locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Jesu li kuhinjski ormarići bez ručki dobra ideja? Prijedlozi! Moderna rješenja!

Objavljeno: 2022-01-12 14:19:41
Kategorija: Blog

 

Kuhinjski ormarići bez ručki postaju sve popularniji. To je nesumnjivo vrlo praktično rješenje, koje dobro pristaje i sa zatvorenim i s otvorenim kuhinjskim prostorom. Vrijedno je razmotriti prednosti i nedostatke ove vrste namještaja. Pomoći ćemo vam da odlučite hoće li kuhinjski namještaj bez ručki biti dobro rješenje u vašem slučaju.

 

Kuhinja bez ručki

 

Kuhinja je prostorija u kojoj boravite mnogo rjeđe nego u kupaonici ili dnevnom boravku. Prvenstveno, svakako povezujete kuhinje s kuhanjem. Kuhinjski namještaj se intenzivno koristi. Vrijeme koje provodite u njoj zahtijeva od vas da naizmjence stalno otvarate i zatvarate ormariće. Za odlaganje i izvlačenje lonaca, prehrambenih proizvoda, pribora ili začina. Nećete poreći da su ručke ovdje nesumnjivo vrlo korisne. Ispravno odabrane, ukras su koji naglašava prostor za kuhanje i stil kuhinje u potpunosti.

Međutim, postoje oni koji ne vole ručke u kuhinji. Izlaz iz takve situacije su setovi kuhinjskog namještaja, uz korištenje nevidljivih ručki ili da se potpuno uklone. Namještaj i njihove fronte bez ručki rješenje su što je najčešće birano za moderne kuhinje. Tradicionalna ili kuhinja u klasičnom stilu ne može raditi na ovom principu. Prije odabira takve opcije, treba se upoznati s prednostima i nedostacima ove vrste namještaja.

 

Praktični kuhinjski ormarići bez ručki – prednosti

 

Kuhinjski namještaj bez ručki ima sve veći broj pristaša jer je vrlo su funkcionalan. Kuhinjski ormarići bez ručki ne samo da izgledaju lijepo, već su i pokazatelj elegancije u vašem domu. Pogotovo u modernom izdanju, fronte bez ručki izgledaju sjajno i daju moderan karakter. Velika prednost kuhinje bez tradicionalnih ručki je njegova potpuno glatka površina, savršeno usklađena s modernim i minimalističkim interijerima. Lakirane fronte visokog sjaja reflektiraju svjetlost, koja u modernim kuhinjama optički povećava prostor, a smanjenje nepotrebnih elemenata daje izgled uvijek čiste i uredne radne površine kuhinjskog namještaja.

Nesumnjive prednosti kuhinje bez ureza i ručki također su ušteda novca, čak i nekoliko stotina kuna, a dizajnerske standardne ručke mogu postići takve cijene za jedan komad. Ručke na kuhinjskom namještaju često se oštećuju ili čak padaju, a pronalaženje istog proizvoda nakon godina korištenja iznimno je težak zadatak.

Takav namještaj bez ručki mnogo je lakši za čišćenje jer nema prljavštine koja se nakuplja okoteško se uklanja. Takve nevolje neće vam uzrokovati glatka površina fronti.

 

Moderan kuhinjski namještaj bez ručki – nedostaci

 

Moderna kuhinja bez ručki ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Dobro ih je upoznati prije nego što se odlučite za takvo rješenje. Nedostatak ručki znači stalno dodirivanje prednjih strana kako bi se otvorio ormar, a vidljive otiske prstiju i prljavštinu potrebno ih je češće čistiti, posebno u kući s malom djecom.

Kuhinjske fronte bez ručki problem su u kuhinji kada je riječ o otvaranju perilice posuđa i ugradbenog hladnjaka. Vrlo važna uloga ručki ovdje se mora zamijeniti električnom pomoći. To je jedina moguća upotreba, a njezina cijena nije mala.

 

Profilne i usadne ručke

 

Kompromis između standardnih ručki na frontama ormarića i njihove potpune odsutnosti, za ljubitelje minimalizma je modularna kuhinja s profilnim ili usadnim ručkama.

 

Profilne ručke

 

Kupnja vrata s profilnim ručkama, koje su vrlo prikladne način je za skrivanje istih. Mogu se uvući u prednje strane cijelom širinom ormarića ili biti uske, na malom fragmentu. Također se mogu uspješno koristiti na drugom namještaju, kao što su ladice. Ovakve ideje za kuhinjske ručke je u kuhinji jako popularno, elegantno i nevidljivo rješenje.

 

Usadne (skrivene) ručke

 

Još jedno rješenje koje je vrlo popularno je uporaba usadnih ručki. Obično se postavljaju na rubove fronti. Usadne ručke su delikatna udubljenja, izrađena na površini prednjeg dijela. Najčešće se ova metoda otvaranja koristi na lakiranim i drvenim vratima. Ovo rješenje često se koristi u skandinavskim zemljama, iako takve moderne kuhinje postaju sve popularnije i šire. Kod lakiranih fronti, usadne ručke izgledaju vrlo impresivno. Međutim, uz njihovu pomoć bit će lakše koristiti ugradbene kućanske aparate.

Baš kao i kuhinjski ormarići koji nemaju ručke, ormari s profilnim i usadnim ručkama lako se čiste i čuvaju te ne uzrokuju poteškoće u uporabi. Zapamtite da pri odabiru usadnih ručki dimenzija igra vrlo veliku ulogu. S pogrešnim izborom - namještaj se može pokazati ne funkcionalnim. Minusi uključuju dodatne troškove koje ćete izbjeći glatkim namještajem, bez ručki.

 

Fronte bez ručki – mišljenja o sustavima otvaranja

 

Ako vizija vaše kuhinje nema ručke, onda ona s profilnim ili usadnim ručkama neće biti ispunjenje vaših snova i neće pružiti zadovoljstvo. Stoga, ako želite uživati u potpuno glatkoj, ujednačenoj površini, morate koristiti odgovarajuće sustave za otvaranje ormarića ili ladica. Takvi sustavi omogućit će vam da lakše i učinkovitije koristite kuhinjski namještaj. Najčešće se koriste Tip-On i Servo-Drive rješenja.

 

Tip-On otvaranje ormarića

 

Ovaj sustav se popularno naziva "klik-klak", koji je nastao iz karakterističnog zvuka otvaranja ili zatvaranja. Izrađena je od odbojnika i adaptera. Posebna magnetska ploča drži prednju stranu u stalnom položaju zatvaranja. Vrata se otvaraju kada se pritisne na određenom mjestu. Nije potrebno koristiti silu za otvaranje ormarića. Nježan pritisak otvara i obrnuto pritisak - zatvara ormarić.

 

Servo-Drive otvaranje ormarića

 

To je sustav automatskog otvaranja ormara koji je električno potpomognut. Dobro radi pri otvaranju kuhinjskog namještaja, gdje se nalaze ugradbeni aparati ili spremnici za smeće. Električni sustav otvaranja i zatvaranja omogućuju otvaranje ormarića bez ruku. Servo-Drive je vrlo pogodan, ali i mnogo skuplji od Tip-On. Kuhinje bez ručki su moderne i uklapaju se u trenutne trendove. Ako imate dovoljno financijskih sredstava, to će biti odličan izbor za vas. Ako vam je budžet ograničen, koristite jeftinije Tip-On sustave, a za perilicu posuđa i hladnjak koristite osjetljive, nevidljive – profilne ručke.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!