locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Hidromasažna tuš kabina u vašoj kupaonici

Objavljeno: 2022-04-11 14:20:04
Kategorija: Blog

 

Hidromasažna tuš kabina polako prestaje biti sinonim za luksuz i sve se češće može pronaći u  domovima. Nije ni čudo, jer uspješno zamjenjuje posjete saunama i wellness centrima. Kombinira prednosti kupke i tuša, omogućujući brzo kupanje prije posla i večernje opuštanje vodenom masažom. Redovito korištenje kupaonice s tuš kabinom, opremljenih dodatnim sadržajima, izvrstan je lijek za stres i razne tegobe, a također dobro utječe na našu dobrobit i izgled.

 

Prednosti hidromasažne tuš kabine

Kupanje u kombinaciji s masažom prije svega je sjajan način opuštanja nakon napornog dana. Samo nekoliko minuta kućnog spa dovoljno je kako bi učinkovito opustili mišiće i zaboravili na svakodnevne obaveze. Hidromasažne kabine izvrstan su način za čišćenje tijela i opuštanje uma. Rješavajući se gomile misli i usredotočujući se na trenutak zasluženog užitka, stvara se zona opuštanja u vlastitoj kupaonici.

Višenamjenske tuš kabine s hidromasažom idealan su prijedlog za ljude koji žele smršavjeti. Voda koja izlazi pod pritiskom iz mlaznica poboljšava cirkulaciju, a time i čvrstoću kože, smanjuje celulit i jača mišiće. Svakodnevno korištenje hidromasaže jača metabolizam i potiče tijelo na sagorijevanje viška tjelesne masti, olakšavajući gubitak nepotrebnih kilograma.

Hidromasažne kabine dobro je koristiti iz zdravstvenih razloga, pomažu u rješavanju bolova u leđima i zglobovima. Nije bez razloga da ih koriste sportaši koji se često bore s uzastopnim ozljedama i žele se brzo vratiti u formu. Važno je odabrati pravu vrstu masaže za svoje tegobe, u čemu će vam pomoći profesionalni savjetnici. Štoviše, ako je hidromasažna ploča opremljena funkcijom škotskih bičeva (sastoje se od naizmjenične aktivacije hladnih i toplih mlazova vode), uz njezinu pomoć možete povećavati imunitet vašeg tijela.

 

Hidromasažna tuš kabina – koje su mogućnosti?

Poput standardnih tuš kabina, višenamjenski modeli razlikuju se po veličinama, oblicima i bojama. Za razliku od standardne, hidromasažnu tuš kabinu karakterizira niz dodatnih mogućnosti koje vam omogućuju učinkovito opuštanje. Intuitivna upravljačka ploča koristi se za podešavanje ne samo temperature i tlaka vode, već i smjera njezina mlaza i trajanja kupke. Štoviše, možete stvoriti vlastiti slijed rada mlaznica, i memorirati ga, a zatim ga ponovno pustiti u bilo kojem trenutku kada odaberemo.

Ovisno o vrsti hidromasažne kabine, možete birati između različitih načina rada i pogodnosti. Ako uključite ekološki način rada, štedite vodu i pritom smanjujete račune. Zanimljive opcije su i funkcija kaskadne kupke, vodene zavjese i parne kupelji. Sve je popularnije koristiti aromaterapiju i kromoterapiju za tuširanje, koja se sastoji od izmjenjivanja boje svjetla koje utječe na vaše raspoloženje. Neki modeli su dodatno opremljeni vodootpornim radijem i sklopivim sjedalom, što je izvrsna pogodnost za osobe tijekom rehabilitacije.

 

Kako odabrati pravi model hidromasažne kabine za malu kupaonicu?

Čak i ako ste ograničeni veličinom kupaonice, ne morate odustati od opuštajućih kupki. Hidromasažne tuš kabine izvrsna su alternativa kadi i zauzimaju mnogo manje prostora od nje. Dovoljno je smjestiti ih u kut i odlučiti se za polukružni ili asimetrični model, na primjer, pravokutni. U većini slučajeva to su modeli izrađeni od kaljenog stakla s niskom tuš kadom. U nekim modelima tuš kada zamijenjena je kadom. Kabina u ovom stilu savršeno je rješenje za one koji žele kombinirati brzi tuš s opuštajućom kadom.

Obratite pozornost i način otvaranja vrata – u slučaju malih prostorija najbolje će funkcionirati klizna vrata. Ako ne želite optički smanjiti sobu, vaša očekivanja ispunit će tuš kabina s tuš kadom tako niskom da će se stopiti s podlogom obloženom svijetlim keramičkim pločicama. U maloj kupaonici dobro će funkcionirati i walk-in tuševi, koji umjesto tuš kabine koriste rješenja bez praga (linearni odvodi).
Kada tražite savršen model, uvijek je vrijedno početi s usporedbom proizvoda.

Zapamtite da manji model tuš kabine ne isključuje mogućnost korištenja funkcije hidromasaže. Dakle, u slučaju nemogućnosti korištenja kupaonice s tušem i kadom u isto vrijeme, višenamjenska tuš kabina opremljena mlaznicama učinkovito će nadoknaditi taj nedostatak u kupaonici.

 

Hidromasažne tuš kabine u velikoj kupaonici

Veliki prostor kupaonice daje odlične mogućnosti uređenja. Optimalna veličina tuš kabine je 90x90 centimetara, ali ništa ne smeta da odlučite o većem modelu. U prodaji se nalaze hidromasažne kabine širine do 1,5 metra, koje istovremeno može koristiti nekoliko ljudi. U prostranoj kupaonici vrlo visoka tuš kada izgledat će dobro, a koristi se za jasno odvajanje zone kućnog opuštanja.

Zapamtite da hidromasažnu ploču ne morate naručiti zajedno s tuš kadom, što nam daje veće mogućnosti personalizacije. Vrata tuša, stijene i završne elemente birate sami – ograničeni ste samo maštom i debljinom novčanika.

 

Na što treba paziti pri odabiru hidromasažnih tuš kabina – savjeti

Prilikom odabira hidromasažne kabine, bilo tijekom izgradnje kuće ili obnove kupaonice, treba uzeti u obzir nekoliko važnih tehničkih parametara:

Broj i raspored mlaznica. Standardno, od šest do devet – što ih je više, imate više konfiguracijskih opcija. Treba ih rasporediti tako da omogućuju masažu vratne i lumbalne kralježnice.
Sastav seta. Kako biste osigurali opuštanje koje ispunjava vaša očekivanja, razmislite o tome do kojih vam je pogodnosti najviše stalo. Volite li za vrijeme tuširanja više slušati glazbu ili stvoriti dobro raspoloženje promjenom osvjetljenja? Možda ćete biti zadovoljni ventilatorom koji poboljšava cirkulaciju zraka ili dodatnom baterijom koja vam omogućuje brzo punjenje tuš kade vodom?
Upravljačka ploča hidromasaže kabine. Možete odabrati dvije opcije - mnogo jeftinije ručno upravljanje (koje se naziva i pneumatsko) ili pouzdanije i preciznije elektroničko upravljanje. Obratite pozornost na jednostavnost korištenja, zahvaljujući čemu ćete izbjeći potrebu za posezanjem za uputama tijekom kupanja.
Lakoća održavanja. Učinkovit rad hidromasažne ploče ovisi o njegovoj pravilnoj njezi pomoću posebnih pripravaka. Prije svega, važno je redovito održavanje mlaznica, pa ih pri kupnji treba pažljivo pogledati i odabrati one koji imaju najmanje kutaka.


Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!