spavaću sobu preko cijelog zida - unutrašnjosti daje lakoću

 

Najvažnije pitanje pri odabiru funkcionalnog ormara za spavaću sobu su njegove dimenzije. Kako odabrati idealan ormar? Dobar odgovor nije jednostavan, to je prilično velik izazov čak i za stručnjaka. Prije svega, morate znati što zapravo želite, a zatim će se spavaća soba pretvoriti u savršeno sastavljen interijer. Obično se pretpostavlja da jedna osoba po setu odjeće treba oko 140 cm, sa standardnom visinom namještaja od 210 cm. Ako tražite ormar za dvokrevetnu sobu, uložite u model dvostruko veći. Gore navedene dimenzije su vrlo ilustrativne. Prilikom odlučivanja o kupnji određenog komada namještaja, suočite se s njegovom veličinom i veličinom sobe. Bitno je uzeti u obzir da nije ormar taj koji svira prvu violinu u ovom interijeru, već krevet - stoga ne bi trebao biti previše upadljiv ili preplaviti dekoraciju.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!