locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakav bijeli namještaj odabrati za dnevni boravak?

Objavljeno: 2022-01-18 12:41:09
Kategorija: Blog

Posljednjih godina uređenje dnevnog boravka bilo je važnije od uređenja kuhinje ili spavaće sobe. Dnevni boravak je postao prostorija u kojoj se provodi veliki dio slobodnog vremena. Lijep, udoban i funkcionalan dnevni boravak omogućit će vam dobar odmor i oduševiti vaše goste prekrasnim interijerom.

 

Bijeli namještaj za dnevni boravak - ljepota, jednostavnost i elegancija
 

Pored mnogih boja tapeciranog namještaja vrlo atraktivan i prilagodljiv je bijeli namještaj u dnevnoj sobi. Namještaj u bijeloj boji za dnevnu sobu postao je iznimno popularan. Njegovu jednostavnost cijene i profesionalni arhitekti i laici koji se i sami okušavaju u uređenju prostora. Bijeli namještaj je jednostavan za uređenje jer odgovara svim bojama zidova, podova i dodacima. Bjelina namještaja omogućuje vam uređenje bilo kojeg interijera i zato su dnevni boravci s bijelim namještajem toliko popularni.

 

Koje ćete stilove urediti s bijelim namještajem?
 

Postoji dosta stilova u kojima možete uređivati pomoću bijelog namještaja. Odlučivanje o jednom od njih ovisit će samo o vašem ukusu. Prilikom uređenja prostorije u odabranom stilu, trebalo bi imati ideju o glavnim odrednicama aranžmana i držati ih se tijekom uređenja. Moderni stilovi brzo će se prepoznati i zasigurno će oduševiti vašu bitelj. Prilikom uređenja dnevnog boravka, bilo bi dobro proučiti internet ili stručnu literaturu, gdje se mogu pronaći zanimljive inspiracije.

 

 

Moderna soba
 

Bijeli namještaj za dnevni boravak idealan je za stvaranje tipično modernih interijera. Komode, ormari, vitrine, TV ormarići i police u bijeloj boji daju interijeru moderan prizvuk. Posebno lijepe, u takvom interijeru bit će završne obrade visokog sjaja - naglasit će modernu stil i učiniti interijer atraktivnijim. Prilikom rasporeda namještaja u modernom dnevnom boravku, ne zaboravite se voditi načelom minimalizma.

 

Moderni interijeri su obično funkcionalne prostorije, nema mjesta nepotrebnim elementima i pretrpanom prostoru. U velike dnevne boravke postavite kutnu garnituru sa svijetlim presvlakama i odgovarajućim foteljama, a male interijere odgovarajućim manjim setom za sjedenje.

 

Ako je blagovaonica povezana sa dnevnim boravkom, njezin prostor bi se također trebao odnositi na moderna rješenja. Dobro je odlučiti se za bijele stolice sa svijetlim presvlakama i bijelim stolom koji na dodatak ukrasite bijelom ili prozirnom vazom. Cvijeće ili buket u izražajnoj boji naglasit će prijateljski ton interijera i malo ga zagrijati.

 

Skandinavski stil
 

Popularni skandinavski stil dobio je posebno mjesto u mnogim stanovima. Bio je omiljen zbog svoje slobode i funkcionalnosti, ali i praktičnog minimalizma. Najvažniji element i središte skandinavskog stila uvijek je sofa ili kauč. Sofa za dnevni boravak u skandinavskom stilu je komad namještaja na visokim nogama koji je obično izrađen od bijelih ili svijetlo sivih presvlaka, a ostali namještaj usklađen sa sofom. Bijeli namještaj za dnevni boravak savršeno će se uklopiti ovdje.

 

Provansalski okus i ljepota
 

Još jedan primjer stila interijera koji koristi bijeli namještaj je provansalski stil. Slobodniji je i poznatiji od skandinavskog. Bijeli namještaj sam po sebi može izgledati previše dosadno u takvim sobama. Pravilno raspoređeni dodaci, razvedrit će sobe i dati im specifičnost. Postavite vaze s cvijećem i suhim buketima, šarene slike i mekani tekstil. Dodaci bi trebali biti zelene ili lavanda boje. Ukrasi od svijetlog drva savršeno će pristajati.

 

Malo glamura, ili glamurozan dnevni boravak.

 

Bijeli namještaj je sjajan način uređenja interijera u stilu glamura. Moderan stil glamura je uređenje koji uspješne žene posebno vole. One odražavaju svoju ozbiljnost u potrazi za ciljem, naglašavajući žensku gracioznost i želju za ljepotom.

Bijeli namještaj smješten u dnevnom boravku ili blagovaonici naglasit će moderan prizvuk stana, a istovremeno čini da ćete se udobno osjećati u interijeru. Uz namještaj u ovom stilu dodajte srebrni ili zlatni tekstil i ukrase. Vodite se načelom minimalizma - previše dodataka može odavati dojam kiča.

 

U ležernom stilu
 

Prilikom uređenja kuće ili stana, ne želite uvijek da bude u jednom stilu. Stoga će bijeli namještaj biti idealan za prostorije uređene u obiteljskom duhu. Ormari u bijeloj boji, stolice sa svijetlim presvlakama i namještaj u bijeloj boji naglasit će moderan, ali i poznat karakter.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!