locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako da kupaonica vašeg apartmana ostavi dojam hotelske

Objavljeno: 2024-02-05 08:58:28
Kategorija: Blog

 

Pripremili smo nekoliko blogova na temu uređivanja apartmana kako bi se vaš gost osjećao kao da je u hotelu. Posjetite naš web Emmezeta.hr i na stranici Apartmani pronađite savjete kako urediti svoj apartman prema budžetu koji vam odgovara.

Opće je poznato da su apartmani financijski pristupačniji od hotela. No, gost se i u apartmanu može osjećati kao da je u hotelskom smještaju. Donosimo nekoliko savjeta o uređenju prostorija u apartmanu kojima ćete svoje goste ostaviti bez daha.

Ovoga puta, vodimo vas u pustolovinu uređenja kupaonica prema hotelskim standardima.

Za razliku od ostalih prostorija, kupaonicu nije baš jednostavno preurediti i osvježiti, tako da zadatku uređivanja treba pristupiti s oprezom. Kupaonica zahtijeva uvijek dobro stanje, visoku estetiku i funkcionalna rješenja koja će služiti godinama. Kupaonica je veliki izazov - ipak uređujemo za goste kojima treba ispuniti očekvanja, a ne za svoj gušt.

 

 

Uređenje kupaonice

Prilikom uređivanja kupaonice najbolje se odlučiti na jednostavnost, odnosno, birati univerzalne elemente bezvremenskog trenda. Naravno, nije moguće udovoljiti baš svakom gostu jer se ukusi razlikuju. No, minimalizam je stil za koji se najbolje odlučiti jer će se – većinom - svidjeti gostima.

Odaberite jednostavne i jednobojne pločice glatke površine. Da razbijete monotoniju, slobodno se poigrajte i nekim suptilnim uzorcima. Osim estetike, oni doprinose funkcionalnosti - prljavština koja neizbježno nastaje bit će manje vidljiva.

Želite li unijeti malo topline u prostoriju, dobrodošli su drveni elementi kao što su: drvo ispod umivaonika ili kućište kade izrađeno od drva. Drvo je samo po sebi uvijek moderno i lijepo se uklapa s univerzalnim bojama pločica.

Kada razmišljamo o izboru kupaonske opreme, držite se one koja je laka za održavanje. Ako dvojite oko kade ili tuša, svakako predlažemo tuš kabine. Većina ljudi preferira tuširanje umjesto kupanja. Osim toga, riječ je o apartmanima, za koje gosti nikada nisu do kraja sigurni u higijenu i čistoću. WC školjka bi trebala biti viseća kako biste pod mogli lakše oprati, vodokotolić ugradbeni jer na taj način ne skuplja prljavštinu, a to je ujedno vizualno elegantnije i ljepše rješenje. Uvijek je najbolje odabrati modele sanitarija u čijim dijelovima se neće zadržavati voda i stvarati kamenac. Umivaonik je element koji uz praktičnost može unijeti i atraktivnost, a mješalica koja će biti postavljena na isti mora imati odgovarajući mlaz vode. Važno je da voda ne prska. Iznad umivaonika ne zaboravite postaviti ogledalo.

Kupaonicu upotpunite detaljima poput zelenih biljaka, keramičkim ili staklenim posudicama za sapun te čašom za četkice za zube iz istog seta. Slike i vaze sve su češći detalji u kupaonicama pa ih slobodno iskoristite. Osmislite prostor za ručnike i posložite ih na kreativan, zanimljiv način.

 

 

Savjeti prilikom opremanja kupaonice

 ∙ Ručnici moraju biti bijeli, ne u bojama jer govorimo o hotelskom standardu. To kod gosta stvara dojam čistoće, kreira dojam više kvalitete, a vama je lakše za održavanje.

 ∙ Ručnici ne smiju biti stari, tanki i isprani jer dolaze u kontak s kožom i gosti su na njih posebno osjetljivi – kvalitetan ručnik direktno povećava ocjenu koju gost daje smještaju.

 ∙ U kupaonici ne smije biti već korištenih sapuna, šampona, sredstava za čišćenje. Prema hotelskom standardu, u obzir dolaze samo sapuni i šamponi u malim pakiranjima. Logično je da se gosti ne vole koristiti, naprimjer, šampon u velikom pakiranju koji je već netko držao u ruci.

 ∙ Od ostalih kupaonskih dodataka osigurajte ručnik za noge, koš za smeće, košaru za prljave ručnike te rezervni toaletni papir.

 ∙ Nešto što se vrlo rijetko može pronaći, a gostu puno znači, jesu kvalitetan ogrtač i sušilo za kosu.

 ∙ Ne zaboravite i na nezaobilazne mirisne detalje koji će unijeti osvježenje u vaš prostor.

 

Na koji god stil se odlučili, zapamtite, higijena i čistoća su najbitnije. Nemoguće je ugoditi svačijem ukusu, no na urednost i čistoću gost neće ostati ravnodušan. Takvi apartmani zasigurno će ostvariti izvrsne ocjene.

 

Za više inspiracija posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!