locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Jedinstvene ideje za uređenje vašeg stana

Objavljeno: 2021-11-10 15:18:53
Kategorija: Blog

 

Kako lijepo i moderno urediti stan u zgradi? Ovo je jedno od najčešćih pitanja upućenih stilistima i dizajnerima interijera. Ispada da samostalno uređenje stana uzrokuje mnogo problema i dilema. Unatoč vrlo specifičnim očekivanjima, imamo mnogo poteškoća u biranju i smislenom sastavljanju namještaja, tekstila, dodataka i ukrasa. I ne čudi, količina proizvoda koji se nude na tržištu toliko je velika da vam može zadati glavobolju. Znanje u području arhitekture i uređenja interijera može biti neprocjenjivo u takvim situacijama.

Kako odabrati namještaj za dnevnu sobu, hodnik, spavaću sobu ili kuhinju, a da ne napravite neku pogrešku? Koje boje kombinirati kako biste dobili elegantan i dizajnerski uređen interijer? Imamo nekoliko dokazanih savjeta koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj prostor i stvorite prekrasan stan.

 

Mali stan u zgradi - odaberite stil i na posao! 

 

Prvi i najvažniji korak je odabrati stil za uređenje vašeg doma. Jedna od najčešćih pogrešaka je miješanje različitih stilova unutar stana, a ponekad čak i unutar jedne sobe. Ako želite da cjelina bude jedinstvena i savršeno ukomponirana, definirajte stil i dosljedno ga se držite.

Odabir stila može se činiti vrlo jednostavnim. U praksi se često događa da ne znamo kako u stvari želimo urediti stan. Imamo jednu dokazanu metodu za to. Predlažemo svima koji su neodlučni da zatvore oči i pokušaju se sjetiti mjesta gdje su se osjećali udobno i ugodno. Mjesto na koje biste se sa zadovoljstvom vratili, što je za vas odraz savršene oaze mira. Što impresionira u tome? Koje su boje i nijanse korištene u njemu? Svi ovi detalji određuju u kojem smjeru treba urediti vaš stan. S velikom vjerojatnošću može se reći da će svatko slijedeći unutarnji glas pronaći stil koji mu najviše odgovara.

 

Koje boje odabrati

 

Najneodlučnijima mogu pomoći i online inspiracije i ideja za uređenje. Postoje mnoge stranice posvećene uređenju i opremanju interijera. Možda ćete među njima pronaći moderan stan koji će vas toliko oduševiti da ćete htjeti stvoriti isti u vašem stanu ili obiteljskoj kući.

 

Preuređenje stana korak po korak

 

Svako uređenje, obnova ili preuređenje stana počinje bojanjem i postavljanjem podova.

 

Boje imaju veliku moć - kako stvoriti prekrasan interijer pomoću boja

 

Izbor podnih obloga važan je dio uređenja i označit će određeni smjer uređenja. Ovdje vam nećemo reći koju vrstu podloga odabrati, međutim, želimo obratiti pažnju na izbor boje i nijanse. Za male stanove bolje je odabrati panele i pločice svijetlih boja koje će ih optički povećati. Naravno, možete kombinirati dvije vrste podloga i odvojiti, na primjer, kuhinju od ostatka stana.

U malom dnevnom boravku bolje će izgledati svijetli zidovi. Ako volite boje i želite naglasiti odabrani dio interijera, obojite jedan od zidova ili odabranu zonu intenzivnom bojom pazeći pri tom na ravnotežu i umjerenost. Ako imate prostran i svijetao stan, možete se poigrati bojama. Vrlo zanimljivo i istovremeno moderno rješenje su geometrijski uzorci i cvjetni motivi, koji su posljednjih godina postali odrednica modernih, dizajnerskih stanova.

 

Vodite brigu o rasvjeti

 

Ovdje treba naglasiti još jedan važan element za uređenje stana, a to je pravo osvjetljenje. Pobrinite se da stan ne uključuje samo stropne svjetiljke i lustere, već i dodatnu rasvjetu: noćne, podne i zidne lampe. Tako uređen prostor postat će ugodno mjesto za opuštanje.

Pamtiti!

Bez obzira imate li mali ili veliki stan, razmislite o pravilnoj rasvjeti.

 

Namještaj i dodaci koji će promijeniti svaki interijer

 

Izbor namještaja za pojedine sobe u kući treba dobro isplanirati. Kada definirate što točno želite, potraga za pravim namještajem neće biti teška. Na što vrijedi obratiti posebnu pažnju? U svakoj prostoriji na nešto drugo.

 

Kuhinja u zgradi

 

U funkcionalnoj kuhinji, praktični i prostrani stajaći kuhinjski ormarići, viseći kuhinjski ormarići i ormarići ispod sudopera pružaju mogućnost prikladnog rasporeda kuhinjskih aparata i posuđa. Također to može biti kutak za blagovanje, dodatna radna ploča ili otok. Malu kuhinju treba urediti pomoću 100% raspoloživog prostora. Mali stan ne bi trebao biti pretrpan, jer može postati neugodan i nefunkcionalan.

Zapamtite da kuhinja treba biti praktična i udobna, a elementi izdržljivi i funkcionalni - to je ključ idealno uređenog prostora.

 

Blagovaonica u zgradi

 

Dugi niz godina blagovaonica je bila odijeljena. Trenutno je sve češće spojena s dnevnim boravkom ili kuhinjom. Pravilno opremljena, uređena i osvijetljena blagovaonica može biti mjesto za obiteljsko okupljanje.

Izvrsno rješenje za elegantne, moderne, ali i obiteljske blagovaonice su sklopivi ili okrugli stolovi, koji se bolje mogu ukomponirati u mali prostor.

 

Spavaća soba u zgradi

 

Spavaća soba u zgradi često je najmanja prostorija. Već u fazi planiranja treba odrediti koje će biti dimenzije kreveta i što osim toga mora stati u spavaću sobu. Često se događa da služi kao garderoba ili knjižnica. Stolovi, police za knjige, ormari, toaletni stolovi, police nisu jedini elementi koji se mogu uklopiti u spavaću sobu. Ako je vaša spavaća soba uska, pokušajte maksimalno iskoristiti njezinu visinu. Čak i u vrlo malim stanovima u uređenju spavaće sobe dobro bi došao plato ili polukat. Zahvaljujući njima, dobit ćete dodatni prostor i povećati upotrebljivu površinu sobe.

 

Dnevni boravak u zgradi

 

Koja je razlika između dnevnog boravka u stambenoj zgradi i u obiteljskoj kući? Najčešće veličinom i mogućnošću njegovog uređenja. Vrlo često dnevni boravak mora vršiti nekoliko funkcija, pa treba o tome misliti kada birate namještaj za dnevni boravak.

Udobne sofe ili kutne garniture, fotelje, stolići za kavu i setovi namještaja za dnevni boravak su minimum koji bi se trebao nalaziti u ovom prostoru.

Ne zaboravite odabrati namještaj odgovarajućih dimenzija prilikom uređenja malog prostora. Odustanite od velikog ormara koji će preplaviti sobu, te ga zamijenite praktičnom komodom ili policom za knjige. Manji namještaj učinit će da se uređenje čini elegantnim.

 

Hodnik u zgradi

 

Uređenje ovog prostora prije svega trebao bi imati odgovarajuću rasvjetu i dovoljno prostora. Ako imamo mali hodnik, već od ulaza možete učiniti da stan izgleda veći. Dva velika zrcala obješena jedno nasuprot drugome ili dvije identične svjetiljke koje sjaje laganim svjetlom učinit će prostor prostranijim i udobnijim. Ideja za uređenje - ovdje bi se savršeno uklopio tabure s mogućnošću pospremanja.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!