locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Jedan gradski balkon na tri načina

Objavljeno: 2022-04-13 12:28:17
Kategorija: Blog

 

Stiglo nam je proljeće, a samim time i vrijeme za razmisliti na koji način urediti svima najdraži ljetni kutak – balkon. Poseban izazov nam predstavljaju uski i dugački balkoni koje je potrebno urediti promišljeno kako bi bili ugodni oku jednako kao i funkcionalni.

Mi smo se odlučili na samo jedan takav balkon, a 3 izgleda. Vanjska blagovaonica, dnevni boravak i chill zona. Zvuči zanimljivo i korisno, zar ne?

Naš tim dekoratera odlučio se poigrati malim gradskim balkonom koji vam može poslužiti kao inspiracija prilikom uređivanja vlastitog i od kojeg se mogu složiti različite lijepe priče.

U ovom slučaju odabir je pao na boho stil uređivanja. Uvijek popularan stil, kojem se rado vraćamo s dolaskom ljetnih temperatura. Ovaj stil sa sobom donosi svježinu, udobnost i mogućnost stvaranja zone potpunog opuštanja. Karakteriziraju ga bijela boja zidova s drvenim detaljima i mnoštvom zelenih biljaka. Nezaobilazni su pleteni ukrasi, police s cvijećem, ratan i pletivo u raznim oblicima. Koliko je popularan za dizajniranje interijera, toliko je popularan i za eksterijer.

U nastavku pogledajte na koji način smo mi iskoristili elemente boho stila prilikom uređivanja.

 

Oaza mira na balkonu

 

U ljetnim vrućim danima volimo doručkovati u blagovaonici na svježem zraku. Balkon je najbolji prijatelj za takvo nešto. Ovaj balkon ima samo 7 kvadrata i potrebno je dobro promisliti kako ga dizajnirati da izgleda uredno i privuče poglede gostiju.

Ako nemate ideje kako to učiniti, mi smo tu za vas.

Dvije sklopive drvene stolice koje ne zauzimaju previše prostora i okrugli visoki stolić idealni su početak za stvoriti blagovaonicu i mjesto za druženje s prijateljima. Kako bi se razbila monotonija bjeline i drvenih komada namještaja nikako ne smijete preskočiti unos detalja u prostor.

 

 

Na balkonu je svakako poželjno vidjeti što više zelenih biljaka koje će donijeti život i svježinu na vaš balkon. Preporučamo ih staviti u glinene tegle ili pletene košare boho stila, a naravno i viseće biljke ukoliko imate mogućnosti za postaviti ih. Ukoliko vam je balkon natkriven, eksterijer možete upotpuniti tepihom koji će dati i toplinu prostoru s obzirom da su balkoni obično obloženi hladnim pločicama. Prilikom izbora tepiha izaberite one koji će prostor učiniti bogatijim poput onih trenutno popularnih i pristupačnih, jutenih tepiha.

 

 

S druge strane, pojedinci od svog balkona žele učiniti zonu za opuštanje ili vanjski dnevni boravak, što  je naravno jednako moguće.

U ovom slučaju dekoraterke su stol i stolice zamijenile udobnom foteljom od ratana pogodnom za opuštanje uz odličnu knjigu i topli napitak prije spavanja. Kako bi se u potpunosti ostvario dojam dnevnog boravka, dodan je i komad vintage niskog namještaj koji je karakterističan kada u prostor želimo unijeti boho stil. Naravno, kako se fotelja ne bi osjećala „usamljeno“, postavljena su dva jastuka s uzorcima koja dodatno ukazuju na udobnost i pozivaju vas na opuštanje i odmor.

 

 

Treći look i onaj nama najdraži i najudobniji je s drvenom ležaljkom. Zasigurno vam izgleda savršena za popodnevni spavanac? Da, složit ćemo se. Ako pritom uz nju dodate mirisne svijeće, dajemo vam maksimalno 5 minuta da zadržite oči otvorenima.

 

 

Kao što možete primjetiti sva tri dizajna su slična, no razlikuju se po onim glavnim elementima namještaja bez kojih balkon ne može. Potrebno je samo odlučiti koji stil vam je omiljen, što od namještaja želite vidjeti na svom balkonu te upotpuniti slatkim detaljima bez kojih vaš balkon neće proći nezamjećeno. Detalji su zapravo ti koji vaš balkon pretvaraju u još mirnije mjesto za uživanciju.

Cijeli ovaj asortiman dostupan je u našim Emmezeta trgovinama i putem web shopa, a ukoliko vam je neki stil omiljeniji, zasigurno ćete pronaći nešto po svom ukusu. Nudimo širok asortiman vrtnog namještaja i obećavamo da nećete ostati razočarani. Posjetite nas diljem Hrvatske. Vidimo se!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!