locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakav ormar odabrati za uski hodnik

Objavljeno: 2022-01-05 14:58:06
Kategorija: Blog

 

Hodnik je ogledalo kuće. Iz tog razloga, trebao bi biti elegantan i funkcionalan. Kombiniranje obje značajke, osobito u uskom hodniku u zgradi, može biti pravi izazov. Namještaj idealan za ovu vrstu prostora su ugradbeni ormari. Ovaj iznimno praktičan namještaj daje nevjerojatne mogućnosti i omogućuje funkcionalno uređenje interijera čak i najmanjeg hodnika. U ovom članku pokušat ćemo vam reći kako odabrati ormar u hodniku manjih dimenzija i na koje elemente treba obratiti pažnju. Idealan ormar za odjeću je komad namještaja koji vrijedi imati!

 

Uski hodnik – dokazane ideje za uređenje

 

U svakom dobro organiziranom hodniku trebao bi biti funkcionalan namještaj. Najčešće birani su: ormari za hodnik, vješalice za hodnik, ogledala za hodnik, komode za hodnik, ormarići za cipele, tabure za hodnik i garderobni ormari za hodnik. Funkcionalan namještaj jamstvo je dobre organizacije prostora i rezultat reda u hodniku. Međutim, postoje interijeri u koje zbog male površine ne može stati nekoliko elemenata. U takvim interijerima treba uzeti u obzir prostrane ormare, koji zamjenjuju ormariće za cipele, ormare za odjeću i police.

 

Kakav ormar za hodnik - namještaj koji će organizirati prostor

 

Kakav ormar za hodnik je najbolje odabrati? Odabir pravog ormara u hodniku treba zadovoljavati uvjete prostora. Dakle, prije nego što odaberete pravi model, izmjerite prostoriju. Namještaj bi se trebao uklopiti u prostor kojim raspolažete. U malom hodniku često se postavlja ugradbeni klizni ormar, ormar sa sklopivim vratima (harmonika vrata), a rjeđe onima koja se otvaraju na klasičan način. Posljednja mogu biti nepraktična i zauzeti dosta prostora prilikom otvaranja.

Ugradbeni namještaj nije jedino rješenje koje prikladno za uske hodnike. Jednako su dobri gotovi ormari dostupni u trgovinama namještaja. Njihova veličina može se lako prilagoditi veličini prostorije. Vremena kada su svi ormari imali jednu dimenziju odlaze u zaborav. Danas proizvođači nude namještaj u različitim veličinama. Pronalaženje savršenog ormara koji će funkcionalno urediti uski hodnik neće biti problem.

 

STRUČNJAK SAVJETUJE!

Ako tražite savršen namještaj za hodnik, koji je jedna od reprezentativnijih prostorija u kući, sjetite se njegovog dosljednog podudaranja s ostalim elementima dizajna interijera. Ako je stan uređen u skandinavskom stilu, namještaj s bijelim prednjim stranama visokog sjaja savršeno će se uklopiti ovdje. Za retro i loft stil odaberite klasične ormare od prirodnih materijala kao što su drvo i metal. S druge strane, stil glamura kombinira se s ostakljenim ormarom ili s ogledalima.

 

Ormar za hodnik u malim stanovima - dimenzije

 

Klasični ormari u hodniku obično su duboki 60 cm. Međutim, ako u njemu morate pohraniti zimske jakne i kapute trebao bi biti malo dublji, po mogućnosti oko 80-90 cm. Nažalost, oni zahtijevaju dodatni prostor, tako da njihova uporaba u malom hodniku možda neće biti moguća. U prodaji su i plići ormari dubine 40 cm. Oni će se, pak, savršeno uklopiti u vrlo uske hodnike. Koristit će se za pohranu obuće, praktične odjeće, sredstava za čišćenje ili manjih kućanskih aparata, npr. usisivača.

 

Ormar u hodniku - elegantno i praktično rješenje

 

Kakav će ormar biti najbolji za uski i mali hodnik? Na početku je vrijedno naglasiti da bi to trebao biti komad namještaja prilagođen interijeru. Prilagođen njegovoj veličini, ali i potrebama obitelji. Drugi kriterij je dizajn. Čak i mali hodnik treba biti estetski, pa pri odabiru ormara vrijedi obratiti pažnju na njegov vanjski izgled. 

Zapamtite da će svi odmah nakon prelaska praga kuće biti u hodniku. Prvi dojam koji će uređenje dati ostat će mu u sjećanju, pa je vrijedno uložiti svaki napor da ga uredite udobno i otmjeno. Postoji nekoliko elemenata na koje morate obratiti pažnju pri odabiru ormara. Ako ćete misliti na njih, uredit ćete ergonomski i elegantan hodnik.

 

Materijal i boja namještaja

 

Koja će boja ormara za hodnik biti najbolja? Vođeni načelima uređenja interijera, birajte svijetle boje i namještaj od svijetlog drva, koje neće preplaviti hodnik i dat će mu lakoću. Unutrašnjost ormara, pak, može biti tamnija. Ako se nasuprot namještaja nalaze ulazna vrata u kuću, onda na vrata ormara možete staviti veliko ogledalo. Već je dugo poznato da ogledala povećavaju i osvjetljavaju prostor. Dakle, ako se odlučite za takvo rješenje, dobit ćete ne samo funkcionalnu garderobu s ogledalom, već i element koji osvjetljava i optički povećava interijer.

 

Vrata ormara

 

U tom smislu postoji nekoliko mogućnosti. Možete odabrati klizna vrata, harmonika vrata, klizno sklopiva vrata ili vrata s klasičnim otvaranjem. Nema sumnje da će u maloj prostoriji najbolji biti ormari s kliznim ili sklopivim vratima. Klizna krila se ne otvaraju prema van, tako da ne zauzimaju prostor u hodniku. Važno je naglasiti da izbor vrata ormara može promijeniti izgled hodnika i dati mu jedinstven karakter, koji će već s praga definirati stil cijelog stana. Naravno, ljubitelji klasično otvaranih krila ne moraju ih se u potpunosti odreći.

 

Ogledalo - motiv koji produbljuje perspektivu

 

U malim stanovima možete si ih priuštiti, pod uvjetom da je cijeli aranžman promišljen i dobro planiran. Klasično otvarana vrata možda se neće uklopiti u stvarno uskim hodnicima, pa prilikom odabira razmislite o svakom rješenju.

 

Organizacija ormara za hodnik – o tome treba misliti

 

Koje elemente odabrati za unutrašnjost ormara kako bi ga organizirali na ergonomski način? Ovdje su najvažniji elementi o kojima treba razmišljati kada tražite savršeni ormar za mali hodnik.

· Kombinacija vješalica i polica - idealno su rješenje za ormare u malim hodnicima. Na vješalicama ćete pohraniti odjeću i na policama cipele. Ako će namještaj imati i vješalice na izvlačenje, to će vam omogućiti da u potpunosti koristite dubinu ormara, što se u slučaju malih hodnika čini neprocjenjivim.

· Zanimljivo rješenje je i ormar s ladicama i košarama koje se izvlače, zahvaljujući čemu je moguća praktična pohrana cipela, šešira, šalova, remena i drugih praktičnih sitnica.

· Stalci za kišobrane i novine ili mali kućanski aparati savršeni su za stanove kojima je potrebno puno prostora za pohranu.

Ovi elementi su minimum dobre opreme ormara. Možete ih dodatno proširiti dodatnim elementima kao što su vješalica za pojaseve i kravate, ladica za nakit itd. Konačni izgled ormara ovisi o vašim potrebama i očekivanjima. Pronađite idealna rješenja i ormar će biti praktičan i udoban.

Ako ste zainteresirani za kupnju ormara, svakako posjetite našu trgovinu. Za vas smo pripremili ponudu najboljeg namještaja po atraktivnim cijenama.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!