locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako dobro urediti spavaću sobu s kosinama

Objavljeno: 2021-10-25 13:31:58
Kategorija: Blog

 

Sobe u kojima se pojavljuju kosine nije lako urediti. One zahtijevaju bolje planiranje i organizaciju kako bi zbog toga bile praktične i udobne. Budući da mnoge obiteljske kuće koriste potkrovlje, kosine se vrlo često nalaze u različitim sobama. Jedan od najčešće korištenih interijera s kosinama su spavaće sobe.  Spavaća soba u potkrovlju, može biti ekonomična i ugodna, ako uređenju pristupite sa znanjem i idejom, možete stvoriti interijer koji će postati kraljevstvo opuštanja. Planirate li renoviranje i razmišljate kako se pripremiti za uređenje interijera s kosinama? Što tražiti pri odabiru namještaja, i dodataka? Koje će boje pristaju u nepravilnom interijeru? I na kraju, kako urediti spavaću sobu da bude elegantna i funkcionalna? 

 

Boja zidova u spavaćoj sobi s kosinama? Može se birati! Bitan je raspored spavaće sobe u potkrovlju 

 

Prvi korak u rasporedu spavaće sobe u potkrovlju  je odabrati boje koje će se koristiti u interijeru. Počevši od boje zidova, preko boja dodataka, tekstila i namještaja - sve bi se trebalo kombinirati u jednu elegantnu cjelinu.  Osnova uređenja interijera uvijek su zidovi. Oni mogu optički povećati ili smanjiti prostor. Stoga izbor boje ne može biti slučajan i nepromišljen.  Dakle, koje boje bi zidovi u spavaćoj sobi s kosinama trebali imati?  Ako želite optički povećati i uzdignuti unutrašnjost, koristite lagane prigušene nijanse bijele, bež, krem i nježne sive boje. One će s jedne strane biti izvrsna baza za daljnje opremanje spavaće sobe, a s druge strane optički će povećati sobu. Svijetle boje, nijanse bijele, bež i sive također su savršena pozadina za namještaj koji ćete stavili u interijer.  Prilikom odabira boja za spavaću sobu s kosinama, vrijedi da se treba odreći tamnih boja, koje bi mogle dodatno preplaviti interijer i učiniti ga još klaustrofobičnim i niskim. Igra boja i svjetla odlučujuća je stvar tijekom svakog uređenja. Dobro odabrane boje mogu izgraditi interijer i promijeniti ga do neprepoznatljivosti.  Tapeta u sobi s kosinama izgledat će lijepo ako je stavite na zid, može se staviti pored uzglavlja kreveta.  

 

Spavaća soba u potkrovlju sa drvenim stropom - ideja o tome kako urediti ugodnu spavaću sobu

 

Boja zidova nije jedini element o kojemu vrijedi razmisliti prije odabira namještaja i pribora za spavaću sobu s kosinama. Strop je također vrlo važan, a budući da je njegov oblik neobičan, možete ga urediti  ako da privlači pogled. Kako to učiniti? Zanimljiva ideja je da obložite strop prirodnim drvom. Takav pothvat će zagrijati interijer i učiniti ga ugodnim.  Drveni paneli mogu se uspješno kombinirati s tamnim bojama zidova ili podova, zahvaljujući kojima će spavaća soba s kosinom dobiti moderan karakter.

 

Kako bi vaša soba u kojoj spavate izgledala prostrano, treba uzeti u obzir svjetlo!

 

Zapamtite da svi rovlju i stoga imaju kosine, zahtijevaju dobro osvjetljenje. Stoga je dobro postaviti nekoliko neovisnih izvora  svjetlosti, odnosno visećih, podnih ili noćnih svjetiljki, koje će osvijetliti i dodatno uljepšati unutrašnjost spavaće sobe. Ako su u spavaću sobu postavljeni veliki krovni prozori, možete iskoristiti igru prirodnog svjetla i tako stvoriti spavaću sobu s nevjerojatnom atmosferom. Imat ćete takav učinak puštajući u sobu što je više moguće sunčeve svjetlosti.  Ovo rješenje će lijepo naglasiti svijetlu boju zidova i namještaja.

 

Gdje staviti krevet u spavaćoj sobi u potkrovlju?

 

Uzimajući u obzir mogućnosti, potkrovlje je idealan prostor za uređenje spavaće sobe. Soba daleko od bučnog dnevnog boravka omogućuje vam pravu oazu mira. Jedna od prednosti soba u potkrovlju je ta što ih rado biramo za privatne dijelove stana.  Spavaća soba znači i udoban krevet. Njegov izbor je ključan za udobnost sna i kvalitetu vašeg odmora, tako da apsolutno ne može biti slučajan. Ako želite udobnu spavaću sobu, morate pronaći savršen kao i udoban krevet. Vrlo često se događa da odaberemo krevet koji odgovara interijeru, dok je prvi i osnovni element na koji treba obratiti pozornost, njegova funkcionalnost.  Odgovarajuće dimenzije, kao i udoban madrac, spremnik za posteljinu, podesivi naslon za glavu i dimenzije samo su neki od elemenata na koje vrijedi obratiti pozornost prilikom kupnje kreveta za spavaću sobu.  Prilikom uređenja spavaće sobe treba razmišljati i o položaju kreveta. Stavite ga na mjesto gdje ćete imati jednostavan pristup s tri strane. Nemojte ga stavljati preblizu kosina kako biste izbjegli nesreće prilikom ustajanja. Druga mogućnost je postaviti krevet na zid bez kosine ili u središnjem dijelu prostorije.

 

Savjeti stručnjaka!

 

Dobro zoniranje prostora omogućit će vam stvaranje funkcionalne spavaće sobe. Raspored prostorije, visina zidova i nagib kosina - to su najvažniji elementi na koje morate obratiti pozornost ako želite urediti interijer koji će imati nevjerojatnu atmosferu.  Moderna spavaća soba u potkrovlju s krovnim prozorima - nekoliko zanimljivih ideja kako urediti spavaću sobu u potkrovlju i koji namještaj treba odabrati? Udobna spavaća soba nije samo veliki krevet, već i drugi namještaj koji daje atmosferu i jedinstven karakter za opuštanje i odmor. Vrlo često se spavaće sobe kombiniraju izravno s garderobama ako veličina sobe dopušta. Ima mnoge prednosti i vrlo je praktično. Veliki ormari za spavaću sobu, TV ormari, komode, police i škrinje pomoći će vam da uredite praktičan i funkcionalan interijer. Izvrsna ideja je napraviti ormar za cijelu duljinu zida. Namještaj ovog tipa daje velike mogućnosti, prostran je i praktičan. Ako koristite velika ogledala kao vrata, osvijetliti ćete interijer. Namještaj po mjeri ima još jednu prednost, lako se može prilagoditi stilu u kojem je uređen cijeli prostor. Uređenje spavaće sobe s ugradbenim namještajem isplatiti će se tamo gdje je vlasniku važno ekonomično iskoristiti prostor. Vrijedi se odlučiti na namještaj po mjeri i dobiti dojam prostranosti.

 

 Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!