locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Iznenadite svoje goste! Pripremite terasu za zabavu na otvorenom!

Objavljeno: 2022-04-20 11:56:11
Kategorija: Blog

 

Približavanje ljeta znači da će uskoro biti savršeno vrijeme za organiziranje vrtnih zabava za svoje najbliže prijatelje i obitelj. Da bi vaša zabava na otvorenom bila jedinstvena i nezaboravna za sve goste, morate se pobrinuti za pravilnu pripremu terase, koja će je istaknuti i dati joj jedinstveni karakter. Ako uživate u druženju s prijateljima i planirate organizirati zajednički sastanak, ovaj će vas članak zasigurno zanimati! Reći ćemo vam o čemu treba misliti kako bi vašu zabavu na terasi gosti dugo pamtili!

 

Terasa kao produžetak dnevnog boravka

 

Svatko želi imati terasu, jer ona ima nekoliko važnih prednosti. One je čine idealnim mjestom za pripremu ljetnih zabava. Prije svega, nalazi se u neposrednoj blizini kuće i tako vam jamči jednostavan i brz pristup kuhinji, ali i kupaonici ili drugi prostorijama u kući. Osim toga, pruža savršeno mjesto i za opuštanje i stabilnu podlogu za vrtni namještaj. Terasa, posebno natkrivena, ima vrlo velike mogućnosti uređenja. U toplim danima to je produžetak interijera kuće, a udoban vrtni namještaj od drveta, šiblja ili ratana pruža željeni odmor na zraku. Osim toga, pravilna rasvjeta čini da terasa dobije ugodno ozračje i udobnost, a vi rado provodite vrijeme na njoj.

 

 

Prostor za jelo - vrtni namještaj bit će potreban

 

Prilikom organiziranja zabave na terasi bit će potreban poseban prostor u kojem ćete moći jesti pripremljena jela. Na ovom mjestu zajedno ćete kušati delicije koje ste pripremili na roštilju. Ovdje će izvrsno pristajati uzdužni i stabilni vrtni stolovi. Koji je još element opreme potreban na ovom mjestu? Svakako, ne smije nedostajati opreme kao što su vrtne stolice, vrtne fotelje, pa čak i ručno izrađene klupe.

 

Dnevni boravak na otvorenom

 

U prostoru za odmor na terasi treba stajati udoban vrtni namještaj za opuštanje. Nakon obroka svi će rado sjediti na mekim sofama i foteljama. Što će vam biti potrebno? Ako volite sastanke u većim grupama, idealna će biti kutna garnitura s mekim jastucima ili vrlo moderan namještaj od paleta. Dobro rješenje bit će i razne vrste taburea, klupe s prostorom za spremanje, kao i vrtne ljuljačke na okviru ili viseće. Na malim terasama izvrsno će funkcionirati praktične sklopive stolice, ležaljke, fotelje i drugi vrtni namještaj, zauzimajući manje prostora, koji se lako može pomicati i pospremiti. Ako nemate puno vrtnog namještaja ili dodatnih klupa, možete uspješno koristiti kućnu opremu, na primjer stolice, taburee, vreće za sjedenje, deke ili jastuke.

 

 

Mekani jastuci i deke

 

Jedinstveni karakter zabave organizirane na terasi dat će dodaci, npr. u stilu boho. Prostor obogaćen ukrasima poput cvijeća na stolu i šarenim jastucima koji će gostima omogućiti udobno sjedenje. Budući da se često vrtni namještaj, osobito onaj koji se koristi svaki dan, pokazuje ne baš udobnim, dodatne meke obloge pokazat će se savršenima. Jastuci, pokrivači i prekrivači za stolice pretvorit će ih u vrlo udobna sjedala koja će svima pružiti udobnost. Kada želite unijeti jako moderan u nadolazećoj sezoni cvjetni uzorak ili tropski uzorak s lišćem i pticama, odlučite se na jastuke s cvjetnim printom.

 

Atmosferska rasvjeta terase i vrta

 

To je etapa u kojoj je vaša terasa gotovo završena. Međutim, zbog potpunog učinka dobro ju je i dodatno ukrasiti. Najučinkovitiji i najednostavniji oblik ukrasa za atmosfersku zabavu u vrtu zasigurno će biti i atmosfersko osvjetljenje. Pravilno odabrana rasvjeta omogućit će vam da dočarate jedinstvenu atmosferu, obogaćujući ljetno raspoloženje u vrtu. Postavljanje drvenih ili metalnih lanterni na stol ili pored stola zasigurno će impresionirati goste. Stakleni lampioni ili lanterne izgledaju vrlo impresivno, a istovremeno štite plamen od gašenja pod naletima vjetra.

Atmosfersko svjetlo nisu samo lanterne. Svjetlosni lanci mogu se objesiti i na ograde, naslone stolica i ispod stropa. U aranžmanu, papirnati lampioni, koji su jeftini, i daju atmosfersko, nježno svjetlo i lijepo ukrašavaju vrt, mogu visjeti na raznim mjestima na drveću, ispod stropa ili na konopcima rastegnutim u vrtu, što će stvoriti jedinstvenu atmosferu, a gosti koji će doći u vrt bit će oduševljeni vašom pažnjom na svaki detalj zabave.

 

 

Na što treba misliti prilikom organiziranja vrtne zabave?

 

Kada planirate zabavu na otvorenom, morate zapamtiti da, za razliku od kućne zabave, nemate utjecaja na temperaturu i vremenske uvjete. Morate biti spremni na najrazličitije vremenske uvjete i insekte koji se pojavljuju, što je neizbježno na otvorenom. Pogledajte što pripremiti za svaki slučaj.

 

Zaštita od komaraca

 

Komarci jako učinkovito znaju pokvariti čak i najperspektivnije zabave. Još prije dolaska, možete se pobrinuti za prirodnu zaštitu sadnjom biljaka u blizini terase koje će otjerati insekte, kao što su, na primjer, tamjan, mačja metvica, metvica, bosiljak ili uskolisna lavanda. Osim toga, u  borbi protiv dosadnih insekata pomoći će insekticidne svjetiljke, mirisne svijeće i keramička aroma lampa s eteričnim uljem.

 

Tople deke za večernju hladnoću

 

Vrlo često se vrtna zabava može protegnuti do kasnih noćnih sati. Da biste zaštitili pozvane goste od takve večernje hladnoće, najbolje je unaprijed pripremiti zalihu toplih pokrivača, a vrtna zabava sigurno će biti uspješna.

 

 

Krovište u slučaju kiše ili jakog sunca

 

Natkrivena terasa nesumnjivo je najbolje mjesto za organizaciju događaja na otvorenom. Tijekom jakog sunca ili kiše, svi će pronaći sklonište, a prijem će i dalje ići glatko. Ako vaš vrt nema natkrivenu terasu ili sjenicu, bit će potrebna druga zaštita. Plahta od materijala koja se može pričvrstiti na drvene stupove, kuke pričvršćeno na zid ili drveće u ovom slučaju dobro će doći. Zaštitu će pružiti vrtni suncobrani.

 

Roštilj - jelovnik za uspješne ljetne zabave

 

Teško vam je zamisliti vrtnu zabavu bez roštilja. Loženje roštilja nesumnjivo je ono što čekate s čežnjom i prije početka ljeta.

Među delicijama sa žara poput kobasica i ražnjića dobro je predložiti i jela bez mesa, npr. povrće na žaru.

Prekrasne dekoracije, dobro društvo i ukusna hrana recept su za uspješnu zabavu. Zahvaljujući opisanim savjetima, zasigurno ćete očarati svoje prijatelje i poznanike, ali i uživati u roštiljanju!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!